SNS

Betalingen sneller verwerkt

  • 17 april 2012
  • 2 Reacties
  • 734 Keer bekeken

Reputatie 4
Badge +1
Kijk, dit vind ik nou een prettig bericht:Betalingen sneller verwerkt

Geld overmaken naar een andere bank gaat nu sneller. We gaan meerdere keren per dag de betaalopdrachten verwerken. Daardoor zijn binnenlandse betalingen ontvangen voor 15.30 uur nog dezelfde dag verwerkt.
Het bedrag staat dan nog niet altijd direct op de rekening van de ontvanger. De andere bank heeft ook tijd nodig om de overschrijving te verwerken.
Van SNS Bank naar SNS BankMaak je geld over van de ene SNS Rekening naar de andere? Dan verwerken wij de af- en bijschrijving direct. Ook in het weekend en op feestdagen.
Tussen SNS Bank, Regiobank en ASN Bank
Voor betalingen tussen SNS Bank, RegioBank en ASN Bank geldt: opdrachten ontvangen op werkdagen tussen 8.15 en 17.15 uur verwerkt SNS Bank nog dezelfde dag. Overboekingen tussen deze banken die buiten deze werktijden ontvangen worden voor 21.30 uur, worden nog dezelfde kalenderdag verwerkt.
Van SNS Bank naar een andere Nederlandse bankGeef je opdracht voor een betaling naar een andere Nederlandse bank? Op werkdagen voor 15.30 uur verwerken we je opdracht en sturen hem door naar de andere bank. Na 15.30 uur gebeurt dat de eerstvolgende werkdag.
Het bedrag staat dan nog niet altijd direct op de rekening van de ontvanger. De andere bank heeft ook tijd nodig om de overschrijving te verwerken.


2 reacties

Reputatie 3
Badge +1
Kijk, dit vind ik nou een prettig bericht:

Inderdaad! En ik kan het bevestigen dat het ook in de praktijk sneller werkt.Nog niet zo lang geleden heb ik hier op de community gemeld dat, als je geld overmaakt vanaf een SNS rekening naar een rekening bij een andere bank, het minimaal 1 dag onderweg is. Mijn vermoeden is dat SNS vroeger 1x per dag na kantoortijd de betalingen aanbood aan Equens, waardoor deze niet eerder dan de volgende werkdag worden aangeboden bij de ontvangende bank. Sinds een paar weken is dat inderdaad anders, want als ik nu op een werkdag in de ochtend geld overmaak naar een rekening bij een andere bank, dan is dat in de regel 's-middags al zichtbaar c.q. bijgeschreven op die andere rekening.

Andersom was het (meestal) al geregeld dat betalingen van andere banken naar de SNS bank meerdere keren per werkdag worden aangeboden. Dus daar zag je betalingen in de middag al verschijnen op je SNS betaalrekening als je deze die ochtend al had verricht bij die andere bank.
Badge +1
Kijk, dit vind ik nou een prettig bericht:


@Sanne Wij zijn er ook erg blij meeMijn vermoeden is dat SNS vroeger 1x per dag na kantoortijd de betalingen aanbood aan Equens, waardoor deze niet eerder dan de volgende werkdag worden aangeboden bij de ontvangende bank.


@Stefan Je 'vermoeden' is inderdaad juist

. Voorheen stuurde SNS Bank de betalingen 1 keer per dag rond 21.30 uur naar Equens. Nu doen we dat meerdere keren. Daardoor worden de binnenlandse betalingen die we ontvangen op werkdagen voor 15.30 uur nog dezelfde dag verzonden naar de andere bank.

Meer informatie hierover vind je via http://www.snsbank.nl/web/particulier/betalen/klantenservice/geld-opnemen-overmaken-en-betalen/de-verwerkingsduur-doorlooptijd-en-kosten-van-overboekingen.html

Reageer