SNS

Ga je overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

  • 5 december 2013
  • 9 Reacties
  • 2284 Keer bekeken

De mogelijkheid om over te stappen naar andere zorgverzekeraar is er weer. Wat vind jij belangrijk bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering?
Lees de hele blogpost

9 reacties

Reputatie 2
Badge +1
1. ervaring met de verzekeraar(s) die je hebt (gehad)
2. dekking (passend bij behoefte)
3. kosten/premie en eventuele collectiviteitskorting
Reputatie 4
Badge +1
1. Dekking aanvullende verzekering (bijv. 100% ipv 75%)
2. Premie
3. Vrij zorgkeuze en niet hoeven voorschieten van bedragen
4. Betrouwbaar bedrijf

Even gekeken en ik kan voor het 3e jaar achter elkaar bij FBTO blijven 🙂. Zat hiervoor bij Unive maar die verlaagden destijds hun tandartsdekking van 100% naar 75% en daarvoor heb ik geen verzekering; kan ik het net zo goed helemaal zelf betalen.
Voor mij niet van toepassing (woon in DE).
Wat ik eerder belangrijk vond (en nu zie dat het steeds slechter wordt) zijn de vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen. Hoe je daar ook over denkt, voor veel mensen geeft het soms een oplossing/verbetering. Daarnaast zijn die mensen ook vaker nauw betrokken bij/met hun gezondheid. Als ik zie wat voor bedragen voor de reguliere vergoedingen wordt betaald, zijn deze in de alternatieve hoek werkelijk een lachertje. Behoeft echt verbetering (of een juist wel "kwakzalver vereniging" (wat een hautaine opstelling heeft die club!!!))
Groet,
Ben 🆒
PS Zou die club wel eens in de reguliere zorg hebben gekeken (Bijv. nu in het nieuws J.S.)
Bedankt voor de reacties tot nu toe.

Ik heb ook gedacht aan overstappen. Op basis van mijn positieve ervaringen met CZ, vooral met hun heldere communicatie en handige website, heb ik besloten bij deze zorgverzekeraar te blijven.

Het scheelt of je vaak gebruik moet maken van medicijnen en regelmatig naar de dokter moet. Zolang je gezond bent, sta je niet stil bij wat je eventueel nodig kunt hebben. Althans, dat ervaar ik persoonlijk zo. Misschien is dit herkenbaar voor anderen.
nee hoor! ik blijf bij ONVZ  wellicht een ietsje duurder maar hier ben je vrij in de keuzes ziekenhuis enz.                                           Bruno van Huffel
Ja ik ben overgestapt naar de Techniker Krankenkasse.
Nee, ik ga niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar.
In Duitsland zijn er nu nog 134 wettelijke Krankenkassen (ziekenfondsen). In 1970 waren er nog ruim 1800! Ze zijn meestal ontstaan vanuit een bepaald bedrijf. Daarnaast zijn er nog aanvullende ziektekostenverzekeringen, bij zowel Krankenkassen als bij andere verzekeraars.
Ik ben zelf bij de AOK (behoeft toch enige toelichting; ik ben niet verzekerd bij de AOK. Verzekerd ben ik in NL. Betaal daar dan ook mijn premie (land gebonden, in mijn geval ongeveer 75% van de NL premie) De AOK is mijn verzekeraar hier in DE, die mij hier de wettelijke verstrekkingen levert zoals een Duitser dat hier ook krijgt. Vanuit NL wordt de AOK weer betaald voor die verstrekkingen).
Al met al best wel een ingewikkelde materie.
Groet,
Ben 🆒 
Het is een rage aan het worden, overstappen  van zorgverzekeraar, van energieleverancier, van internet, bellen en televisie. Vroeger was overstappen van bank ook populair, maar dat is volgens mij niet meer interessant.

Reageer