SNS

De balans opmaken

  • 9 februari 2016
  • 5 Reacties
  • 15325 Keer bekeken

Badge +1
  • Oud SNS Medewerker
  • 928 reacties
Inmiddels is het 2016 en woon ik nu een aantal maanden in m’n nieuwe woning. Het bevalt goed en ik heb geen seconde spijt gehad van m’n koop. Toen ik m’n laatste blog schreef was ik flink aan het klussen. Nu kan ik zeggen dat ik voor ongeveer 95% klaar ben met klussen. Tijd om de balans op te maken: wat viel mee en wat viel tegen bij de aankoop van m’n eerste eigen huis?

meevallers (+)
- De zoektocht naar een huis zelf: ik heb maar vier huizen hoeven bezichtigen.
- Het doen van een bod en de acceptatie daarvan: één mailtje en één belletje en het huis was van mij.
- De tijd die ik kreeg om m’n financiën voor de aankoop te regelen: ik had het ruim voor de deadline rond.
- De uitkering van de bouwdepotdeclaraties: ik ben door mijn eigen bank positief verrast.
- De energiekosten: handig zo’n kleine woning.

tegenvallers (-)
- De tijd tussen het voorlopig koopcontract en de sleuteloverdracht: dit kwam vooral doordat de gemeente laat was met het aanleveren van de benodigde papieren (splitsingsakte).
- Inzicht in mijn financiële uitgaven: ik heb na een paar maanden pas m’n overzicht terug van wat ik uitgeef per maand. Gelukkig had ik een buffer.
- Het doorgeven van m’n gegevens voor hypotheekrenteaftrek aan de Belastingdienst. Ik heb hier met 3 man aan gezeten en heb me in tijden niet zo dom gevoeld. Wat een puzzel!
- Het wachten op m’n inboedel en keuken (zoals ik in m’n vorige blogs heb aangegeven). Met als kers op de taart: 13 weken op een lamp. Maar eerlijk is eerlijk; het was het wachten wel waard.

Je kunt wel zeggen dat ik heb ‘leren (af)wachten’ in deze periode. Die nieuwe eigenschap zet ik nu ook zelf in, want die fotolijstjes…die hang ik écht volgende week op.

5 reacties

Badge
Met een variatie op een oude slogan ben je nu dus baas in eigen huis. Ik hoop van harte dat je een fantastische periode tegemoet gaat. Over één ding moet ik je toch uit de droom helpen. Denk niet dat je met een eigen huis ooit met het klussen op '100% klaar' uitkomt. Ongemerkt sluipen allerlei klusjes het huis binnen en nestelen zich op de bank waar ze jou in de weg blijven zitten totdat je ze met schroevendraaier, zaag of verfkwast te lijf bent gegaan. En wanneer je die ene met veel voldoening hebt weggewerkt dan zit een andere je alweer in het hoekje van de bank met een grote grijns aan te staren. Het nare is dat ze daar maar blijven plakken en nooit vanzelf weer weggaan. Je zult ze stuk voor stuk letterlijk de deur uit moeten werken. Daar wens ik je veel succes mee.
Badge +1
Hi indebanvandebank,Dankjewel. Dat hoor ik van meerdere mensen 🙂. En mijn huis zelf ‘helpt’ daar ook bij, want doordat het een oud pand is, komt mijn vloer met deze kou omhoog.

........... komt mijn vloer met deze kou omhoog.??? Wat voor vloer heb je er dan liggen en op welke verdieping? Dit is echt niet normaal hoor.

En wat is dan de temperatuur van de vloer cq. kamer waar de vloer ligt? Heb je die vloer zelf gelegd, laten leggen, lag die er al? Kortom, komop Kirsty, kom van die bank af en neem geen genoegen met een vloer die (uit zichzelf) omhoog komt.
Hallo Kristy wat een verhaal. Ik heb je story steeds gelezen en zie dat je uiteindelijk goed bent geland. De plussen en minnen die weet te melden zal door velen worden onderschreven. Met name het missen van het financiële overzicht in die periode. De uitgaven voor ditjes en datjes gaan dan eenmaal wat sneller. Maar je bent ondertussen ook wijzer geworden. De slogan "makkelijker kunnen we het niet maken" bleek een droom te zijn. Het wordt tijd dat ze daar ook eens Normaal gaan doen. Misschien kan SNS een cursus aanbieden? Veel plezier en woongenot in je nieuwe woning.
Badge +1
Hi Blacktomcat,Ik heb er nog een stukje (laminaat) van afgehaald, en het is nu weer in orde.

Mijn tv kastje heeft trouwens poten die 2,5 cm verschillen, zo scheef loopt m’n vloer haha. Ach, het heeft misschien ook z’n charme 🙂.Hi Harmen,Goede tip. Ik zal er ook wat aan hebben in ieder geval!

Reageer