SNS

Update - Coronamaatregelen verlengd tot 20 mei

  • 23 maart 2020
  • 2 Reacties
  • 11246 Keer bekeken
Update - Coronamaatregelen verlengd tot 20 mei
Reputatie 5
Badge +4

Nieuwsbericht
Het kabinet heeft aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst. 

Veelgestelde vragen
Bij het nieuwsbericht is ook een Q&A over de aangescherpte maatregelen gepubliceerd om het coronavirus onder controle te krijgen. Klik hier voor de lijst met veelgestelde vragen.

Goed om te weten
Eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht. Kijk op de pagina met meer informatie over de aanpak van het coronavirus voor meer informatie. Hieronder de extra maatregelen in een overzicht: 

 

 


2 reacties

Reputatie 5
Badge +4

Het kabinet heeft op 31 maart bekend gemaakt dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

Nederland is er nog lang niet. Wel is de goede weg ingeslagen. Het aantal zieken neemt nog steeds toe, maar dit gaat niet meer zo snel als enkele weken geleden, voordat er maatregelen werden afgekondigd. Het komt er dus op aan dat alle Nederlanders samen de maatregelen volhouden, want het risico op besmetting is nog groot. Het blijven naleven van de maatregelen is daarom cruciaal, alleen samen krijgen we corona onder controle.

 

Reputatie 5
Badge +4

Maatregelen corona verlengd tot 20 mei. We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. 

  • De basisscholen, het speciaal onderwijs en de kinderopvang gaan na de meivakantie weer geheel of gedeeltelijk open. Het voortgezet onderwijs volgt later, waarschijnlijk op 1 juni. Sporten in teamverband is voor kinderen weer toegelaten, maar nog niet voor volwassenen.

  • Verder is het verbod op grote evenementen met drie maanden verlengd tot 1 september. Andere beperkende regels, zoals die voor de horeca, de musea en voor contactberoepen als kappers en schoonheidsspecialisten, blijven in ieder geval nog tot 20 mei van kracht. Dat geldt ook voor het bezoeken van verzorgings- en verpleeghuizen.

  • Rutte verklaarde verder dat 'de basisregels na 28 april de basisregels blijven'. 'Blijf zoveel mogelijk thuis en werk zoveel mogelijk vanuit huis. Maak van het boodschappen doen geen uitje.' Het kabinet heeft gekozen voor het verlengen van het verbod op grote evenementen tot na de zomer mede op aandringen van de organisatoren. Die wilden duidelijkheid, stelde de premier. Het verbod zet een streep door Pinkpop, de Vierdaagse in Nijmegen, Lowlands en het betaald voetbal. 

 

Reageer