SNS

Beantwoord

Wanneer gaat de variabele hypotheekrente weer eens naar beneden?

  • 20 november 2013
  • 130 Reacties
  • 36174 Keer bekeken


Toon eerste bericht

130 reacties

en nog steeds is de SNS koploper in hypotheekland van variabele rentes 😞
Badge +1
bericht
- klant risico (toeslag op basis van hele portefeuille; dus niet klant specifiek; risico
van waardedalingen woningen, toenemende werkloosheid etc.)


FrankC heeft bovenstaande 3 jaar geleden aangehaald uit een brief van de SNS. Nu recent in het nieuws is dat huizenprijzen nu al weer boven de top uit 2008 zitten kan ik me de vraag van RobL goed voorstellen.

Ik heb het vermoeden dat de SNS voor variabele rentes meer risico moet rekenen dan voor korte termijn vaste rente periodes. Als leek zou ik juist denken dat je sneller kunt reageren op markt ontwikkelingen dan als je de rente voor korte perioden vast zet. Dus met dat risico valt het wel mee. Maar voor de bank is het juist interessant als een klant niet snel kan reageren. Het plaatje laat al jaren zien dat je het beste je rente voor 1 jaar kunt vast zetten.
Maar voor 1 jaar kan je hem niet vastzetten als je variabele rente hebt Erik19, alleen voor 6 jaar...
Badge +1
Je zou Advieskosten bij het omzetten van variabele rente naar vaste rente eens moeten doorlezen. Daar wordt ook gesproken over perioden korter dan 6 jaar.

Bij Delta Lloyd kun je gewoon 1 tot 30 jaar kiezen...

Als je contractueel verplicht bent om bij de overstap van variabel naar vast voor minimaal 6 jaar vast te kiezen, is dat de verklaring waarom de variabele rente zo hoog is bij de SNS....

Ik zou eens goed naar je hypotheek acte kijken en naar de toen geldende voorwaarden. Laat de adviseur maar aantonen dat je verplicht bent om minimaal 6 jaar af te nemen...
Badge +1
Goedemiddag,

De afgelopen jaren is de variabele rente in (ongeveer) gelijke mate gedaald als de rente op vaste looptijden. Met een tarief van 1,55% voor een hypotheek met NHG zijn we van mening dat we een concurrerend tarief hebben in de hypotheekmarkt.

Of je beter kunt kiezen voor een variabele rente of een (korte) vaste looptijd hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Een adviseur kan je daar uiteraard meer over vertellen als je daar behoefte aan hebt. Het is overigens geen regel dat je dan alleen kunt kiezen voor 6 jaar vast (of langer). Je kunt ook kiezen voor kortere looptijden, bijvoorbeeld 1 jaar vast.

Reageer