SNS

Aankoopverzekering op de betaalrekening

  • 25 april 2016
  • 10 Reacties
  • 21779 Keer bekeken

Vorige week is SNS gestart met de campagne ‘een aankoopverzekering op de betaalrekening’. Wellicht heb jij hier al iets over gehoord. SNS is de eerste bank in Nederland (en voor zover wij weten ook de enige ter wereld) die een aankoopverzekering introduceert op de betaalrekening. Zonder extra kosten. Daarmee zijn veel aankopen de eerste 30 dagen verzekerd bij schade, verlies en diefstal. Waarom doet SNS dit? Wij willen dat onze klanten optimaal gebruik kunnen maken van hun betaalrekening en daar hoort ook bij, zorgeloos kunnen genieten van je aankopen. Tot nu toe hadden alleen creditcards een aankoopverzekering, maar het merendeel van onze klanten heeft geen creditcard. En mensen die er een hebben gebruiken deze niet voor hun aankopen, maar om vakanties mee te boeken. Daarom heeft SNS vanaf 1 april 2016 een aankoopverzekering standaard bij SNS Betalen. Dat vinden wij heel normaal. Vanaf 12 april maken we dit bekend aan heel Nederland. Met een ludieke tv-commercial waar Bennie Jolink weer de hoofdrol in mag spelen. Daarnaast horen jullie Bennie ook weer op de radio en zetten we nog een heel scala aan middelen in om iedereen te informeren. Voor het ontwikkelen van deze campagne hebben we een half jaar de tijd genomen. Dat klinkt lang en dat is het misschien ook wel, maar dat geeft ons de tijd om goed over zaken na te denken. Wat willen we vertellen? Hoe gaan we het vertellen? Een concept bedenken, testen bij klanten, aanscherpen en weer testen. Vervolgens kijkt onze afdeling Juridische Zaken ook nog mee met elke letter die wij communiceren. En terecht, want onze klanten horen goed, volledig en juist geïnformeerd te worden. Zo hebben we uiteindelijk een campagne kunnen neerzetten waar we trots op zijn en waar hard aan is gewerkt. Of het resultaat ook de moeite waard is? Dat laat ik graag aan jullie over om te beoordelen.

Sacha – Marketeer Betalen

10 reacties

Gaat dan de SNS creditcard vervallen of wordt deze (bijna) gratis?

🆒
slim plan!!!!
Reputatie 3
Badge +1
Tja, als je met 'rente op je betaalrekening' niet meer het significante verschil kunt maken met de concurrentie, dan is deze aankoopverzekering eigenlijk wel een verfrissend nieuw initiatief van SNS 🆒

Ik ben benieuwd of andere banken dit gaan overnemen :?
Tja;Wat is nou het nut van aankoop verzekering?Je betaald rekent af en je neemt het aangekochte artikel mee naar huis en dan heb je op de meeste producten een garantie termijn.

Graag uitleg over dit item en is het in de toekomst/op de lange duur wel rendabel?
Hoi allemaal,Er zijn geen plannen om de creditcard te laten verdwijnen. Deze biedt voldoende voordelen, zoals het boeken van vliegtickets en betalen in het buitenland. Bovendien heb je een aankoopgarantie van maar liefst 180 dagen.@riela: welkom op de community. Leuk dat je meteen reageert op een blog; wat vind je van de aankoopverzekering?Hopelijk zie ik je vaker op de community. Misschien is het leuk om het topic ’Welkom op de community’ eens door te lezen. Verder kun je jezelf voorstellen in de Koffiekamer.Het klinkt alle maal leuk , maar ik neem aan dat er marktonderzoek is geweest naar de consumentenbehoefte van deze aankoopverzekering

en bij welke verzekeringmaatschappij is het risico ondergebracht ? De premie voor deze aankoopverzekering betalen we dus met ons allen ?
Hoi Axasjaak,We hebben inderdaad marktonderzoek gedaan naar de behoefte van onze klanten aan een aankoopverzekering. Voor SNS Betalen betaal je € 2,50 per maand. Dit bedrag blijft met deze nieuwe service ongewijzigd. Je aankopen met SNS Betalen zijn verzekerd door ons (SNS) bij Volmachtkantoor Nederland in Assen. Zij zijn gevolmachtigd agent om namens verzekeraar Reaal Schadeverzekeringen N.V. je schademelding te behandelen.
Olaf ,

Dank voor deze info. Persoonlijk zou ik hiervoor niet overstappen naar de SNS , maar als je toch al een betaalrekening bij de SNS hebt , dan is dit een goede aanvullende dienst.

Groet , Axasjaak
Hallo Allemaal,Ik ben gek op extra,s laten we dat vooropstellen. MAAR we krijgen geen rente op onze spaarrekening of nagenoeg geen, maar wel kunnen we alles claimen wat we kopen en er word veel gebruik van gemaakt !!!!!!!!!!!! Wie betaald dat dan?

Ik had dan toch liever rente op mijn spaarrekening...... Ik zit toch bij een bank en niet bij een verzekering

Als ik iets wil verzekeren moet ik daar zijn.Ik wens iedereen een, eens nadenkende dag toeGroet Geertje

Hoi Geertje,Allereerst welkom op de community. Ik vind het goed dat je met een kritische blik naar de aankoopverzekering kijkt. We willen bankieren weer normaal maken. We vinden het normaal dat je aankopen niet alleen verzekerd zijn met een (dure) creditcard maar ook gewoon met je betaalrekening. Ook willen we de meest aantrekkelijke betaalrekening van Nederland aanbieden. Daar past een aankoopverzekering bij, naast rente op je betaalrekening en 3 dagen kosteloos rood staan. Je geeft aan dat men alles kan claimen wat er gekocht wordt en dat er veel gebruik van wordt gemaakt. Kun je dat uitleggen? Uiteraard begrijp ik dat je liever een hogere spaarrente ziet, dat wil ik zelf ook wel. Hier leggen we uit waarom de rente laag is.Mocht je een keer zelf een topic willen aanmaken, dan kun je hier lezen hoe dat moet. Op de community praten we ook over ‘niet bankzaken’. Zo kun je jezelf voorstellen in de Koffiekamer.

Reageer