SNS

12 vragen aan ReinoutS

  • 15 juli 2016
  • 6 Reacties
  • 34140 Keer bekeken

  • Oud Moderator
  • 903 reacties
Wanda treft Reinout op zijn werk, aan de Maas in Rotterdam. Wat een geweldige plek om te werken! Reinout is communitylid van het eerste uur en recent uitgeroepen tot communitylid van de maand. Tijd om meer te weten te komen over hem.

1. Wie is ReinoutS


Ik ben Reinout, 39 jaar oud en woon samen met mijn vriendin en dochter van vier. We hebben recent een huis gekocht in het oude noorden van Rotterdam. Ik heb een achtergrond in kunstmatige intelligentie en heb bij verschillende bedrijven gewerkt in de IT.

2. Wanneer ben je klant geworden?


Dat zal om en nabij 2004 zijn geweest. Ik zat van jongs af aan bij de postbank. Ik was een van de eerste gebruikers van Girotel. Dit was nog voor dat het via internet kon. Toen Girotel online ging, merkte ik als Linux gebruiker dat er bij de postbank geen hoge prioriteit was om dit goed te ondersteunen. Toen ze ook nog eens reclame gingen maken met die pluche leeuw, voelde ik me niet meer thuis. Ik ben me toen gaan oriënteren op een andere bank en kwam zo bij SNS uit.

3. Welke bank is je huisbank?


SNS is mijn huisbank. We hebben nog een gezamenlijke betaalrekening bij ASN lopen, maar de dagelijkse bankzaken lopen via SNS. Ik heb nog wel wat financiële producten bij andere instellingen lopen, zoals mijn hypotheek.

4. In 2010 werd je lid van de community, hoe ben je hier terechtgekomen?


Ik weet niet meer precies hoe dat destijds is gelopen, maar over het algemeen ben ik wel iemand die graag zijn input geeft over bepaalde dingen. In dit geval greep ik de mogelijkheid ook met beide handen aan om feedback te leveren op producten en diensten van SNS.

6 reacties

Ha die Reinout, mooi interview. Ik heb hier niets aan toe te voegen en een vraag die ik kan bedenken is waar je aan de Maas werkt. Wij zijn vorig jaar enkele dagen in Rotterdam geweest en hebben toen ook een bezoekje gebracht aan bierfestival HOP vlak bij het Centraal Station. Die is dit jaar, geloof ik, op 14 en 15 augustus. Wat mij betreft de moeite waard. Mocht je nog van gedachten willen veranderen en in oktober met andere community-experts en enkele mods hier bier komen proeven en een hapje erbij, dan kan dat nog steeds.
Het HOP bierfestival is dit jaar op 12 en 13 augustus. (Vorig jaar was het op 14 en a5 augustus). Lokatie Wijkpark Het Ouide Westen : https://rotterdam.info/agenda/hop-bierfestival/
Hoi Wanda (Olaf) en Reinout,
Leuk interview. Altijd weer leuk wat meer over de achtergronden van iemand te lezen.
Dat Girotel gedoe kan ik me ook nog goed herinneren, veel gepiep en geratel en dan "de" overzichten van je "bankieren". Ik vond het allemaal wel imposant in die tijd. Ik heb kort geleden de hele bups van Girotel (wat een boekwerk was er bij) opgeruimd.
Ik ben wel een beetje met Linux bezig geweest, maar niet echt de overstap gemaakt.
We lezen elkaar weer.
Groet,
Ben 🆒
Badge
@Blacktomcat Bedankt voor de uitnodiging, ik houd hem in gedachten. Zit midden in de verhuisrommel dus ovb.
Ik werk trouwens bij Mendix, dat zit aan de Gedempte Zalmhaven aan de voet van de Erasmusbrug.
Reputatie 3
Badge
"Wat ik graag zou zien, maar dat is de IT’er in mij, is dat SNS ook een beetje zou proberen een voortrekkersrol te nemen in niet alleen de huis-tuin-en-keuken bankzaken, maar ook de cryptocurrencies (bitcoins en dergelijke). Bijvoorbeeld door te zorgen dat je deze aan je eigen rekening kan koppelen."

Dit zal een suggestie zijn die denk ik (ben zelf geen IT-er) bij veel IT'ers zal leven. Wat ik mij alleen even afvraag is of een afzonderlijke bank een dergelijke voortrekkersrol moet pakken, of dat meer naar een soort interfaceconventie toegewerkt gaat worden die wordt ondersteund door samenwerkende (Nederlandse?) banken. Banken zijn onderling natuurlijk concurrerend, en zo'n interface en de daaruit voortkomende API dit zou je als product innovatie kunnen beschouwen. Om zoiets goed te doen (lees veilig) kan het misschien nodig zijn om de krachten te bundelen en bijvoorbeeld de Nederlandse Bank in een dergelijke voortrekkersrol te drukken. Zou de API voor meerdere banken functioneel zijn, dan lijkt het me ook dat het aantrekkelijker worden voor ontwikkelaars om met software ervoor te ontwikkelen. Voor een kleinere bank als SNS zou het heel aantrekkelijk zijn om de ontwikkellasten niet alleen te hoeven dragen.
Badge +1
Goedemiddag Ferd,

Hoewel SNS niets met Bitcoins doet (deze vorm van virtuele valuta brengt extra risico's met zich mee op het gebied van klantintegriteit), is het zo dat wij de ontwikkelingen op het gebied van betalingsverkeer goed volgen. Zeker vanuit IT kijken we naar de (on)mogelijkheden. Misschien dat er een moment komt dat SNS actief iets met Bitcoins gaat doen.

Reageer