SNS

Gebruik jij het huishoudboekje?

  • 28 april 2016
  • 107 Reacties
  • 19055 Keer bekeken

  • Oud Moderator
  • 903 reacties
We zijn benieuwd of jij het huishoudboekje gebruikt. Breng je stem uit in deze poll en geef vervolgens een reactie op onderstaande vragen:

Indien ‘Ja’; gebruik je het huishoudboekje het vaakst in Mijn SNS of SNS Mobiel Bankieren app?
Indien ‘Nee’; waarom maak je hier geen gebruik van?

Wat vind je goed in het huishoudboekje en wat kan er beter?
Raad je anderen aan het huishoudboekje te gebruiken? En zo ja, waarom?

Gebruik jij het huishoudboekje?


107 reacties

Reputatie 3
Badge +1
Ik gebruik het huishoudboekje eigenlijk alleen via Mijn SNS als ik wat meer tijd heb om leuke analyses te maken van mijn inkomsten en uitgavenpatroon.
Wat kan beter: de snelheid en de stabiliteit (ook bij mij is de boel al een keer gereset om problemen te verhelpen).
Ik ben van ING overgestapt vanwege het huishoudboekje
Alleen zou ik achter mijn betalingen in het boekje willen zien tot welke categorie die is ingedeeld.
ik wist het nog niet, maar als ik het wel begrijp ga ik het zeker wel gebruiken
Ik gebruik al jaren "Offline Rekening Overzicht" (ORO), helemaal gratis en te gebruiken voor ALLE banken. Ik kan er alle analyses me maken die ik nodig vind, autoposten werken prima, enzovoort vandaar dat ik geen behoefte heb aan 't huishoudboekje.....
Hoi Jan, leuk dat je over het programma OROV begint. Gebruikt het zelf ook al jaren. Is tegenwoordig op W7+ (64bit) lastig te installeren en heeft wat aanpassingen nodig voor IBAN "OROV updater". Dus voor veel mensen wordt het wat lastig.
Ik heb er zelf een schil met OpenOffice Base heen gebouwd die een fijnmazige getrapte classificatie geeft.
ik wist het nog niet, maar als ik het wel begrijp ga ik het zeker wel gebruiken

Hoi Piet,

Welkom (terug) op de community. Heb je hulp nodig met het huishoudboekje? In de handleiding vind je veel bruikbare informatie.
Ik ben van ING overgestapt vanwege het huishoudboekje
Alleen zou ik achter mijn betalingen in het boekje willen zien tot welke categorie die is ingedeeld.


Hoi Riet,

Leuk dat je een suggestie hebt voor het huishoudboekje. Ik heb je bijdrage verplaatst naar het meest recente topic over dit onderwerp. Bovenin kun je de poll invullen en als je wil, mag je wat meer vertellen over je ervaringen met het huishoudboekje.
Badge
Op dit moment gebruik ik het nog niet.
Dat zal in de loop van volgend jaar, als we weer zelf volledig over ons inkomen beschikken, wel het geval zijn.

Wel zorg ik dat alles ingedeeld is in de juiste categorie.
Ik gebruik het huishoudboekje wel, maar zoals ik vaak gemeld heb in de feedback van internetbankierenapp is het voor een grote groep mensen belangrijk om het te kunnen instellen op 4 weken ipv alleen een maand. Met name als je 4weken salaris krijgt is het bijna niet bruikbaar.... Waarom toch niet instellen in de app als keuze maand of 4 weken?
Ik gebruik het huishoudboekje het meest in mijn sns. Het budgetteren gebruik ik niet, met name vanwege onderstaande punten.
Verbeterpunten:
- in het overzicht kunnen zien in welke categorie een post is geplaatst (zie ook de bijdrage van Rietbaan203)
- een post kunnen opsplitsen over meerdere categoriën (bijv. creditcarduitgaven, verzekeringen voor auto/huis/aansprakelijkheid/reis)
- een terugbetaling/stornering kunnen boeken als negatieve uitgave
- bij het inplannen van een betaling de categorie alvast aangeven
- zelf categoriën kunnen toevoegen
Veel van deze punten staan overigens ook al heel lang in de wensenlijst.
Gebruik al jaren Banking Tools, dus gebruik zou dubbel op zijn. Teveel werk om alles opnieuw in het SNS huishoudboekje te rubriceren en er zou geen historie meer zijn. Wellicht beide te integreren?
Ik probeer het huishoudboekje te gebruiken maar het gebruik daarvan lukt niet. Wordt niet verbonden met het boekje.
Ik ben in het bezit van een creditcard maar gezien mijn leeftijd boven de 74 kan ik niet in termijnen betalen. Wat heeft het voor zin om dan een creditcard te hebben. De card heb ik al jaren en nooit gebruik gemaakt van termijn betaling. De card nauwelijks gebruikt.
Ik gebruik het huishoudboekje nooit. De reden is dat ik er geen forecast mee kan maken. Hiervoor gebruik ik Money op mijn Mac. Ik kan er in een oogopslag mee zien wat ik waaraan heb besteed en ook meteen hoeveel geld ik nog over heb om de maand door te komen. Maar ook al meteen welke ruimte ik bijvoorbeeld de volgende maand heb om iets te doen. De rapporten mogelijkheid van dit pakket is uitgebreid.
Ook de contante uitgaven kan ik er makkelijk verwerken. Dat mis ik in het huishoudboekje ook.

Als ik het zou gebruiken dan zou ik dus de forecast mogelijkheid moeten hebben. Ik denk dan dat ik hem op PC zou gebruiken. Dat gepriegel op een Mobiel en ik heb toch een flinke iPhone 6 vind ik niets voor dit soort dingen.
Ik gebruik het hh boekje. Ik kan alleen niet ontdekken hoe ik hier fatsoenlijke overzichten mee kan maken, die ik als pdf kan opslaan. Ook mis ik de mogelijkheid een budget in te voeren.
Badge +1
Ik probeer het huishoudboekje te gebruiken maar het gebruik daarvan lukt niet. Wordt niet verbonden met het boekje.
Goedemorgen rh.lustgraaf,

Welkom op de community. Kun je iets specifieker aangeven wat er gebeurt als je verbinding probeert te maken met het huishoudboekje? Dan zoek ik graag uit wat de oorzaak is.

Ik gebruik het hh boekje. Ik kan alleen niet ontdekken hoe ik hier fatsoenlijke overzichten mee kan maken, die ik als pdf kan opslaan. Ook mis ik de mogelijkheid een budget in te voeren.
Ook voor jou een hartelijk welkom op de community, Kaaijtje 🙂. En dank voor het meedenken en je feedback. Op onze website vind je de handleiding van het huishoudboekje. Ik hoop dat deze je op weg helpt met het maken van overzichten. Als je ergens tegenaan loopt, hoor ik het graag.

Hebben jullie het topic ‘Welkom op de community’ al gelezen? In de Koffiekamer kun je je voorstellen en meer over andere leden lezen.
Ik kijk alleen naar mijn saldo's en dat is en zijn mijn gegevens om te overleven.
Ik gebruik het huishoudboekje wel en het is voor mij heel handig.
Badge +1
Ik gebruik het huishoudboekje wel en het is voor mij heel handig.
Goed om te lezen, Eddepet 🙂.

Welkom op de community. Ben je al een beetje wegwijs hier? Als je het leuk vindt om jezelf voor te stellen aan de andere leden, dan kun je dat doen in de Koffiekamer. In het topic ‘Welkom op de community’ kun je alles over de gebruiken van de community lezen.
Reputatie 2
Ik gebruik het niet, omdat ik al jaren Microsoft Money gebruik. Ik ben te lui om over te stappen. Ik realiseer me dat ik nu een aantal dingen dubbel moet doen, maar ik heb me nog niet voldoende verdiept in hete huishoudboekje.
Gewenste aanpassingen:
Toevoegen:
1. Geldopname pinautomaat
Hoi LeoWegdam,

Welkom op de community. Leuk dat je je hebt aangemeld en je meteen mengt in dit topic. Je suggestie nemen we zeker mee.

Mocht je een keer zelf een topic willen aanmaken, dan kun je hier lezen hoe dat moet. Op de community praten we ook over ‘niet bankzaken’. Zo kun je jezelf voorstellen in de Koffiekamer.
Ik gebruik het huishoudboekje niet. Ik vind het niet handig..ik vind de mogelijkheden te beperkt. Dit komt o.a. omdat je niet zelf categorien kan instellen, geen toekomstige prognoses kan maken en zoals al eerder werd aangegeven je niet de begin en de einddatum zelf op kan geven. Ik zou het andere klanten ook niet aanraden Olaf. Daarentegen gebruik ik (voor 11 euro p 3 maanden) het AFAS Personal huishoudboekje. Deze laatstgenoemde laat mij o.a. alle toekomstige maanden invoeren wat de verwachte kosten (vaste lasten) zullen zijn. Daardoor krijg ik te zien wat mijn budget voor de maand is en wat ik nog voor mijn kiezen ga krijgen. AFAS Personal kan ik mensen wel aanbevelen omdat je hem zowel gratis als de personal versie 1 maand gratis kan proberen. Je logt via een beveiligde omgeving in via je bank en alles wordt ingeladen. Je kan ook opnames opsplitsen in verschillende categorien en ik zie wat de omzet van bv Sjaakie is per jaar. Soms deel ik de zaakjes nog wel in met het SNS huishoudboekje, maar dat is dan meer voor "de lol" en omdat ik niet van ongeorganiseerde zaakjes hou die openstaan bij de nog in te delen categorien. Je zal bij mij ook niet snel allemaal rode puntjes van updates en e-mails op iPad e.d. zien namelijk van zaken die nog geregeld moeten worden.
Bedankt voor je reactie, Sjaakie93. Je geeft duidelijk de punten aan waarom het huishoudboekje niet jouw voorkeur heeft. Alle reacties in dit topic worden teruggekoppeld naar onze marketeers om te kijken waar we eventueel verbeteringen in kunnen treffen.
Hallo Olaf,
Ik heb het ingevuld maar wat ik in veel antwoorden tegen kom heb ik ook ,de termijn indeling is niet goed dit moet je zelf kunnen doen .
Ik ben met pensioen en krijg op verschillende tijden mijn diversen uitkeringen, dan werkt mijn vrouw ook en die krijgt weer op een andere tijd haar salaris. Dus als jullie deze invoer tijden willen/kunnen aanpassen dan zal het gebruik toe nemen.
Hoor graag van jullie wat er gaat gebeuren.

Reageer