SNS

Beantwoord

Waarom mag je als klant niet kiezen tussen V PAY en Maestro?

  • 8 augustus 2013
  • 230 Reacties
  • 67140 Keer bekeken


Toon eerste bericht

230 reacties

Het is een mooi verhaal. Ga maar eens tanken met een V-pay pas voor € 40,--. Er wordt dan €150,-- van je rekening afgeschreven. Onmiddellijk je bank bellen. Blijkt het vaste bedrag te zijn dat wordt afgeschreven, €40,-- eraf en €110,-- terug. Dat merk je bij Mastro niet. Bij V-pay moet de bank ingrijpen en je later de €110,-- van het voorbeeld terug boeken. Duurt ongeveer 1 week. Dan ben je niet blij. Is in mijn gezin al 3 x gebeurd. Wil dus absoluut geen V-pay card meer hebben en dat vind ik zelf niet zo gek. Keuze lijkt mij nog steeds het meest klantvriendelijk. Kan niet is onzin (kan technisch bij goede wil altijd opgelost worden), wil die lijkt mij aan de orde. De bank zou m.b.t. mijn vorige mail overleggen. Heb nooit meer iets vernomen.


Hallo Rien de Boer,

Vervelend om te lezen dat het ongeveer 1 week heeft geduurd voordat je geld is teruggeboekt. Onze excuses hiervoor. Dit heeft echter niets met V PAY te maken.
Als je pint bij een onbemand tankstation, wordt er vaak automatisch een bedrag tussen de €80 en €150 gereserveerd op de rekening. Dit bedrag verschilt per pompstation. Het bedrag staat geblokkeerd op de rekening en kan niet worden opgenomen totdat het bedrag daadwerkelijk is verrekend. De blokkade van het bedrag wordt binnen enkele minuten na het tanken verrekend.

M.b.t. welke mail wacht je nog op een antwoord?
Deze mail:

De vervanging door Maestro of V PAY is willekeurig. Het kan daarom voorkomen dat er zowel een V PAY-pas als een Maestro-pas gekoppeld is aan een rekening. Het is niet nodig om in deze situtie één van de 2 passen om te ruilen. Voor Nederland maakt het niet uit in het gebruik. Maar in het buitenland kun je op de ene plaats met beide passen betalen en ergens anders alleen met V PAY en niet met Maestro en vice versa. Ik ga je voorstel intern doorgeven en we komen hier zo snel mogelijk op terug.

N.B. 
Voorstel betrof : van tevoren vragen welk pasje men wil t.w. een Maestro of een V-pay (kan niet is onzin, wil niet zal het wel eerder zijn)

Vr. Gr. Rien de Boer
Hoi Rien de Boer,

Mijn collega Othman heeft op 2 juni een bericht geplaatst hierover. 'Het (vooraf) zelf laten kiezen van de soort SNS Wereldpas is vrijwel onmogelijk te realiseren. Bankpassen worden namelijk automatisch vervangen rond de einddatum'.

Als je betaalpas niet functioneert, kunnen we deze laten vervangen. We kijken dan graag of een betaalpas van een andere leverancier beter werkt in jouw situatie. Hiervoor mag je een e-mail sturen naar [email]webcare@sns.nl[/email]. Mocht je tevreden zijn over de huidige betaalpas hoeft dat natuurlijk niet.
Badge
Hallo,

Het klopt niet dat Maestro en V PAY hetzelfde zijn. In veel parkeergarages van Q- Park kan je met je betaalpas in- en uitrijden zonder de betaalautomaat te gebruiken (Dip & Go).
Maar dit kan alleen met een Maestro betaalpas.
Het zou heel 'normaal' zijn als je bij het aanvragen van een nieuwe betaalpas kan kiezen tussen V PAY of Maestro.
Blijkbaar zendt de SNS bank standaard V PAY passen naar hun klanten en als je toch een Maestro pas wilt hebben, dan moet je die appart aanvragen.

Als ik het goed begrepen heb, wordt dit jaar alle oude passen vernieuwd i.v.m. contactloos betalen, dus zal ik wel weer een V PAY pas ontvangen, maar ik wil liever een Maestro pas.

Rob.
Hoi Rob,

Het klopt dat er verschillen kunnen zijn in de functionaliteit van beide pasleveranciers. Wanneer je veel gebruik maakt van Dip & Go, kan ik me voorstellen dat je de voorkeur geeft aan een pas van Maestro. Op dit moment zijn alle passen die geschikt zijn voor contactloos betalen, nog van Maestro. Vanaf komend voorjaar kun je ook een V PAY pas krijgen voor contactloos betalen.

Als je wilt, vraag ik een Maestro pas voor je aan. Stuur je in dat geval je rekeningnummer en je huidige kaartnummer (staat op de pas) naar [email]webcare@sns.nl[/email], o.v.v. 'Community - Maestro'?
Badge
Zeker als je veel in het buitenland (met name buiten Europa) gebruik maakt van je betaalpas neem dan Maestro en een creditcard van Master of Visa.
V-Pay is een leuk initatief maar nog volledig in ontwikkeling de vraag is dus of je daarmee af en toe wilt struikelen.
Badge
Hallo Dennis,

Het is geen spoed, dus ik gebruik voorlopig nog gewoon mijn oude pas.

Ik heb alleen nog drie vragen:

Klopt het dus dat ook in de toekomst mogelijk is om een Maestro pas te krijgen i.p.v. een V PAY?
Klopt het dat dit jaar alle oude niet-contactloos-betalen passen automatisch worden vervangen door contactloze passen?
Klopt het dat deze nieuwe passen allemaal standaard van V PAY zijn?


Groetjes,

Rob.
Badge +1
Hallo Dennis,

Het is geen spoed, dus ik gebruik voorlopig nog gewoon mijn oude pas.

Ik heb alleen nog drie vragen:

Klopt het dus dat ook in de toekomst mogelijk is om een Maestro pas te krijgen i.p.v. een V PAY?
Klopt het dat dit jaar alle oude niet-contactloos-betalen passen automatisch worden vervangen door contactloze passen?
Klopt het dat deze nieuwe passen allemaal standaard van V PAY zijn?


Groetjes,

Rob.


Hi Rob,

Ik behandel je vragen even puntsgewijs:

1) Bij de aanvraag of vervanging van betaalpassen krijg je willekeurig een Maestro of V PAY betaalpas. Het kan daarom voorkomen dat er zowel een V PAY-pas als een Maestro-pas gekoppeld is aan een rekening. In Nederland kun je beide passen gebruiken, in het buitenland wil het nog wel eens voorkomen dat je een van beide niet kunt gebruiken. Door in een huishouden beide passen te hebben, is er optimale dekking om te kunnen betalen 😃.

2) Het klopt dat de passen zonder contactloos betalen, vervangen worden door passen met deze functie. Wanneer je je SNS Persoonlijke Pas wilt behouden (met eigen plaatje/foto), dan heb je deze functie nog niet op je betaalpas. Dit gaat wel veranderen.

3) De nieuwe contactloos betalen passen zijn Maestro passen.

Kom je er zo uit?
Ik kan nog steeds niet pinnen , bij het apparaat in de winkels met vpay


V-Pay = NO-Pay 😛
 1) Bij de aanvraag of vervanging van betaalpassen krijg je willekeurig een Maestro of V PAY betaalpas.  

Willekeurig??? Is er eem computer die een willekeurig getal uitbraakt en dan beslist jij krijgt een Vpay pas en een ander krijgt een Maestrokaart?
Ik geloof daar persoonlijk weinig van. Ik denk eerder dat de bank (goedkopere) afspraken heeft met V-pay en daardoor probeert iedereen op V-pay over te kleten gaan.
kom daar dan gewoon voor uit en laat iedreen gewoon voorsaf kiezen. Vooraf kiezen is goedkoper dan achteraf herstellen :).
Hi Blacktomcat,

Ik heb de productmanager gevraagd naar de ideeën over jouw suggestie, ik kom hier op terug.
Badge
Hi Blacktomcat,

Ik heb de productmanager gevraagd naar de ideeën over jouw suggestie, ik kom hier op terug.

Ik vroeg laatst nieuwe passen aan met name ivm NFC en ik gaf aan Maestro absoluut geen VPAY. En dat was geen punt.
Binnen 3 dagen waren de passen er. Perfect! Goede service!

Als het VPAY was geweest dan had ik de passen niet geactiveerd en direct teruggestuurd.
Geen idee wie er nu weer bedacht heeft om VPAY te introduceren (behalve de eigenaar VISA dan). Het product heeft zich voorlopig wereldwijd niet bewezen en de vraag is hoe lang dit gaat duren.
De NFC passen zijn allemaal nog van Maestro Carel 😛. Mooi dat het allemaal gelukt is.
Hoi Blacktomcat,

SNS heeft gekozen voor Maestro én V PAY. Beide merken kosten evenveel. We maken onszelf hierdoor wel minder afhankelijk van 1 partij, waardoor we in de toekomst beter kunnen onderhandelen. Met alleen Maestro hadden we die mogelijkheid niet.

We hebben een doelstelling in het aantal uitstaande betaalpassen. Dat is over de gehele base 50/50; V PAY/Maestro. Het werkt wel willekeurig. Maandelijkse pasvervangingen worden in twee batches verdeeld. De ene batch krijgt V PAY, de andere Maestro.
Olaf,

bedankt voor de verduidelijking. 
Badge
Hallo Olaf,

Nu wordt de verwarring nog groter.

Jij zegt dat de nieuwe passen zowel van V PAY als van Maestro kunnen zjn, terwijl Kirsty 3 dagen geleden schrijft dat de nieuwe contactloos betalen passen van Maestro zijn.
Of zie ik het verkeerd?

Groet,
Rob.
Ik denk dat op dit moment alleen Maestro de contactloze passen kan leveren. Op het moment dat V-pay dit ook kan, zal de uitgave 50/50 worden; althans dat is het streven van de SNS. Als de klanten allemaal een bepaalde pas willen, halen ze die 50/50 niet. Maar ik denk dat slechts een (zeer) klein gedeelte bewust zal vragen naar een Maestro danwel V-pay pas.
Badge +1
Hallo Olaf,

Nu wordt de verwarring nog groter.

Jij zegt dat de nieuwe passen zowel van V PAY als van Maestro kunnen zijn, terwijl Kirsty 3 dagen geleden schrijft dat de nieuwe contactloos betalen passen van Maestro zijn.
Of zie ik het verkeerd?

Groet,
Rob.


Hoi Rob,

Er lopen twee verhalen door elkaar heen, vandaar de verwarring.

SNS levert willekeurig Maestro én V PAY betaalpassen.
Wat betreft het contactloos betalen: nu kunnen alleen Maestro betaalpassen met deze functie worden geleverd.

Heb ik je verwarring weggenomen 😃?
Badge
O, ik dacht dat SNS nu alleen nog maar contactloos betalen passen leverden.

Dat verklaart veel.

Groetjes,
Rob
Hoi Rob,

Er lopen twee verhalen door elkaar heen, vandaar de verwarring.

SNS levert willekeurig Maestro én V PAY betaalpassen.
Wat betreft het contactloos betalen: nu kunnen alleen Maestro betaalpassen met deze functie worden geleverd.

Heb ik je verwarring weggenomen 😃?1) Dus SNS levert ook (uit zichzelf) betaalpassen zonder  NFC-mogelijkheid? Ik dacht dat jullie vanaf heden standaard alleen nog maar passen met NFC-mogerlijkheid uitgeven.

2) En gaat V-pay in de toekomst ook passen met NFC-mogelijkheid aanbieden?
Badge +1
Hoi Blacktomcat,

Dat klopt in het geval van SNS Persoonlijke Passen (Maestro), dus wanneer een klant zijn SNS Persoonlijke Pas wilt behouden. De functie contactloos betalen wordt ook in 2015 mogelijk voor SNS Persoonlijke Passen.

Dit geldt tevens voor V PAY; een precieze datum heb ik nog niet.
Badge
Advies: Voor iedereen die veel gebruilk maakt van parkeren in parkeergarages en die niet in het bezit is van een CreditCard. neem dan in ieder geval een Maestro card en geen V-Pay.
Met de Maestro card kun je in al heel veel parkeergarages in- en uitrijden zonder naar de kassa te gaan.
Zie voor uitleg deze link http://www.maestrocard.com/nl/consumenten/FAQ_consumenten_parkeer.html
Met V-Pay is dit nog niet mogelijk.
Bent je vaak in het buitenland dan is Maestro sowieso de beste oplossing. Want in heel veel landen heeft men van V-Pay nog nooit gehoord. V-Pay is wel heel erg populair in Duitsland.
Ik zou SNS aanraden haar koers weer te wijzigen naar het domweg geheel NIET meer gaan aanbieden van V-Pay.
V-Pay is mislukt. In ieder geval voor mij:  25% van cash automaten bij bijvoorbeeld supermarkten (vaak niet BANK gebonden) werken nog steeds niet et mijn v-pay wereldpas.
Als ik wel kan betalen krijg ik nog steeds dat ik 3 klikken meer moet doen in vergelijk met mijn (ABN) mastro pas.

Kom regelmatig in Duitsland, en dan wordt mijn v-pay pas geheel niet herkend. Als ik dan beetje aandring, doet hij het de ene keer wel, de andere keer niet. Idem in Belgie, Oostenrijk, Hongarije, Roemenie.

De kinderziektes zijn er nog steeds niet uit, de interface (extra vragen bij betalen) is dom, en de acceptatie is absoluut niet zoals SNS denkt dat hij is, of zou willen dat hij is.
Dus als het dan echt moet: Ga iedereen zo snel mogelijk een contactloos betalen pas toe sturen met Maestro. En blijf V-Pay ondersteunen wanneer een klant die specifiek aanvraagt, omdat hij toevallig vaak in een land komt waar V-pay marktleider is.
Ik vindt het verspilling om een nieuwe pas aan te vragen terwijl de oude het nog (met haperingen) doet (het is niet mijn hoofd pas), maar als een nieuwe pas v-pay is, zal er geld en moeite verspild worden, want dan gaat hij wel per kerende post terug.

Ik zit in een branche (ICT bouw & installatiewereld) waar (branche) standaarden een hot issue is. In mijn optiek zouden er maar 3 logo kunnen zijn: we ondersteunen creditcards, we ondersteunen debitcards, we ondersteunen contactloos betalen. Neutrale, merkloze logos.
En dat jouw creditkaart dan toevallig van Visa of Mastercard is, jouw bankpas nu ABN Maestro of SNS V-pay is, en wie ook de techniek achter je contactloos betalen doet. het zu niet uit mogen maken.

Maar het niet echt ondersteunen van een echte (internationale) standaard is natuurlijk niet in het belang van alle partijen.
Als winkelier zit ik bij de SNS, en ik wil een betaalautomaat van CNV die alles ondersteund. Punt, Zo zou het moeten zijn, en dat er dan huur aan CNV is, en een contract met SNS: allemaal prima. Maar gedoe over of de creditcaard van de klant nu van merk x y of z is... Dat is zo achterhaald. Vrije marktwerking? Werkt hier zeker niet positief.
Badge +1
Hoi Ron,

Bedankt voor je uitgebreide uitleg en advies. Ik vind het mooi om te lezen dat je zo betrokken bent bij dit onderwerp.
Graag leg ik je onze keuze uit.

We hebben gekozen om zowel V PAY als Maestro te voeren. Dit maakt ons minder afhankelijk van 1 partij waardoor we flexibeler kunnen zijn. De verhouding tussen deze twee partijen is, zoals Olaf aangaf, ongeveer 50/50.

We kunnen niet ontkennen dat er in het begin ‘opstart problemen’ waren met V PAY. Deze problemen zijn nu opgelost; in Nederland kan je echt overal met je V PAY betaalpas terecht. Als de betaalpas het niet doet, kun je dit direct aan ons doorgeven. Wij nemen dan contact op. In 99 van de 100 gevallen betreft het een technische storing en heeft het niets te maken met het verschil V PAY en Maestro.

In het buitenland wordt V PAY op evenveel plekken geaccepteerd als Maestro. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten is Visa groot en kun je vaak terecht met je V PAY pas. Zowel V PAY als Maestro maken gebruik van het PLUS-systeem (systeem voor geldautomaten).
 In het buitenland wordt V PAY op evenveel plekken geaccepteerd als Maestro. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten is Visa groot en kun je vaak terecht met je V PAY pas. Zowel V PAY als Maestro maken gebruik van het PLUS-systeem (systeem voor geldautomaten).

Misschien wel op evenveel plekken, maar niet op dezelfde plekken als de Maestrocard. Ook ik heb dit in met name Duitsland ondervonden.

Reageer