SNS

Beantwoord

Waarom kan ik bij SNS niet in een Groenfonds beleggen?

  • 27 januari 2017
  • 6 Reacties
  • 3889 Keer bekeken

Badge
Gebleken is dat SNS niet beschikt over een (fiscaal gefaciliteerd) Groenfonds.
Dat is teleurstellend aangezien
A. je nu wordt doorverwezen naar ASN Bank waar je dan alweer een rekening dient te openen.
(onoverzichtelijk en bewerkelijk)
B. daar inmiddels ook NIET terecht kunt omdat de inschrijving is gesloten
Al met al goede redenen om ZELF een groenfonds te introduceren
icon

Beste antwoord door Wouter 27 januari 2017, 12:25

Hoi Loek10,Sinds vorig jaar is het bij SNS alleen mogelijk om SNS Profiel Beleggen te openen. Door de Jaarlijkse Profiel Check sluit het fonds waarin je belegt aan bij je behoefte. Als je in andere fondsen of aandelen wil beleggen, dan is dat bij SNS niet mogelijk. Bij ASN kun je wel beleggen in een Groenfonds. Hoe de aanvraag van de rekening verloopt, dat leggen mijn collega’s van ASN uit. Uit ervaring weet ik dat het Groenfonds tussen december en januari vaak gesloten is voor inschrijving. Dit heeft te maken met het belastingvoordeel wanneer je in Groenfondsen belegt. Hierdoor is er veel vraag naar dit product rond de jaarwisseling. Omdat het fonds voor een bepaald percentage uit groene beleggingen bestaat, is dit niet oneindig voor handen.
Bekijk origineel

6 reacties

Hoi Loek10,

Sinds vorig jaar is het bij SNS alleen mogelijk om SNS Profiel Beleggen te openen. Door de Jaarlijkse Profiel Check sluit het fonds waarin je belegt aan bij je behoefte. Als je in andere fondsen of aandelen wil beleggen, dan is dat bij SNS niet mogelijk. Bij ASN kun je wel beleggen in een Groenfonds. Hoe de aanvraag van de rekening verloopt, dat leggen mijn collega’s van ASN uit. Uit ervaring weet ik dat het Groenfonds tussen december en januari vaak gesloten is voor inschrijving. Dit heeft te maken met het belastingvoordeel wanneer je in Groenfondsen belegt. Hierdoor is er veel vraag naar dit product rond de jaarwisseling. Omdat het fonds voor een bepaald percentage uit groene beleggingen bestaat, is dit niet oneindig voor handen.
Badge
Nog steeds lees ik niet welke belemmeringen er zouden bestaan om ZELF een groenfonds te introduceren....
Hoi Loek10,

Tot vorig jaar hadden we SNS Zelf Beleggen. We zijn hiermee gestopt omdat we eenvoudige begrijpelijke producten willen aanbieden. In dit topic lees je er meer over.
Reputatie 3
Badge +1
Als SNS een eigen groenfonds zou hebben gehad, dan was je daar hoogstwaarschijnlijk tegen dezelfde beperking aangelopen dat je in de maanden november, december en januari niet kunt inleggen.
Badge
Een opmerkelijk actie want zo onbegrijpelijk is beleggen niet hoor.
Het komt bij mij over als een snackbar die besluit geen patat meer te verkopen !
We bieden nog wel SNS Profiel Beleggen aan. Dit is een eenvoudige vorm van beleggen. We vinden dat dit beter aansluit bij de koers van SNS om bankieren ‘Heel Normaal’ te maken. Een beleggingsrekening waarbij je kunt beleggen in aandelen, opties en fondsen van over de hele wereld past hier niet in.

Reageer