SNS

News

Met veel moed op naar de toekomst! Vervolg laptopactie Amsterdam Zuidoost

  • 29 april 2020
  • 0 Reacties
  • 5509 Keer bekeken
Met veel moed op naar de toekomst! Vervolg laptopactie Amsterdam Zuidoost
Reputatie 5
Badge +4

Hart voor de zaak en mensen
Monique Mentjox is klantadviseur in Amsterdam-Zuidoost. Daar werk ze nu 3 jaar. Daarvoor werkte Monique bij SNS in Heemstede. Monique is gecertificeerd PA-budgetcoach en schuldhulpverlener. Ze voelt zich betrokken bij de mensen in haar (werk)omgeving en schrijft er bijzonder innemende verhalen over. Lees je mee?

Oorverdovende stilte
Het is stil in de SNS Winkel in Amsterdam Zuidoost. Mijn collega’s werken thuis en wij houden contact via de chat. Ik mis de klanten, de reuring op straat, de geur van het lekkere eten dat normaal uit de Surinaamse eettentjes vandaan komt en mijn collega’s.

Hoe gaat het?
Zoals elke dag belt mijn leidinggevende Edwin even naar de winkel om te vragen hoe het gaat en hebben we het erover hoe de wereld er ineens zo anders uitziet. We vertellen elkaar dat we zin hebben in positieve energie naast al het trieste nieuws. Iets doen waar we vrolijk van worden, iets kunnen betekenen voor een ander.

Dikke pluim
En zo werd het idee geboren om kinderen in de Bijlmer, die nu geen digitale lessen kunnen volgen omdat er geen geld is voor een computer, te helpen aan goede spullen. Via oproepen op Facebook, de SNS Gids en LinkedIn hadden we binnen een paar dagen 20 refurbished laptops. De mensen van ICT Vanaf Morgen verdienen een dikke pluim.

Blije gezichten
Samen met Maatschappelijk Dienstverlening Zuidoost hebben we kinderen waarbij de nood het hoogst is, blij kunnen maken. Het was ontroerend om samen met mijn collega’s die enorme glimlachen te mogen zien. Zo blij kunnen kinderen zijn om weer mee te kunnen doen op school.

Waar ben je
Er staat nog 1 laptop in de kast te wachten op iemand voor wie ik hem speciaal achterhoud. Als toeval niet bestaat dan zal ik hem waarschijnlijk eerdaags tegenkomen en daar hoop ik dan maar op. Zijn naam ben ik kwijt maar zijn gezicht en verhaal kan ik mij zo voor de geest halen. Een jonge immigrant, wonend in een tentje in een garage.

We staan klaar voor je toekomst
Elke dag fietst hij vanuit de Bijlmer naar Hoofddorp om te gaan werken. En op de terugweg doet hij Amsterdam Centrum nog even aan om een gratis maaltijd op te halen. Zonder familie, zonder vrienden in een land ver van huis. Maar met een mooie droom voor de toekomst. Al zijn loon stopt hij in cursussen om webdesigner te kunnen worden en in zijn vrije tijd maakt hij zijn huiswerk in de bibliotheek. De moed waarmee hij elke dag door het leven gaat raakt me en ik gun hem een steuntje in de rug. Een nieuwe toekomst in een nieuwe wereld.

Wie goed doet, die goed ontmoet
Hopelijk worden we binnenkort allemaal wakker in een nieuwe wereld. Een waarin we ons weer beseffen dat niet alles vanzelfsprekend is en dat we best wat vaker dankbaar mogen zijn voor wat we allemaal hebben en kunnen. En mocht je op de weg daarnaar toe positiviteit nodig hebben, doe dan iets voor een ander. Al is het nog zo klein, iets voor een ander betekenen geeft zo’n mooi gevoel, daar kan geen virus tegenop.

Auteur: Monique Mentjox, SNS Amsterdam Zuidoost - PA budget coach & schuldhulpverlener


0 reacties

Geen reactie

Reageer