SNS

Gerust op vakantie? Met deze anti-inbraaktips zit je top!

  • 15 juli 2019
  • 2 Reacties
  • 31605 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4
Kijk eens door de ogen van een inbreker
Wil je voorkomen dat je tijdens je vakantie gaat piekeren over je huis en je dierbare spullen? Ga vóór je vakantie eens op boevenpad door je eigen huis en ontdek de inbraakgevoelige plaatsen in en om je woning.

Wij zijn er even niet
Een opgeruimd huis is fijn, maar je woning zó netjes en afgesloten achterlaten dat iedereen ziet dat je op vakantie bent is niet handig. Laat wat speelgoed op de grond slingeren of leg wat tijdschriften op tafel. Spullen in je tuin berg je juist wél goed op: gereedschap, een ladder en andere potentieel inbreekmateriaal zien inbrekers als een uitnodiging. Ze maken graag gebruik van je onbedoelde gastvrijheid.

Doe alsof je thuis bent
Als je huis er bewoond uitziet, komen inbrekers niet snel binnen. Vraag bijvoorbeeld of de buurvrouw elke dag de post uit je brievenbus haalt.

Zorg voor licht
Met een timer laat je op bepaalde tijden een lamp branden. Zet de buitenlamp bij je voordeur of je tuinverlichting aan. Ook handig: kies voor licht met een bewegingssensor.

Kies voor goed hang- en sluitwerk
Kies voor stevige sloten met een politiekeurmerk en laat geen sleutel aan de binnenkant van de deur zitten. Want inbrekers zijn vaak ook goed in hengelen. Heb je een schuifpui? Leg dan een balk of stang in de rails als je weggaat. En vergeet niet het wc-raampje dicht te doen.

Leg waardevolle spullen uit zicht
Een laptop voor het raam werkt voor inbrekers als een rode lap op een stier. Zorg ervoor dat je waardevolle, kleinere spullen uit het zicht legt. Stop je tablet, laptop of smartphone dus in een kast.

Heppie de Appie op vakantie
Start een WhatsApp-groep met je buren. Zo houd je elkaar makkelijk en snel op de hoogte van informatie uit je buurt. Zo zie je maar, een goede buur is beter dan een verre vriend.

Maak het ze niet gemakkelijk
We wensen je een zorgeloze en ontspannen zomer. Kun je ons lijstje aanvullen? Laat je tips voor anderen in een reactie achter. Fijne vakantie!

2 reacties

Wat praktische tips uit mijn buurt:
  • Buren parkeren hun tweede auto bij mij op de oprit.
  • Buren halen de post weg bij de voordeur.
  • Doen soms de gordijnen dicht/open.
  • Kinderen die uit huis zijn zijn welkom om even een paar dagen op te komen passen.
  • Als ik zelf door de buurt loop kijk ik altijd of ik een steen op de oprit zie liggen, een takje tegen de voordeur, of een stukje plakband op de deur. Dit direct weg halen.
Dit kan alleen als je een goede buurt heb waar je elkaar goed kent.
Reputatie 5
Badge +4
Dank je voor je praktische punten @Erik19, klinkt als heel een fijne buurt waar jij woont. Ga je deze zomer op vakantie?

Reageer