SNS

Mastercard wordt Visacard

  • 20 juli 2018
  • 66 Reacties
  • 13486 Keer bekeken

Brief van SNS ontvangen over wijziging van Mastercard naar Visacard. Jammer, want nu wordt optie voor contactloos betalen met creditcard een verplichting. Dat wil ik niet i.v.m. bekende risico's. Zelfs SNS erkent dat het contactloos betalen een onveilig product is. Klantenservice: "u koopt het beste zo'n beveiligde portemonnee tegen skimming". Mooi niet dus.
Na veel zoeken notabene een Visacard gevonden waar je de optie contactloos betalen dus WEL zelf kunt uitzetten (of aanzetten). Dat is de Visa Flex creditcard via Qander.
Kost ook nog minder: 12,95 met partnercard gratis.
Dus: opzeggen SNS Mastercard/Visacard en naar Qander.

66 reacties

Badge +2
Goedemiddag Hartink,

Contactloos betalen is veilig en ook voor je creditcard geldt dat je na een aantal transacties je pincode moet invoeren. Je kunt nooit meer dan € 25 per keer contactloos betalen. Als je geen voorstander bent van contactloos betalen met je creditcard, dan begrijp ik dat je opzoek gaat naar alternatieven. Goed om te lezen dat je er een hebt gevonden.
Prima dat u het opneemt voor SNS, maar zelfs de eigen SNS-klantenservice geeft toe dat het contactloos betalen geen veilige methode is. En dat ik dan maar een speciale portemonnee moet komen ter beveiliging. Dus het is kennelijk NIET veilig.
Wat ook vreemd is, in het begeleidend schrijven staat als je voor 17-09-2018 het formulier "opheffen SNS creditcard" terugstuurt je geen nieuwe creditcard ontvangt. Wanneer moet je dit formulier dan wel insturen? Dit wordt nergens vermeld. Heel verwarrend is dit schrijven. Ook wordt niet gegarandeerd of de jaarlijkse kosten in 2019 niet worden verhoogd naar de standaard van ICS.
Tom87
1) De SNS creditcard is een Mastercard. Op de folder staat VisaCredit, dus ik neem aan dat dit een echte Visacard is. Uit de consumentenbond, juli/augustus 2018, blijkt het om de standaard versie van de Visacard te gaan; niet de gold-variant en ook niet zoals op de ICSsite aangeboden: Platinum-variant.
2) Positief is wel, dat de Visacard op iets meer plaatsen geaccepteerd word dan de Mastercard. Ik mag hopen dat acceptatie in de hele wereld plaatsvindt, want in de folder staat niet WorldCard, zoals wel op de creditcards van ICS staat!
3) ICS-site: 1ejaar gratis en €50 vakantiegeld bij aanvraag direct bij ICS, daarna €36.50 per jaar. Ik hoop wel, dat de prijs zoals SNS die noemt blijft op €15.75.
4) Prettig zou zijn als contactloos betalen uit te zetten is.
5) Waarom staat in het ICS-logo zowel Visa als Mastercard, hun producten betreffen alleen Visa-cards!
Beste Tom87, de ICS organisatie biedt heel veel meer creditcards aan. Dus ook de Mastercard loopt (nu nog via SNS) bij ICS. Maar ook tal van andere bank gerelateerde creditcards van de Amn-Amro, ING en ook de ANWB, de Beijerkorf, etc.

Zelfs mijn aanstaande nieuwe Visa card krijg ik van ICS, maar wel via Qander en goedkoper plus met de door mij zo gewilde aan/uit optie voor contactloos betalen.
Rechtstreeks bij ICS bestaat die uitzet optie niet, maar gek genoeg kan het dus wel via Qander
Badge +2
Graag geef ik wat duidelijkheid over de creditcard van ICS en de kosten. We stoppen met het uitgeven van onze eigen creditcards. Want eerlijk is eerlijk, bedrijven die zich in creditcards hebben gespecialiseerd kunnen een betere service leveren dan dat wij dat kunnen. International Card Services (ICS) gaat voortaan onze creditcards uitgeven. De nieuwe creditcard is van Visa en de oude was van Mastercard. We hebben voor Visa gekozen, omdat deze kaart een goede wereldwijde dekking heeft. De kosten blijven zoals ze nu zijn: € 15,75 per jaar. Voor klanten met een SNS Jongeren- of Studentenrekening zijn de kosten € 11,25.

@SNScom87: Waar zie je dat het ICS-logo zowel op de Visa als op de Mastercard staat?
Prima dat u het opneemt voor SNS, maar zelfs de eigen SNS-klantenservice geeft toe dat het contactloos betalen geen veilige methode is. En dat ik dan maar een speciale portemonnee moet komen ter beveiliging. Dus het is kennelijk NIET veilig.
Jammer dat ze dit blijkbaar soms communiceren vanuit de servicedesk. Het klopt namelijk gewoonweg niet.
Voor de duidelijkheid: Contactloos betalen is veilig, sowieso veiliger dan de magneetstrip en qua beveilging even veilig als de EMV chip (in feite is het namelijk gewoon dezelfde chip, maar dan via RFID).

Daarnaast is het zo dat indien er betaald wordt met de EMV chip er bijna altijd om een pin wordt gevraagd, de combi van jou chip of magneestrip met pincode geeft toegang tot je hele rekening.

Als je contactloos betaald geef je de pincode niet vrij en kan er dus nooit meer dan 25 euro worden afgehaald als iemand die weet te kopieren ( wat in de praktijk nog nooit gelukt is).
Daarnaast wordt in het hoogst uitzonderlijke geval dat dit zou gebeuren ( voor zover ik weet nog nooit) het wordt vergoed door de bank.
Ik heb toendertijd mijn creditcard extra opgezegd bij ICS om een van SNS te nemen alleen al om het feit dat ik dan alle rekeningen onder 1 dak had. Nu moet ik weer extra gaan inloggen bij ICS en uitkijken voor scam 😞
Nou ik ben na het lezen van de brief ook bijzonder teleurgesteld, omdat ik de creditcard met name buiten de eurozone gebruik en ik nu geen opslagkosten doorberekend krijg, is dit voor mij de meest gunstigste kaart, dat veranderd nu. Dat was één van de redenen om naar SNS te gaan dit jaar. Jammer dat een half jaar later de voorwaarden dusdanig gewijzigd worden met dit geboden alternatief dat ik weer op zoek kan naar een andere kaart. En dat de jaarlijkse kosten gelijk blijven is prima, maar hoe lang blijven die gelijk of worden bij de eerste beste mogelijkheid opgeschroefd naar het 'normale' niveau. Meestal geldt het gelijk blijven van de kosten alleen het eerste jaar. Zoals ik bij telefoonabonnementen en verzekeringen al vaker heb gemerkt.
Ik heb na de brief het bijbehorende formulier ingevuld om te stoppen. Ik vind het erg vervelend dat het overgaat naar een “vreemde” partij. Je kan in de snsapp bv niet meer de gegevens zien van de creditcard dadelijk maar moet weer een ICS app gaan installen.
Aangezien ik ook nog een rekening heb bij Rabo heb ik vd week daar een nieuwe Rabocard aangevraagd. Inmiddels ontvangen, dus ga ik de opzeggingsbrief naar SNS sturen mbt de credit. Wel erg jammer want was erg tevreden.... maar helaas, het is niet anders
Wat een ellende. Gebruik de credit card meestal buiten de eurozone en krijg nu, ongevraagd, een opslag hiervoor in rekening gebracht. Er g makkelijk van de SNS om zomaar, plotseling de klanten voor voor het blok te zetten. Misschien moet ik maar overwegen om met al mijn producten weg te gaan bij de SNS.
Beste,
Kijk met dit verhaal wat kosten betreft ook eens naar N26 en Revolut.
Allemaal betaal mogelijkheden met lagere kosten.
Ik heb overigens gewoon een rekening bij de SNS.
Ik heb al jaren een debetcard van mastercard, bevalt prima! Voordeel vind ik dat je er eerst zelf geld op moet storten dus je kunt geen schulden opbouwen en een ander bijkomend voordeel is dat je geen torenhoge rente betaalt. Het enige wat ik betaal is 10 euro per jaar voor gebruik van de kaart en evt een wisselkoers voor vreemde valuta. Ik heb zover nog nooit problemen gehad met betalen en kan hem overal gebruiken waar mastercard geaccepteerd wordt. Wel moet je in de gaten houden dat je er voldoende saldo op hebt want op = op. Debetcards heb je van verschillende maatschappijen met verschillende voorwaarden dus je kunt kiezen wat het beste bij je past.
Waar ik sinds het eerste bericht hierover, steeds aan moet denken; ik ben zo blij lid van de SNScommunity te zijn. Ben je goed ingevoerd in de "ins en outs" bij je bank. Mooi vroeg op de hoogte van ontwikkelingen enz.
Na verschillende debacles met het overval-achtig invoeren van "veranderingen" en de vele negatieve reacties daarop, had ik verwacht dan de SNS nu wel ongeveer "Normaal" zou doen.
Helaas moet ik ook hier weer constateren dat de SNS "gewoon doorgaat" op haar eigen weg!
Ik begrijp het eerlijk gezegd niets van, maar misschien dat iemand mij dit kan uitleggen?
Groet,
Ben 🆒
Beste Marijke,

Linksonder op de voorkant van de SNS folder staat het ICS-logo waarin zowel een afbeelding van Visa als Mastercard staat. Ook op de bijgesloten “Algemene Card Voorwaarden Banken”.

Graag jouw reactie op onderstaande 6 vragen.
- Is het juist, dat ICS een creditcardmaatschappij is, waar ook diverse banken en bedrijven gebruik van maken?
- SNS Visa card ziet er uit als de afbeelding op de folder; hoort namelijk ook nog steeds bij de SNS betaalrekening?
- Bij een automaat geld opnemen als je een positief saldo op de creditcard hebt kost 1% van het opgenomen bedrag en maximaal €1,50. Is dat ook buiten de Euro-zone? (opm. over de opname welke meer dan het positieve saldo bedraagt, moet wél 4% betaald worden).
- Uiteraard blijft de 2% wisselkoersopslag daar wel van toepassing?
- Een automaat snoept eerst van het positieve saldo, en bij normale betalingen word het positieve saldo pas aangesproken als de limiet bereikt is?
-Contactloos betalen: wat zijn de regels? (max. bedrag per keer, hoeveel keer per dag, verlies Card, etc.)

Positief bericht:
Hoewel er al heel wat negatieve reacties in deze SNS-community zijn geschreven, ga ik gewoon mee naar de Visa-card. Dit is gebaseerd op vergelijking van kosten èn voorwaarden van de diverse cards; in de consumentengids juli/aug 2018 staat een aardig overzichtje.
Groet Tom87
Reputatie 3
Badge +1
De SNS creditcard heb ik, ondanks de lage prijs, nooit afgenomen van SNS vanwege het gebrek aan online inzage van transacties. Ik was ICS gewend (VISA worldcard) en heb vanwege de kosten enkele jaren geleden een ASN creditcard (ook VISA) genomen omdat deze ook werd verzorgd door ICS. Nu ook SNS eindelijk overstag gaat (zoals vele andere banken) overweeg ik weer over te stappen, omdat de ASN creditcard €20 per jaar kost. Wel ga ik eerst even controleren of de voorwaarden gelijk zijn. Wellicht dat iemand dat al heeft gedaan?
Kijk eens naar ANWB CC (ICS Visa), 1ste jaar gratis, 14,50/jaar. Als er vaker met dit soort aanbiedingen gestunt wordt kun je bijna gratis aan de CC komen...
Reputatie 3
Badge +1
Die ken ik, maar je moet wel lid zijn van de ANWB (+€10 per jaar, toch?)
Ik zag net dat de prijs van de ASN CC is verhoogd naar €22,50 per jaar...
Badge
Ik vind het niet kunnen inzien van CC-transacties in Mijn SNS ook een groot gemis. Was dit nou niet een uitgelezen kans geweest om PSD2 ten voordele van de creditcardklanten te benutten?
Kosten transactie euro valuta niet Euroland 2%

Even een vraag, of ik het goed begrijp.
Als we overgaan naar ICS, dan komt er voor iedere transactie in een niet-Euro bedrag een opslag van 2% overheen?
Dus een betaling van bv. $1000,00 wordt tegen de koers berekend en dan ook nog 2% extra??
Is dan heel wat onvoordeliger dan de huidige €0,15 die je per transactie betaalt.
Als mijn redenatie goed is, voor mij geen ICS.
Badge +2
@SNScom87: Je vragen heb ik uitgezet. Zodra ik ze allemaal kan beantwoorden, geef ik hier een reactie.

@pchartog: Goed om te zien dat je je hebt verdiept in de nieuwe creditcard. Je hebt het inderdaad goed begrepen. Als je betaalt of geld opneemt in landen waar de euro geen wettig betaalmiddel is, dan wordt het bedrag omgerekend naar euro's. Hiervoor gebruikt ICS de wisselkoers die Visa en Mastercard ook gebruiken. Daarnaast betaal je een koersopslag: dit is een tarief voor het inwisselen van de valuta. Als je pint bij een betaalautomaat, dan betaal je 2% wisselkoersopslag als je in een andere valuta dan de euro pint. Bij een geldautomaat betaal je 4% van het opgenomen bedrag als je een negatief saldo hebt en 1% met een maximum van € 1,50 voor het opnemen bij een positief saldo van de creditcard. Daar komt 2% wisselkoersopslag bij als je opneemt in een andere valuta dan de euro.
@Marijke: ga eerdaags weer nar Australie, vorige keer volop SNS creditcard gebruikt, per transactie €0,15.
Huidige situatie: betalen AUD 1000 tegen koers 0,65 = €650,00 + 0,15 totaal €650,15
Nieuwe situatie : betalen AUD 1000 tegen koers 0,65 = €650,00 + 2% (€13,00) totaal betalen €663,00
De gunstige voorwaarden die SNS hanteerde waren voor mij de reden om over te stappen op SNS, zie nu alles verdwijnen en SNS mij eerdaags ook als klant.
Badge +2
Als je vaak in het buitenland verblijft, dan kan ik me voorstellen dat de kosten te hoog zijn en je ervoor kiest om een creditcard bij een andere maatschappij af te sluiten. Alvast een fijne reis gewenst, Australië lijkt me een prachtig land 🙂
Beste Marijke,

Linksonder op de voorkant van de SNS folder staat het ICS-logo waarin zowel een afbeelding van Visa als Mastercard staat. Ook op de bijgesloten “Algemene Card Voorwaarden Banken”.

Graag jouw reactie op onderstaande 6 vragen.
- Is het juist, dat ICS een creditcardmaatschappij is, waar ook diverse banken en bedrijven gebruik van maken?
- SNS Visa card ziet er uit als de afbeelding op de folder; hoort namelijk ook nog steeds bij de SNS betaalrekening?
- Bij een automaat geld opnemen als je een positief saldo op de creditcard hebt kost 1% van het opgenomen bedrag en maximaal €1,50. Is dat ook buiten de Euro-zone? (opm. over de opname welke meer dan het positieve saldo bedraagt, moet wél 4% betaald worden).
- Uiteraard blijft de 2% wisselkoersopslag daar wel van toepassing?
- Een automaat snoept eerst van het positieve saldo, en bij normale betalingen word het positieve saldo pas aangesproken als de limiet bereikt is?
-Contactloos betalen: wat zijn de regels? (max. bedrag per keer, hoeveel keer per dag, verlies Card, etc.)

Positief bericht:
Hoewel er al heel wat negatieve reacties in deze SNS-community zijn geschreven, ga ik gewoon mee naar de Visa-card. Dit is gebaseerd op vergelijking van kosten èn voorwaarden van de diverse cards; in de consumentengids juli/aug 2018 staat een aardig overzichtje.
Groet Tom87


Hoi SNScom87,

Hierbij de antwoorden die je nog tegoed hebt.

1. Het klopt dat ICS ook voor andere banken en organisaties creditcards uitgeeft.
2. Je kunt alleen een creditcard via ons aanvragen als je een betaalrekening bij SNS hebt.
3. Ja, dat geldt ook buiten de eurozone.
4. De 2% wisselkoersopslag geldt dan ook.
5. Het positieve saldo wordt altijd eerst opgemaakt voordat er wordt overgegaan op de limiet van de creditcard.
6. Je betaalt maximaal € 25 contactloos per betaling tot een maximum van € 75 per dag. ICS heeft geen standaard eigen risico bij verlies/diefstal van creditcard. Elke situatie wordt individueel bekeken (zie artikelen 4, 5 en 6 in de voorwaarden). Bij verlies wordt € 7,50 in rekening gebracht voor de kosten van een vervangende creditcard. Bij diefstal wordt dit niet in rekening gebracht.
@Marijke: ga eerdaags weer nar Australie, vorige keer volop SNS creditcard gebruikt, per transactie €0,15.
Huidige situatie: betalen AUD 1000 tegen koers 0,65 = €650,00 + 0,15 totaal €650,15
Nieuwe situatie : betalen AUD 1000 tegen koers 0,65 = €650,00 + 2% (€13,00) totaal betalen €663,00
De gunstige voorwaarden die SNS hanteerde waren voor mij de reden om over te stappen op SNS, zie nu alles verdwijnen en SNS mij eerdaags ook als klant.


Voor mij ook een reden om na November mijn rekeningen en creditcard op te zeggen bij SNS bank. Aangezien dat voordeel, geen wisselkoers opslag, nu verdwijnt ga ik mijn ASN rekening wat meer gebruiken i.c.m. mijn N26 Debet Mastercard welke geen koersopslag hanteert voor buitenlandse valuta. Voor eurobetalingen heb ik al een andere ICS creditcard van de Bijenkorf (16,50 Euro).

Reageer