SNS

Beantwoord

Wanneer wordt de annuïteit na maandelijkse extra aflossing aangepast?

  • 2 juni 2017
  • 8 Reacties
  • 10734 Keer bekeken

Goedemiddag,

Al enige tijd loop ik tegen een probleem aan bij SNS.

Maandelijks los ik extra af op mijn annuïteitenhypotheek om uiteenlopende redenen. Een van die redenen is uiteraard dat ik mijn rente-/maandlast op die manier wil verlagen. Het bedrag dat ik maandelijks extra aflos (buiten de reguliere aflossing in de annuïteit) wijzigt van maand tot maand, maar is minimaal 100 euro. Nu is dit geen werelds bedrag, maar desondanks zou mijn annuïteit hierdoor met circa € 0,40 per maand moeten dalen. Voorheen werd de annuïteit gewoon aangepast, maar van het een op het andere moment gebeurd dit niet meer.
Ik heb dit probleem eerder neergelegd bij SNS en kreeg toen te horen dat op een later tijdstip de annuïteit zou worden aangepast, als de totale extra aflossing groter is. Nu, een aantal maanden verder is er echter nog niets veranderd, de annuïteit blijft ongewijzigd ondanks dat ik inmiddels al een substantieel bedrag extra heb afgelost. Ik heb hierbij dan ook een aantal vragen:

- Hoeveel moet ik extra hebben afgelost voordat SNS de annuïteit aanpast?
- Waarom kan de annuïteit niet gewoon maandelijks aangepast worden na een extra aflossing, zoals dat ook kan bij aflossen op een aflossingsvrije hypotheek?
- Ik betaal nu iedere maand teveel rente, welke ook nog oploopt omdat de annuïteit niet tijdig is aangepast. Hoe wordt dit gecompenseerd?

Alvast bedankt voor de antwoorden!
icon

Beste antwoord door Dennis 9 juni 2017, 09:14

Hoi MikeF,

Inmiddels heb ik een antwoord op je vraag. Het gaat om persoonlijke gegevens, daarom deel ik dit liever niet op een openbaar medium. Stuur je een mail naar webcare@sns.nl o.v.v. 'Community - Wanneer wordt de annuïteit na maandelijkse extra aflossing aangepast'? Dan stuur ik de uitleg.
Bekijk origineel

8 reacties

Hoi MikeF,

Wat balen dat het nog niet goed gaat met de extra aflossing op je annuïteitenhypotheek. Het contact van een aantal maanden geleden kan ik me nog herinneren. Vind je het goed als ik met die gegevens navraag waarom de aanpassing niet is doorgevoerd?
Heel graag! Bedankt voor je hulp tot zover! 🙂
Dat is fijn. Dan zet ik het uit en kom ik erop terug zodra ik meer weet.
Hi MikeF,

Ik los ook iedere maand extra af. Echter de maandlast wordt niet verlaagd, maar de restantschuld daalt extra van jouw hypotheek. Daarnaast zie je dat het bestanddeel rente afneemt en het deel aflossing ieder maand ietsjes hoger wordt. Eigenlijk is dit veel prettiger en zuiverder. Zo ben je sneller van je schuld af ;-)

Marlitta
Hoi Marlitta, dank voor je bericht!
Bij de aflossing kun je ervoor kiezen om of de looptijd van de hypotheek te verkorten, of de maandlast te verlagen. Mijn keuze is op het verlagen van mijn maandlast gevallen, te meer omdat we van plan zijn om binnen afzienbare tijd te gaan verhuizen. Ik profiteer dan ook meer van een lagere maandlast nu en door de extra aflossing neemt mijn hypotheekschuld natuurlijk alsnog extra af, als aanvulling op de reguliere aflossing binnen de annuïteit. Vandaar mijn vraag!?
Hoi MikeF,

Inmiddels heb ik een antwoord op je vraag. Het gaat om persoonlijke gegevens, daarom deel ik dit liever niet op een openbaar medium. Stuur je een mail naar webcare@sns.nl o.v.v. 'Community - Wanneer wordt de annuïteit na maandelijkse extra aflossing aangepast'? Dan stuur ik de uitleg.
Goedemorgen Dennis,

Bedankt voor je reactie! De mail is verstuurd.
Ik wacht de reactie af! Alvast bedankt voor je hulp.
@MikeF, is alles naar tevredenheid opgelost?

Reageer