SNS

PSD2: de grootste privacy inbreuk van de eeuw

  • 31 oktober 2017
  • 361 Reacties
  • 80722 Keer bekeken


Toon eerste bericht

361 reacties

Reputatie 4
Badge +3
Mooi, dank je wel, @Sanne.

Hoi @Koos, omdat voor sommige mensen PSD2 nog redelijk onbekend is, geef ik hier en daar iets langer antwoord met een toelichting. Op die manier probeer ik via de community ook andere mensen te informeren over de wet.

Kort en bondig? We kunnen geen toegang eisen. Bij het aanvragen van een hypotheek hebben we alleen wél gegevens (documenten) nodig om mensen goed en deskundig te kunnen adviseren. Deze gegevens worden opgeslagen in de huismap. Mensen die alleen willen weten wat zij ongeveer kunnen lenen, kunnen hier hun maximale hypotheek berekenen.
Reputatie 4
Badge +1
Hebben jullie deze al gezien: PSD2meniet van Privacy First

Richt zich precies op het conflict van PSD2 met AVG, waarbij dus je data gedeeld kunnen worden zonder dat je zelf PSD2 toegang hebt gegeven.
Werd gisteren ook al genoemd in het TV-programma Buitenhof, in het item over de heersende cyberoorlog, het boek van Huib Modderkolk. Jammer dat AVG in de discussie ondergesneeuwd raakte, maar de achterdeur van PSD2 werd duidelijk aangegeven.

Het lijkt erop dat het PSD2meniet register een nuttige rol kan spelen.
Jammer dat een dergelijk initiatief niet vanuit de banken is gestart of zelfs maar wordt gesteund. SNS, hier ligt de kans om waar te maken wat de bank steeds beweert: dat de klant baas is over zijn eigen gegevens! Dit lijkt een prima aanvulling op de hoofdschakelaar, die immers nogal lek is.
En nu niet in de huidige passieve houding blijven hangen !!
Reputatie 4
Badge +3
Dag allemaal,

Afgelopen weekend, 14 september, is de nieuwe Europese betaalwet PSD2 ingegaan. Dankzij PSD2 kun je vanaf nu andere bedrijven toegang geven tot rekeninginformatie zoals je rekeningnummer, je saldo en de bij- en afschrijvingen. Dit gebeurt alleen als je zélf toestemming hebt gegeven. SNS Directeur Ton Timmerman legt in dit topic in begrijpelijke taal uit wat deze nieuwe betaalwet inhoudt.
Dit gebeurt alleen als je zélf toestemming hebt gegeven.
Dan kun je vast ook wel iets zeggen over de houding van SNS / Volksbank ten opzichte van het PSD2meniet-register van PrivacyFirst.
Badge +1

Dit gebeurt alleen als je zélf toestemming hebt gegeven.Dan kun je vast ook wel iets zeggen over de houding van SNS / Volksbank ten opzichte van het PSD2meniet-register van PrivacyFirst.

Op PSD2meniet kun je het volgende lezen:

PSD2 maakt privacy papieren werkelijkheid
Enkele Nederlandse banken en fintechs werken samen met Stichting Privacy First aan een PSD2-keurmerk. Daarmee willen de bedrijven aan consumenten duidelijk maken wie ze hun data kunnen toevertrouwen. De Volksbank schaart zich als een van de eersten achter het initiatief. Op welke behoefte spelen de betrokkenen in? Yoshi Tuk interviewde in mei 2019 Privacy first woordvoerder Martijn van der Veen …

Misschien dat alle discussies toch enige invloed hebben gehad...
Geweldig.
Maar...
Wat raar dat jij dit hier moet melden. Waarom schreeuwt de Volksbank dat niet van de daken, of op zijn minst in dit forum?
Blijkbaar worden belangrijke ontwikkelingen hier toch niet gemeld, ondanks de vele beloftes.
Reputatie 4
Badge +3
Enkele Nederlandse banken en fintechs werken samen met Stichting Privacy First aan een PSD2-keurmerk. Daarmee willen de bedrijven aan consumenten duidelijk maken wie ze hun data kunnen toevertrouwen. De Volksbank schaart zich als een van de eersten achter het initiatief.

Goedemorgen allemaal,

Dank voor jullie reacties @eRik19 en @Koos, ik kan wel wel begrijpen dat jullie, helemaal met betrekking tot PSD2, goed op de hoogte willen blijven en actualiteiten op de community willen terugzien. De manier waarop de Volksbank communiceert over PSD2 kan ik niet beïnvloeden, het voordeel van de community is dat we elkaar op de hoogte kunnen stellen van berichtgevingen in andere media (dank voor het delen @Sanne & @eRik19).

Dat de Volksbank (waaronder SNS) de hoogste prioriteit geeft aan de privacy van alle klanten en iedereen tijdig wil informeren blijkt wel uit de video die (al) in 2017 geplaatst werd. Maar er gebeurt meer. Zoals het ondersteunen van het PSD2 keurmerk. Mensen die het nieuws willen volgen, raad ik aan om de site van de Volksbank te volgen. Daarnaast vind ik de site van Betaalvereniging Nederland ook betrouwbaar en informatief.

Reputatie 4
Badge +1
Slechts een tiende van de door De Nederlandsche Bank (DNB) ondervraagde consumenten voelt er iets voor om banken of techbedrijven inzage te geven in zijn betaalgegevens in ruil voor financiële diensten. Dat concludeert DNB donderdag op basis van een steekproef onder 2.600 mensen.

Klanten nog nauwelijks bereid bankdata te delen met bedrijven
Ik hoop het van harte, maar geloof het nog niet.
Een paar euro korting en men geeft doorgaans graag alle gegevens.
Reputatie 4
Badge +3
Dankjewel voor het delen van de informatie @Sanne,

Om mensen te informeren lanceerde De Nederlandsche Bank (DNB) in samenwerking met het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer een speciale PSD2 website. Hier kun je onder andere je kennis testen en wordt er antwoord gegeven op veelgestelde vragen.

Reageer