SNS

Onderzoek Nibud: financiële gevolgen coronacrisis

  • 6 april 2020
  • 2 Reacties
  • 11074 Keer bekeken
Onderzoek Nibud: financiële gevolgen coronacrisis
Reputatie 5
Badge +4

Peiling: kwetsbare groepen ervaren inkomensterugval
Bijna 20% van de Nederlanders hebben in maart een inkomensterugval als gevolg van de coronacrisis ervaren, blijkt uit een Nibud-peiling. Onder hen zijn vooral jongeren, zelfstandigen en flexwerkers. Het Nibud roept bedrijven op coulant om te gaan met mensen die nu hun rekeningen niet kunnen betalen. Een uitgebreide toelichting over de Nibud-peiling lees je hier.

De coronacrisis en de huishoudportemonnee
De resultaten uit het eerste onderzoek naar de financiële gevolgen van de coronacrisis door het Nibud zijn misschien niet verrassend, wel zorgwekkend. Kwetsbare groepen merken de gevolgen deels al in de portemonnee. Zonder buffer liggen problematische schulden op de loer. Ook blijkt dat veel mensen er niet gelijk aan denken om zelf hulp te gaan zoeken. De resultaten zijn door het Nibud vastgelegd in deze factsheet.
 

Hulp en persoonlijk contact
We vinden het belangrijk om mensen die de financiële stress ervaren goed te helpen. Het delen van je zorgen en het inschakelen van hulp kan stress te verminderen. Het helpt je om overzicht te houden en tijdig te reageren. Loop je met geldzorgen? We staan graag voor je klaar om samen naar je situatie te kijken, hier lees je wat je kunt doen. Wil je liever een persoonlijk gesprek in een SNS Winkel? Maak dan eerst even een afspraak.

 


2 reacties

Misschien is dit het moment om de beloftes nog meer waar te maken.

Het deed mij geen genoegen dat vanavond in Kassa de Volksbank-merken weliswaar een fractie beter scoorden dan de drie grootbanken, maar dat het toch een beetje triest is om in deze crisistijd zo'n hoge rente te vragen bij roodstand. Die drie dagen toegestane roodstand zijn nu niet erg relevant meer.

Dit is natuurlijk een hele simpele reactie zonder reflectie op de complexiteit, maar toch: hoe denkt SNS erover?

Reputatie 5
Badge +4

Beste @Koos,

Omdat we in dit topic de financiële gevolgen van het coronavirus bespreken, heb ik je reactie verplaatst. We begrijpen dat de situatie voor niemand fijn is en dat bijna 20% van de Nederlanders afgelopen maand minder inkomen hebben ontvangen als gevolg van de coronacrisis. We beseffen dat mensen hierdoor krap komen te zitten en onze hulp hard nodig hebben. Om die reden staan we graag voor iedereen (met maatwerk) klaar

Reageer