SNS

Vraag

Pinkosten buitenlandse valuta

  • 2 september 2019
  • 1 Reactie
  • 12730 Keer bekeken

Zie nu een berichtje dat pinnen in andere valuta per 1 november duurder wordt. Verklaring: is al wat jaren hetzelfde en de kosten stijgen. Inderdaad, is logisch: inflatie geldt voor brood, betaalrekening, dus waarom niet voor een pintransactie?
O, maar wacht even, een pinbetaling wordt meteen 100% duurder en een pintransactie bij een bankautomaat 78%! Dat heeft dus niets van doen met een normale inflatie, hier is wat meer aan de hand, dus heb ik als klant dan niet recht op die uitleg?

1 reactie

Reputatie 5
Badge +4
Hallo beste @knakker99,

Welkom op de community, heel goed dat je navraag bij ons doet. We begrijpen dat klanten een tariefsverhoging niet aangenaam vinden en om uitleg vragen. Een andere reden (dan je in ons bericht hebt ontvangen) is er niet: de afgelopen jaren hebben we de tarieven voor betalen en geld opnemen buiten de EU en in vreemde valuta niet verhoogd. Onze kosten zijn wel gestegen, daarom kunnen we een prijsverhoging niet langer uitstellen.

Om inzicht te geven licht ik graag toe hoe deze kosten zich verhouden tot de kosten van andere banken. Bij SNS rekenen we alleen een vast bedrag per transactie. Andere banken rekenen vaak een vast bedrag per transactie plus een percentage opslag. Bij ons is het vaste bedrag meestal wel iets hoger dan bij de meeste andere banken, maar daar komt geen opslag meer bij.

Voor de verhoging van contant geld opnemen en pinbetalingen in vreemde valuta geldt dat alleen gebruikers van deze opties iets merken van de tariefverhoging. Het is dus niet zo dat iedereen iets van deze verhogingen merkt. Eerlijk is eerlijk: een verhoging is niet leuk, toch hopen we dat je je bij SNS thuis voelt en je ons in de toekomst attent maakt op verbeterpunten. Je deelname aan de community waarderen we we zeer.

Reageer