SNS

Mannen rijden meer schade dan vrouwen

  • 25 februari 2014
  • 3 Reacties
  • 2629 Keer bekeken

Vorige week zaten mijn partner en ik in de auto naar het werk toen ik op de radio het bericht hoorde dat mannen meer schade rijden dan vrouwen. Ik moest lachen. “Zullen we maar snel van plek wisselen?”, grapte ik. Mijn partner vond het allemaal niet zo grappig. “Wat een onzin, vrouwen rijden veel slechter!”, bracht hij ertegenin.

Goedkoopsteautoverzekering.net deed onderzoek naar enkele vooroordelen over mannen en vrouwen in het verkeer.
Lees de hele blogpost

3 reacties

Zit een kern van waarheid in. De idioten die je bij wegmisbruikers ziet zijn vaak mannen. (die randdebielen halen het gemiddelde behoorlijk naar beneden.) 

Ander feit is, vaak rijdt de man en zit de vrouw er naast , dus meer kans op schade.  
Zeker als de vrouw er naast zit... gek wordt je er van .. .rij es door, niet zo hard, pas je op... :D

En als dit slappe excuus het niet red.... Dan troost ik mij met de gedachte dat ik hier in iedergeval minder brandstof kosten heb dan mijn vrouw. 
Ik vind in 1 keer de weg... mijn vrouw heeft heel wat, oeps afslag gemist, en ik kan het niet vinden  brandstof kosten :p
Badge +1
Als je kijkt naar de manier van meten dan wordt door de verzekeringsmaatschappij gekeken naar het aantal claims. Dit is m.i. niet het zelfde dat vrouwen beter/slechter rijden, ze claimen alleen minder. De oorzaak kan zijn dat ze minder ongelukken maken, de verzekeringspapieren niet kunnen invullen (een beetje flauw natuurlijk), etc.

Voor de eeuwige discussie over de rij-kwaliteiten van mannen/vrouwen lijkt me dat je moet kijken naar het aantal uren achter het stuur of aantal afgelegde kilometers. Maar omdat dit niet meegenomen wordt in de berekening van de verzekeringspremies blijft de discussie troebel.
Nou ik zie het al, wij als vrouw komen er weer niet goed vanaf ;)
Zelf reed ik 50.000 kilometer per jaar schadevrij (op dat ene paaltje na, maar die kon ik net claimen)

Kom op vrouwen, wij hebben hier toch wel wat tegenin te brengen? 😉

Reageer