SNS

'Retourpinnen' mogelijk bij drie grote banken

  • 6 november 2014
  • 5 Reacties
  • 1148 Keer bekeken

Reputatie 4
Badge +1

Alle drie de grote banken in Nederland ABN AMRO, ING en Rabobank hebben het zogeheten 'retourpinnen' ingevoerd. Daardoor kunnen klanten die een artikel terugbrengen naar de winkel het aankoopbedrag voortaan via de betaalautomaat aan de kassa teruggestort krijgen op hun bankrekening. Dat maakte de Betaalvereniging Nederland vandaag bekend.


http://www.volkskrant.nl/economie/retourpinnen-mogelijk-bij-drie-grote-banken~a3783954/

Waarom doet SNS (nog) niet mee?

5 reacties

Hoi Sanne,

Tibor gaf hier antwoord op je vraag: https://forum.snsbank.nl/betalen-46/geld-terug-retour-pinnen-8036/#post55974

Goedemorgen Sanne,

Iedereen kan gebruik maken van 'retour pinnen'. In het artikel worden andere banken genoemd omdat zij de zakelijke klanten moeten aansluiten. Rabobank kan deze zakelijke klanten al aansluiten en andere banken volgen. Maar SNS heeft geen zakelijke klanten aan te sluiten.
Dat staat los van het gebruik. Met je SNS pas kun je een retourtransactie doen bij Score. En met alle andere passen ook.

Alvast een fijn weekend gewenst!
1. Wat wordt bedoeld met het aansluiten van zakelijke klanten en dat SNS geen zakelijke klanten heeft aan te sluiten ??

2. Kun je met een SNS-betaalpas alleen bij Score 'retour-pinnen' zoals Tibor aan Sanne schrijft  😕
Badge
1. Wat wordt bedoeld met het aansluiten van zakelijke klanten en dat SNS geen zakelijke klanten heeft aan te sluiten ??

2. Kun je met een SNS-betaalpas alleen bij Score 'retour-pinnen' zoals Tibor aan Sanne schrijft  😕


1. Retourpinnen moet door het bedrijf dat pinautomaten heeft met hun bank geregeld worden dat op de automaten retourpinnen geïnstaleerd wordt. Op die automaten wordt dan tevens het nieuwe pinretour logo geplakt.
Vanaf dat moment is die pinautomaat geschikt voor retourpinnen met iedere pas van iedere bank dus ook SNS.
2. Kennelijk heeft SNS geen zakelijke klanten met een pin automaat dus hoeft SNS geen actie te ondernemen.

Kijk puur als voorbeeld even naar de site van de Rabo bank die haar zakelijke klanten adviseert een afspraak te maken om de kassa/pinautomaten aan te passen. Op deze site staat ook de instructie voor het bedrijf en staat ook dat het een bankpas mag zijn van iedere bank
https://www.rabobank.nl/bedrijven/producten/betalen_en_ontvangen/pinnen/pinbetalingen/retourpinnen/?utm_term=retourpinnen.p&utm_medium=sea_google_search&utm_content=4.1.3|generic_betalen_en_ontvangen|retourpinnen-02|betalen_en_ontvangen|retourpinnen|algemeen&utm_source=google&utm_campaign=be-betalen_en_ontvangen-retourpinnen
Klopt helemaal @deHond. Retourpinnen is voor iedereen met een Maestro of V PAY betaalpas. Het maakt niet uit bij welke bank je bankiert. Retourpinnen kan bij winkeliers die deze dienst aan hun klanten aanbieden. Op dit moment sluiten ING, ABN en Rabo pinautomaten van winkeliers aan. SNS heeft geen zakelijke klanten met pinautomaten.

De winkelier zal je informeren wanneer een retourtransactie in aanmerking komt voor Retourpinnen. Meer hierover lees je hier: http://www.pin.nl/consument/retourpinnen/
In duistland is dit ook gewoon mogelijk !

Reageer