SNS

Sparen voor een eerste huis wordt belangrijker

  • 17 december 2013
  • 2 Reacties
  • 8263 Keer bekeken

Wist je dat de maximale hoogte van de hypotheek die je mag afsluiten de komende jaren stapsgewijs omlaag gaat? Dit betekent dat je steeds meer eigen geld nodig hebt om een huis te kunnen kopen.
Lees de hele blogpost

2 reacties

Ik vind dit een logische stap, Het zou dan ook logisch zijn dat je met fiscaal voordeel voor je eerste huis kan sparen, zoals bv een vrijstelling van van boven de 20.000 euro zoals die nu geldt.
Ook zou er een soort bewustzijn moeten komen bij jongeren, die nu echt niet bezig zijn met hun eerste huis.
Ik heb ook gehoord dat er in Duitsland via de werkgever gespaard wordt voor een eerste huis, zoals wij dat nu doen voor ons pensioen, maar dat weet ik niet zeker.
En dat we ons dan ook goed moet4en realiseren dat als we dat geld allemaal in ons huis stoppen (lees: de bakstenen) dan kunnen we dat geld dus NIET geberuiken voor consumptieve goederen. We moeten het dan ook niet raar vinden dat de komende jaren (30 ??) de econom,ie in Nederland minder zal groeien dan gewenst/gehoopt/gedacht. Ook omdat we een nieuwe hypotheek verplicht moeten aflossen in 3o jaar (of minder). Dus al het gelkd wat in je huis zit, komt pas vrij na je overlijden of verkoop van het huis (en dan moet je ook nog kleiner/goedkoper gaan wonen). De overheid heeft m.i. hier duidelijk een kans gemist. er is te rigoreus ingegrepen.

Reageer