SNS

In welke wijk staat jouw droomhuis? Test de SNS Wijkverkenner

  • 30 oktober 2019
  • 7 Reacties
  • 22815 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4

Plaatselijk altijd zonnig
Van de eerste bezichtiging tot het koopcontract ondertekenen. Van kosten koper tot het afsluiten van een energieovereenkomst: er komt veel op je af bij de aankoop van een huis. Maar op de 1e plaats en ook niet onbelangrijk: waar wil je eigenlijk gaan wonen?
 


Dit past precies in je straatje
Ben je op zoek naar een koophuis, maar weet je nog niet zo goed waar? Wil je een school in de buurt of juist dichtbij de natuur gaan wonen? Met de SNS Wijkverkenner weet je het zo. Daarmee zie je in welke wijk jij je snel thuis zal voelen.

Vers van de pers
Onlangs is de SNS Wijkverkenner aangepast en daarom zijn we op zoek naar de mening van klanten. Wil je ons helpen en antwoord geven op de 3 vragen hieronder?

  1. Vind je de Wijkverkenner een handige tool om de ideale wijk te vinden voor je toekomstige huis?
  2. Zou je automatisch een e-mail willen krijgen met het aanbod koophuizen in jouw ideale wijk?
  3. Zijn er aanpassingen die we kunnen maken om de Wijkverkenner te verbeteren?

Alvast veel dank voor je deelname, we kijken met belangstelling uit naar de reacties.


7 reacties

Even snel gekeken naar een toekomstige plaats. De wijken die uit de tool komen, komen wel overeen met mijn ervaring.

Ik heb geen behoefte aan e-mails. Daar gebruik wel funda voor (kan ik precies de juiste postcodes opgeven). Trouwens, waar halen jullie die gegevens vandaan; welke aanbieders?

Een paar verbeterpunten:

Maak apart onderscheid tussen bereikbaarheid via OV (en fiets) / auto. Deze voorwaarden willen elkaar nogal eens uitsluiten in steden.

Laat de gebruiker een huizenprijs bereik opgeven, dan zouden in mijn geval een paar wijken zeker afvallen en een beter overzicht opleveren.

 

P.S.

Ik vind het discutabel dat SNS / de Volksbank in dit soort zaken geld steekt. Dit hoort thuis bij de funda’s of VeH. Net zoals energie leveranciers etc. Schoenmaker blijf bij je leest. Ik snap wel de ketting van relaties m.b.t hypotheekverstrekking etc, maar toch!

Ik denk dat de ideale wijk niet bestaat. Er is natuurlijk sprake van communicerende vaten in sommige opzichten. Denk aan rust vs. uitgaan, of rust vs. bereikbaarheid. Je kunt niet alles verlangen binnen één wijk, en een verbetering in één aspect betekent een verslechtering in een ander.

Ik ben het helemaal eens met de bereikbaarheidsopmerking van eRik. De laatste keer dat wij een huis zochten was de eerste vraag steeds: Kan ik binnen een uur (met fiets / OV) op mijn werk komen?

Ook de huizenprijzen zijn een belangrijk selectiecriterium. Wij hebben direct ons zoekgebied verlegd toen we ons bewust werden van de prijsverschillen aan weerszijden van de IJssel.

Ik mis iets in de richting van verenigingsleven (sociaal, sport, cultuur, kerk).

Badge

Ik heb hem ook ingevuld. Bij mij komt het ook aardig overeen met wat ik van te voren had gedacht. Dus goed bezig!
Kunnen jullie ook mensen uit hun huis sturen zodat er huizen vrij komen?:wink:

Reputatie 5
Badge +4

Dag allemaal,

Veel dank voor de reacties tot nu toe. De punten die jullie noemen zijn waardevol, volgende week verzamel ik alle reacties om een terugkoppeling te geven aan mijn collega's van de Wijkverkenner.

Toch alvast een vraag voor @Gerard met internet: tegenwoordig is het inderdaad nog best lastig om een huis te vinden, waar loop je tegenaan? 

Badge

Het voornamelijke probleem is dat ik nu als starter veel te veel geld in moet leggen om een huis te kopen. En dan kan die ook nog eens over een aantal jaar zomaar weer veel minder waard zijn. Ik ben dus eigenlijk op de volgende huizencrisis aan het wachten zodat de prijzen weer normaliseren.

Het voornamelijke probleem is dat ik nu als starter veel te veel geld in moet leggen om een huis te kopen. En dan kan die ook nog eens over een aantal jaar zomaar weer veel minder waard zijn. Ik ben dus eigenlijk op de volgende huizencrisis aan het wachten zodat de prijzen weer normaliseren.

Gerard, ik hoop voor je dat je gedurende die wachttijd je vermogen kunt laten groeien en niet alles aan huur kwijt bent, ik denk dat die klap er nog wel gaat komen.

Reputatie 5
Badge +4

Het voornamelijke probleem is dat ik nu als starter veel te veel geld in moet leggen om een huis te kopen. 

Hoi @Gerard met internet,  dank voor je toelichting, nu begrijp ik beter waar je tegenaan loopt. Om starters op weg te helpen, hebben delen we verschillende mogelijkheden op onze site.

Ken je bijvoorbeeld de starterslening? Een starterslening is een extra hypotheek die je, via de gemeente, krijgt van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Het helpt je om je eerste huis te kopen als je niet genoeg kunt lenen bij de bank. Daarnaast maak ik je ook graag attent op Koopgarant, een regeling die ervoor zorgt dat starters makkelijker hun eerste huis kunnen kopen. Zijn deze opties misschien iets voor jou? 

  

Reageer