SNS

Beantwoord

Geen uitbetaling dividend ASN Duurzame Mixfondsen

  • 15 juni 2018
  • 8 Reacties
  • 4613 Keer bekeken

Net vernomen, dat de 5 ASN duurzame mixfondsen, dit jaar geen dividend uitkeren. De koers van zeer offensief over 2017 wel bijna 12 %. Toch raar.
Hoe is dit zo tot stand gekomen?
gr. Eric
icon

Beste antwoord door Marijke 15 juni 2018, 15:23

Hoi eric-s,Heb je een brief ontvangen met informatie over het dividend? De ASN Duurzame Mixfondsen keren dit jaar inderdaad geen dividend uit. De inkomsten per participatie zijn in 2017, afhankelijk van het Mixfonds, 0 tot zeer beperkt. Door deze lage inkomsten, is er geen verplichting om het dividend uit te keren. De groei van het vermogen van de 5 mixfondsen vond plaats in mei t/m juli 2017, terwijl de meeste inkomsten uit de dividenduitkeringen in 1e maanden van het jaar worden ontvangen. Omdat de grootste groei van het vermogen van de 5 mixfondsen in mei, juni en juli 2017 plaatsvond, waren ook de rente-inkomsten over het 1e half jaar zeer beperkt. De inkomsten over het 2e half jaar waren laag vanwege de lage rente. Hopelijk geeft dit meer duidelijkheid.
Bekijk origineel

8 reacties

Badge +2
Hoi eric-s,

Heb je een brief ontvangen met informatie over het dividend? De ASN Duurzame Mixfondsen keren dit jaar inderdaad geen dividend uit. De inkomsten per participatie zijn in 2017, afhankelijk van het Mixfonds, 0 tot zeer beperkt. Door deze lage inkomsten, is er geen verplichting om het dividend uit te keren. De groei van het vermogen van de 5 mixfondsen vond plaats in mei t/m juli 2017, terwijl de meeste inkomsten uit de dividenduitkeringen in 1e maanden van het jaar worden ontvangen. Omdat de grootste groei van het vermogen van de 5 mixfondsen in mei, juni en juli 2017 plaatsvond, waren ook de rente-inkomsten over het 1e half jaar zeer beperkt. De inkomsten over het 2e half jaar waren laag vanwege de lage rente. Hopelijk geeft dit meer duidelijkheid.
Hoi,
ik kan me niet herinneren dat ik een brief hierover heb ontvangen (van SNS???) terwijl ik toch in twee van deze fondsen zit. Staat de brief ergens online?
Op de ASN site kan ik hier ook zo snel geen informatie over vinden.

mvg Maarten
Maar na enig zoeken: https://beleggingsfondsen.asnbank.nl/over-de-beheerder/mededelingen-van-de-beheerder.html
staat het inderdaad.
Badge +2
Goedemorgen Maarten,

Goed om te zien dat je zoektocht zijn vruchten heeft afgeworpen. We hebben geen brief verstuurd over het bovenstaande nieuws. We sturen nooit brieven over de hoogte van het dividend en daarom hebben we dat nu ook niet gedaan over het uitblijven daarvan.
SNS Duurzame Mixfonds Vrienden Goedemiddag. Ik citeer: "We sturen nooit brieven over de hoogte...…… daarom nu óók niet gedaan over het uitblijven daarvan...…………………!? Nu beleg ik niet in die Duurzame Mixfondsen maar als mij dit zou overkomen dan zat ik gelijk in de hoogste boom bij de toon van zo'n antwoord ! Omdat je het een niet doet hoef je het ander toch niet te laten? Wat mij betreft heeft dit alles ( en nu chargeer ik 'n ietsje ) met fatsoen te maken ! Maar nogmaals ik beleg daar niet in anders hadden ze van mij een bericht ontvangen met bovenstaande strekking. Zijn ze nu helemaal...……….daar bij die ASN ? Zitten die lui onder de vlag van de Volksbank? Kan Toontje Timmermans gelijk aan de slag, er is werk te doen.
Wees Gegroet, DEUT
Voorheen had ik ASN duurzaam aandelenfonds, dat is overgezet door SNS / ASN naar een mix, met de reden dat het fonds zou stoppen. Nu zie ik, dat dat fonds nog steeds bestaat en wel 2,50 dividend heeft afgegeven.
Lijkt mij niet netjes.
groet
Eric
Meestal zit dividend ook verwerkt in de koersen, als die dan uitkeren zakt de koers, dus daar schiet je niet zoveel mee op.

@eric-s, SNS had misschien duidelijker moeten zijn, maar je hebt blijkbaar zelf ook niet even gekeken hoe die nieuwe ASM mix-fondsen er uitzagen.

Ik weet ook niet wat de pijldatum is voor de dividend uitkering, ik heb even gezocht op ASN web-site maar kan het niet vinden. Het lijkt me dat hoe minder tussenhandel / of fondsen-van-fondsen er tussen zit hoe goedkoper....
Badge +2
Goedemiddag Eric,

Dat dit verwarring veroorzaakt, kan ik me voorstellen. ASN Duurzaam Aandelenfonds heeft dividend uitgekeerd en de ASN Duurzame Mixfondsen niet. Dat komt doordat de ASN Duurzame Mixfondsen in januari 2017 zijn geïntroduceerd. Het fondsvermogen van deze fondsen is pas ontstaan toen SNS de oude beleggingsfondsen overzette op de nieuwe fondsen, in mei en juni 2017. Hierdoor was er onvoldoende fondsvermogen tijdens het dividendseizoen van 2017 om in 2018 een uitkering te doen. Er is daardoor besloten om voor de ASN Duurzame Mixfondsen geen dividenduitkering te doen over 2017. Alle binnengekomen rente en dividenden gedurende de rest van het jaar 2017 zijn wel opgeteld bij het fondsvermogen en zitten verwerkt in de koers van het beleggingsfonds.

Reageer