SNS

De spaarrente gaat naar 1,6 %

  • 9 mei 2014
  • 24 Reacties
  • 4360 Keer bekeken

De spaarrente gaat weer naar beneden en deze keer neemt de SNS zelf het initiatief, vreemd, want meestal neemt de ING of de Rabo het initiatief en de SNS volgt.
Nu weet ik natuurlijk niet wat de afspraken zijn en ik weet niet wat de ING gaat doen.
Als ik de spaarrente ga vergelijken {in mijn geval} dan wordt de spaarrente 1,6 % en dat is gelijk aan de spaarrente van de ING.
In oktober 2011 ben ik lid geworden van SNS en toen was het verschil nog 0,5 %.
Nu begin ik toch te twijfelen, ik weet niet wat ik zal doen, zal ik de SNS gaan verlaten?

24 reacties

De spaarrente gaat weer naar beneden en deze keer neemt de SNS zelf het initiatief, vreemd, want meestal neemt de ING of de Rabo het initiatief en de SNS volgt.
Nu weet ik natuurlijk niet wat de afspraken zijn en ik weet niet wat de ING gaat doen.
Als ik de spaarrente ga vergelijken {in mijn geval} dan wordt de spaarrente 1,6 % en dat is gelijk aan de spaarrente van de ING.
In oktober 2011 ben ik lid geworden van SNS en toen was het verschil nog 0,5 %.
Nu begin ik toch te twijfelen, ik weet niet wat ik zal doen, zal ik de SNS gaan verlaten?

Hoi Pela,
Dan heb je waarschijnlijk Keuze- of Plus-sparen.
Ik weet niet of je het weet (ik neem aan van wel) maar Maxisparen geeft de hoogste rente (gaat terug naar 1.75%).
Ik gebruik zoveel mogelijk Maxisparen. De bedoeling daarvan is dat je maandelijks een vast (beperkt) bedrag automatisch inlegt. Opnemen kan altijd en zonder kosten. Bijstorten kan soms officieel (een actie, volgens mij nu weer met "vakantiegeld" (niemand controleert dat)). Daarnaast (zie andere discussie hier in de community) kun je gewoon een bedrag storten en afwachten of het wordt terug geboekt (vaak dus niet volgens berichten in bedoelde discussie).
Conclusie; gebruik altijd Maxisparen en probeer evt. tussendoor extra te storten als je dat wilt.
Groet,
Ben 🆒
Ja en weer gaat de spaarrente naar beneden, tegen de marktrente in.
Wordt de hypotheekrente ook verlaagd?
Ja en weer gaat de spaarrente naar beneden, tegen de marktrente in.
Wordt de hypotheekrente ook verlaagd?

Tsja...
De hypotheekrente is "historisch laag" las ik afgelopen week ergens?
Groet,
Ben 🆒
PS Ik ben bij de voorlopers van de SNS begonnen met ruim 11%!!!!!
PS2 "Tegen de marktrente in"?? Welke marktrente dan? Welke bank geeft een hogere rente dan de SNS?
Ja en weer gaat de spaarrente naar beneden, tegen de marktrente in.
Wordt de hypotheekrente ook verlaagd?


nee dus. De hypotheekrente werd dezelfde dag met 0,1% verhoogd. Zo is de buffer tussen "hebben" en "lenen" in 1 klap met 0,2% vergroot. Kennelijk is dit bedoeld om de bank zelf meer financiële ruimte te geven. Zeg dit dan ook als bank en kom niet met verhalen over marktontwikkelingen. Men leert het nooit en blijft de klant onjuist voorlichten en dus niet serieus nemen. Alweer een gemiste kans. 

Robert. 
Het gezegde "Door de bank genomen" komt dan ook niet uit de lucht vallen. Banken zijn er voor hun eigen gewin. De oorspronkelijke drijfveren van banken zijn vergane glorie. Ik ben ook al sinds 1983 klant bij de SNS (toen nog bondsspaarbank) met spaarrentes waar belegger vandaag de dag van dromen. Toen kon het wel gewoon. Banken hebben dit systeem zelf veranderd omdat er werd gezien dat je meer geld kon verdienen als je minder rente uitgeeft. Ons eigen geld wordt door anderen grof op verdiend. Er wordt door banken structureel 1% teveel hypotheekrente gevraagd. Dat blijkt ook wel aangezien het verschil in variabele hypotheekrente en de rente op de spaarrekeningen zo'n 1%+ is. Banken houden het systeem zelf in stand. Er is geen één bank die probeert de ban te doorbreken en weer ECHT voor de klant durft te gaan als een coöperatie! En dan de banken die zich onder staatssteun hebben laten manouvreren mogen niet concurreren. Lekker veilig! Maar overstappen naar een andere bank heeft geen zin, want ze zijn allemaal zo.
In mijn geval, ik begrijp dat het lokkertje {2011} niet meer bestaat, het verschil tussen de SNS en de ING was in 2011 nog 0,5 % en dat verschil is per 14-5-2014 helemaal verdwenen. Het is vrijwel zeker dat de ING dan naar 1,5 % gaat.
De tip van BigBen om naar Maxisparen te gaan, ik denk dat ik dan ook een betaalrekening moet nemen en dat is nooit de bedoeling geweest.
Krijg plotseling een ingeving, ik denk dat de saldoklasse bij SNS verdwenen is en die is bij de ING nog aanwezig:

12-5-2014:
Tot € 25.000 1,25% over uw gehele saldo
Van € 25.000 tot € 75.000 1,40% over uw gehele saldo
Van € 75.000 t/m € 1.000.000 1,60% over uw gehele saldo

SNS kent geen saldoklasse {meer}.
ING speelt goed in op de rentewijziging van de SNS, want sinds vandaag is er een actierente van 1,7 % (lokkertje) zonder saldoklasse, maar na drie maanden gaat de saldoklasse weer een rol spelen.
SNS Internet Sparen, bij bedragen hoger dan € 1.500.000 krijg je 0,5 % spaarrente. ABN Amro en ING doen dat niet. Maak er 0 % van, bereken de besparing en verhoog de rente bij SNS Internet Sparen. Of voer de saldoklassen weer in en maak van SNS weer een bank voor alle spaarders.
Hoi Pela,

Bedankt voor al je bijdragen in dit topic 🙂. Ik kan me voorstellen dat een renteverlaging niet prettig is. Hierbij geef ik een reactie op je vraag/opmerkingen:

SNS Bank probeert een zo stabiel mogelijke rente te bieden voor haar spaarproducten. Wij proberen geen klanten te lokken met (tijdelijke) lokkertjes maar juist een zo hoog mogelijke rente, gelet op de marktrente. Dit kunnen wij ook doen omdat we onze spaarproducten via de website aanbieden en het daarmee grotendeels geautomatiseerd is.
Meer informatie vind je in het volgende topic: Wat bepaalt de hoogte van de spaarrente?

Verder hoef je geen betaalrekening bij SNS Bank te openen om gebruik te kunnen maken van een spaarrekening. Iedere spaarrekening kun je openen zonder SNS betaalrekening.
Bedankt voor uw informatie, ik ben het gedeeltelijk met u eens.
In oktober 2011 ben ik lid geworden van de SNS en toen kreeg ik een spaarrente van 2,8 % en bij de ING kreeg ik 2,3 % dus een verschil van 0,5 %.
Ook in 2011 werden uw producten aangeboden via de website en daar was ik maar wat blij mee, want ik ben lid kunnen worden zonder uw bank te bezoeken.
Geweldig, mijn complimenten en ook kon ik lid worden zonder een betaalrekening te openen.
Maar nu, is het 2014 en het verschil, wat mij betreft, is over enkele dagen 0 %
Want bij SNS vang ik 1,6 % en bij ING vang ik 1,6 % en dat heeft niets, maar dan ook niets met marktrente te maken, dat hoop ik niet, want anders gaat u misschien wel rekening houden met de RABO en dat is echt niet te filmen.
Ik heb nog niet meegemaakt, in mijn geval, dat uw rente gelijk was aan de rente bij ING, dit is de eerste keer, ik hou mijn hart vast, wat staat ons nog te wachten, wij spaarders zijn niet meer interessant want u kunt ergens {in Europa} lenen voor 0,5 % toch?
Hallo Japiekraak, Mrjsw01! & Marcel77 :)

Ik begrijp de reacties. Zoals we hier eerder hebben vermeld, kan een relatie tussen de ontwikkeling van spaarrentes en hypotheekrentes niet gelegd worden; spaarrentes volgen veel meer de kortere termijn geldmarkt en hypotheekrentes zijn afhankelijk van de situatie op de langere termijn kapitaalmarkt. De ontwikkelingen op beide markten lopen sterk uiteen en kunnen zelfs haaks op elkaar staan.
Heb net een chatgesprek gehad met de ING, want ik blijf het vervelend vinden dat er morgen {wat mijn geval betreft} geen verschil meer is tussen de SNS en de ING, ze geven vanaf morgen allebei 1,6 % spaarrente. Sinds enkele dagen loopt er een actie bij ING, 1,7 % gedurende 3 maanden. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, de ING geeft meer rente dan de SNS en ik ga de actie van ING bestuderen.
Enkele jaren geleden was het verschil nog 0,5 %, vandaar dat ik zo lang doorga met reageren, want ik ben niet zinnens de lage hypotheekrente te gaan sponsoren en vraag me ook af waarom het saldoklasse systeem is vervallen?
Op 11 oktober 2011 ben ik rekeninghouder geworden van SNS Plussparen en deze rekening kan niet meer geopend worden en is vervangen door SNS Internetsparen. Waarom ben ik rekeninghouder geworden van SNS Plussparen, heel simpel ik kreeg 0,5 % meer rente dan bij de ING. Dit waren de voorwaarden van SNS Plussparen:

6 Rente
a De Bank vergoedt over het tegoed op de Rekening een
door haar vast te stellen variabel rentepercentage. De
hoogte van de variabele rente is afhankelijk van de
hoogte van het tegoed dat op de Rekening staat, waarbij
een onderscheid wordt gemaakt tussen
het tegoed tot € 10.000;
en het tegoed vanaf € 10.000.
c De Bank kan de onder artikel 6a beschreven
renteschijven en de rentepercentages te allen tijde
wijzigen. De Bank zal de rentewijziging(en) mededelen
via de website van de Bank.

Wat later heeft SNS de renteschijven laten vervallen, met gevolg dat spaarders met een tegoed vanaf € 10.000 meer rente moesten inleveren dan spaarders met een tegoed tot € 10.000
Klopt deze redenering?

Rente per 11 oktober 2011 2,8 %
Rente per 14 mei 2014 1,6 %
Daling 1,2 %

ING:
Rente per 11 oktober 2011 2,3 %
Rente per 14 mei 2014 1,6 %
Daling 0,7 %

Dit is geen stunten, want bij stunten is de procedure bekend?
Ik heb geen problemen met een rentwijziging, maar dit is geen normale rentwijziging, laat ik het anders zeggen, een bank zonder renteschijven is voor mij niet de juiste bank.
Hier wil ik het bij laten.
Ik zou wel eens willen weten wat voor Pela die renteschijven in een spaarproduct zo belangrijk maakt?
Hi Gerbenr,

Allereerst welkom op de community 🙂. Een handige pagina is 'welkom op de community'. Hier vind je leuke tips en informatie die je verder kunnen helpen op de community.

Ik ben het eens met je vraag; misschien kan Pela aangeven waarom de renteschijven zo belangrijk zijn?
Hi Japiekraak, Mrjsw01! & Marcel77,

Inmiddels hebben we een antwoord ontvangen op jullie vragen:

Er is geen rechtstreekse link tussen spaarrente en hypotheekrente. In Nederland wordt de hoogte van de hypotheekrente niet alleen bepaald door de spaarrente. Voor het vaststellen van de hypotheekrente  zijn meerdere componenten belangrijk; onder andere de inkoopprijs van geld (Euribor), een risico-opslag, kostenopslagen een winstopslag. De spaarrentes zijn mede afhankelijk van de marktrentes. Deze rentes zijn momenteel historisch zeer laag Dit wordt rechtstreeks beïnvloed door de beleidsrente bepaald door de Europese Centrale Bank. Een lage beleidsrente is nu belangrijk om de Europese economie te stimuleren.

De rente op hypotheken is overigens niet gestegen; SNS Bank heeft met ingang van 7 mei 2014 de rente voor 1 t/m 5 jaar nog met 0,10% verlaagd.
ja de spaarrente naar 1, 6%  waarom betaal ik dan bijna 4% voor de hypotheek. Ga eens bij andere banken informeren. De meesten bieden al voor 5 jaar een lagere rente aan
Ja en weer gaat de spaarrente naar beneden, tegen de marktrente in.
Wordt de hypotheekrente ook verlaagd?

Tsja...
De hypotheekrente is "historisch laag" las ik afgelopen week ergens?
Groet,
Ben 🆒
PS Ik ben bij de voorlopers van de SNS begonnen met ruim 11%!!!!!
PS2 "Tegen de marktrente in"?? Welke marktrente dan? Welke bank geeft een hogere rente dan de SNS?


Leaseplan Bank
Hi Vospl095,

Allereerst welkom op SNS Community. 

Ik snap je punt. Als je je rekening- en contactgegevens stuurt naar [email]webcare@sns.nl[/email], zorg ik ervoor dat een collega contact met je opneemt over je SNS Hypotheek.

Om een beetje wegwijs te worden is het leuk om dit topic ‘Welkom op de community’ door te lezen. Mocht je meer willen weten over andere leden en iets over jezelf willen vertellen, kun je dat doen in de Koffiekamer.
Ik zou wel eens willen weten wat voor Pela die renteschijven in een spaarproduct zo belangrijk maakt?


Dank u vriendelijk voor uw vraag.
Toen ik lid werd van de SNS bank waren er renteschijven, ik zal het nog sterker vertellen, ik heb nog steeds een spaarrekening SNS Plussparen, die volgens mij niet meer te openen is.
Ga ik naar de productvoorwaarden van SNS Plussparen {2011} dan lees ik:

6 Rente
a De Bank vergoedt over het tegoed op de Rekening een
door haar vast te stellen variabel rentepercentage. De
hoogte van de variabele rente is afhankelijk van de
hoogte van het tegoed dat op de Rekening staat, waarbij
een onderscheid wordt gemaakt tussen
Het tegoed tot € 10.000; en
Het tegoed vanaf € 10.000.
c De Bank kan de onder artikel 6a beschreven
renteschijven en de rentepercentages te allen tijde
wijzigen. De Bank zal de rentewijziging(en) mededelen
via de website van de Bank.
Waarom ben ik lid geworden van de SNS bank, gedeeltelijk om de renteschijven.

Natuurlijk heeft de SNS bank de wijziging bekend gemaakt.
Mijn ‘probleem’ is dat ik nu net zoveel rente vang bij de SNS bank als bij de ING bank en in oktober 2011 kreeg ik bij de SNS bank 0,5 % meer dan bij de ING bank.
Alweer de spaarrente naar beneden wanneer stopt eens?? Als het zo door gaat moet je straks ook bij de bank betalen om te mogen sparen.
De belasting doet dit al door je vermogen te belasten op basis van 4% rente en de inflatie natuurlijk niet te vergeten die ook rond de 1,5 % ligt.
En de regering doet er natuurlijk helemaal niets aan die kan die duur verdiende centen waarover allang belasting is betaald heel goed gebruiken 
om in Europa het best betalende jongetje te blijven. Het is één grote schande en komt neer op spaargeld afpakken om andere gaten te dichten.
Ik las iets vasn SNS verlaten , dat kun je doen. Maarrrr iedere bank stunt af en toe een beetje met de rente , dus ga je dan weer naar een andere bank. Ik denk ga naar een bank met een stabiele hoge rente en dan zit je absoluut niet slecht bij de SNS bank
Ik las iets vasn SNS verlaten , dat kun je doen. Maarrrr iedere bank stunt af en toe een beetje met de rente , dus ga je dan weer naar een andere bank. Ik denk ga naar een bank met een stabiele hoge rente en dan zit je absoluut niet slecht bij de SNS bank


U heeft best wel een punt en daarom ben ik ook nog bij de SNS bank.
De banken houden elkaar in de gaten en ik volg drie banken: Rabo, ING en SNS.
Meestal begint de Rabo met een renteverlaging, dan volgt de ING en dan pas de SNS.
Deze keer was het anders, want de SNS begon, de ING kwam met een actie {stunt} van 1,7 % en de Rabo die heb ik even in de ijskast gezet want de rente daar is heel erg laag.
goed dat je dit in de gaten houdt, vergeet niet eventuele tranactie kosten even te berekeken. het kan zijn dat het met een klein bedrag lang duurt eer je er enig profijt aan hebt, even de weging ...........kosten - baten in ogenschouw nemen maar dat zul je vast doen. 

Reageer