SNS

Looptijdservice, wat doen wij voor jou!

  • 19 januari 2016
  • 4 Reacties
  • 15131 Keer bekeken

SNS biedt je de mogelijkheid om een keer in de twee jaar je hypotheek onder de loep te nemen. Als SNS Adviseur neem ik tijdens het kosteloos onderhoudsgesprek de huidige hypotheek grondig door. Daarbij houd ik rekening met je huidige situatie en wensen. Om dit allemaal in kaart te kunnen brengen zal dit eerste gesprek ongeveer 1,5 uur in beslag nemen.

Tijdens het onderhoudsgesprek wordt er gekeken naar het huidige inkomen, de huidige hypotheek, jouw situatie en jouw wensen. Aan het einde van het gesprek kan ik aangegeven of de hypotheek wellicht voordeliger kan of dat de hypotheek gewoon naadloos aansluit op jouw situatie en wensen.Indien de hypotheek gewijzigd kan worden naar een hypotheek die wellicht beter past bij de huidige situatie of dat bijvoorbeeld de rente voordeliger afgesloten kan worden, is het mogelijk dat er kosten moeten worden betaald voor deze wijziging. Wanneer het huidige rentecontract binnen 3 maanden afloopt kan de rente kosteloos omgezet worden. Loopt het huidige rentecontract nog langer dan 3 maanden? Dan bereken ik de hoogte van de boete voor het voortijdig openbreken van het rentecontract. Als je de boete niet kunt betalen, dan biedt SNS onze klanten de mogelijkheid voor rentemiddeling. De boete wordt dan in het nieuwe rentepercentage verwerkt. Wanneer dit voor jou een voordeel oplevert en dus de boete binnen een afzienbare tijd terugverdiend wordt, vul ik samen met je de formulieren in. Voor dit advies worden kosten gerekend. Dit is advies over het terugverdienen van de boete en over de te kiezen rentevaste periode. De kosten hiervoor zijn € 250,- aan advieskosten en € 50,- aan administratiekosten.

Past je huidige hypotheekvorm niet meer bij jouw situatie? Dan kunnen we deze hypotheek omzetten. Hierbij kan je denken aan een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie of bijvoorbeeld een beleggingshypotheek. Hiervoor betaal je omzettingskosten. Deze kosten zijn € 1.995,-. De hypotheek wordt indien mogelijk omgezet naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie of naar bijvoorbeeld een annuïteiten hypotheek. Ik zet niet alleen de hypotheek om maar zal ook de gehele financiële situatie in kaart brengen en hierover advies geven. Je moet dan denken aan advies over het risico van overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, pensionering en vermogensvorming. We begrijpen dat de kosten voor deze omzetting voor sommige mensen best hoog zijn. Het is dan ook mogelijk deze kosten gespreid binnen een jaar te betalen.

Naast het onderhoudsgesprek zal SNS een keer per jaar een seintje geven wanneer de hypotheekrente omlaag kan. Al met al genoeg redenen om met enige regelmaat in gesprek te gaan met mij of een van mijn collega’s. Het zou toch zonde zijn als je op dit moment met een hypotheek zit die niet aansluit op jouw situatie en wensen?4 reacties

Ben gepensioneerd, en heb aflossingsvrije hypotheek op personeelscondities .

Rente m.i.v. 1-11-2013 is 3,54% 10 jaar vast. Hyp. Bedrag € 130.000,00.

Vraag: kom ik ook in aanmerking voor de "looptijd service"?Zeker nu er een wijziging is in de personeelscondities hypotheek zou een aanpassing mij zeer welkom zijn.

Hoi Pedro26,Allereerst van harte welkom op onze community. :)De Looptijdservice is voor al onze hypotheek klanten, dus ook voor jou.

Heb je de bespaarcheck al gedaan op onze website? Hier kun je ook gelijk een afspraak maken met een hypotheekadviseur om te kijken of een aanpassing in je hypotheek voor jou voordelig is.Nu je de weg naar onze community hebt gevonden, hoop ik je natuurlijk vaker te zien hier. Om je een beetje wegwijs te maken is het handig om het topic ‘Welkom op de community’ eens door te lezen.In dit topic ‘Het SNS Team stelt zich voor’ kun je kennismaken met het SNS Team.

Ben gepensioneerd, en heb aflossingsvrije hypotheek op personeelscondities .

Rente m.i.v. 1-11-2013 is 3,54% 10 jaar vast. Hyp. Bedrag € 130.000,00.

Vraag: kom ik ook in aanmerking voor de "looptijd service"?Zeker nu er een wijziging is in de personeelscondities hypotheek zou een aanpassing mij zeer welkom zijn.

Hoi Gulick45,Welkom op de community. :)Heb je dezelfde vraag als Pedro26? Laat het ons weten, dan helpen we je verder.Mocht je een keer zelf een topic willen aanmaken, dan kun je hier lezen hoe dat moet. Op de community praten we ook over ‘niet bankzaken’. Zo kun je jezelf voorstellen in de Koffiekamer.

Reageer