SNS

Nieuwe naam voor het Huishoudboekje

  • 6 september 2016
  • 32 Reacties
  • 7806 Keer bekeken

Op Mijn SNS kun je het Huishoudboekje vinden. En in de SNS Mobiel Bankieren app kun je functies van het Huishoudboekje vinden onder ‘inzicht’ en ‘spaarpotten’. We zijn druk bezig om nog meer handige functies toe te voegen.
Zo kun je niet alleen terug kijken waar je geld heen is gegaan of je actuele saldo zien. Maar we willen ook dat je vooruit kunt kijken, zodat je weet wat voor uitgaven er aan komen.

Nu gebruiken we de naam Huishoudboekje, maar veel van onze klanten vinden dit ouderwets klinken. Daarom willen we een nieuwe naam gaan gebruiken voor het Huishoudboekje.

Welke naam vind jij het beste of heb je zelf een goed idee?


32 reacties

Dag Josselin, ik heb gekozen voor "Financieel Inzicht" omdat ik vind dat dit de lading denk ik wel dekt. Ik vind het ook goed klinken. Heel veel succes met de ontwikkeling ervan? Voor wanneer staat dit ongeveer gepland als ik mag vragen?
De drie termen dekken wat mij betreft de lading niet:
  • Financieel inzicht: duidt op een vermogen dat iemand heeft. Een applicatie zoals het huishoudboekje kan daar ondersteunend in zijn, maar meer ook niet.
  • Geldzaken: dat woord lijkt me veel te breed het verwijst ook naar hypotheken, verzekeringen en is min of meer een vertaling van Financiën.
  • SNS inzicht: Dat zo'n huishoudboekje de SNS inzicht oplevert geloof ik graag, maar wil ik dat wel als consument.

Wat dan wel? Huishoudboekje vind ik niet zo ouderwets, maar het is ook geen sexy marketing term, daarnaast is het een lang woord. Een alternatief zou Kasboek kunnen zijn. Eventueel als Mijn Kasboek of gepersonaliseerd door voornaam te nemen: Erik's Kasboek.
Je zou ook een Engelse term kunnen gebruiken als Cache flow, maar dat past minder bij de SNS huisstijl. Tenslotte, waarom maak de SNS het niet zo dat iedereen het zelf mag benoemen. Gewoon een extra parameter bij je instellingen. Dan gaat de discussie alleen nog over wat de naam is die je er default aan wilt geven.
Als variant op Dashboard: Cashboard, Geldpaneel. Wat andere associaties leveren op knikkerboek, sokkenla, poenboek, duitenpot. Een variatie op Grootboek is Kleinboek.

P.S.
Ik gebruik nog steeds OROV applicatie op m'n PC omdat ik van verschillende banken zaken samenvoeg.
Hallo Sjaakie93, Bedankt voor je stem en je argumentatie! Een van de ontwikkelingen die we dit jaar nog toevoegen aan de SNS Mobiel Bankieren app is een 'saldografiek'. Je kunt dan bijvoorbeeld zien wanneer je salaris gestort wordt, omdat de lijn in je grafiek dan flink is gestegen of dat er een flinke dip in je lijn zit, omdat je bent wezen winkelen 😛 Zo kun je dus door 1 grafiek veel inzichten verkrijgen. We zullen een seintje geven als de functies worden toegevoegd!
Hallo eRik19, Bedankt voor je analyse! Ik vind jouw opmerking om het persoonlijk te maken 'Erik's kasboek' erg leuk 🙂 Ik ga onderzoeken of zoiets mogelijk is!
Hallo eRik19, Bedankt voor je analyse! Ik vind jouw opmerking om het persoonlijk te maken 'Erik's kasboek' erg leuk 🙂 Ik ga onderzoeken of zoiets mogelijk is!
Kijk Josselin, dat bedoel ik nu, niet alleen erg leuk en interessant vinden, maar .... :)
Groet,
Ben 🆒
PS wederom goed idee van Erik
Ik ga voor SNS Inzicht. Ik denk niet dat de lading gedekt hoeft te worden als we maar weten waar we het over hebben: Inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven 🙂
Hallo Steven, Bedankt voor je reactie! Weer een ander inzicht 😉 Tot zover dus allemaal verschillende reacties op het polletje! Ik ben benieuwd wat de andere communityleden hiervan vinden 🙂
😉!
Reputatie 3
Badge +1
Op zich dekt de naam Financieel inzicht wel de lading, maar het spreekt niet tot de verbeelding zoals Huishoudboekje of Kasboek dat wel doen. De term inzicht is daarvoor veel te algemeen.
Tot nu toe vind ik het idee van eRik19 (persoonlijk maken) nog het beste: Erik's kasboek, of in mijn geval: Stefan's kasboek 🆒
Hallo Stefan, Bedankt voor je reactie! Nu dus een kleine meerderheid om het persoonlijk te maken! Mijn collega is aan het uitzoeken of dat mogelijk is 🙂 Nog meer leden voor het persoonlijk maken of toch liever een vaste term?
Volgens mij zijn alle voorwaarden aanwezig:

Ik gebruik het HH-boekje niet, maar dat persoonlijke is natuurlijk het "pakkenst" (:?).
Alleen "kasboek" (inderdaad duidelijk, kort, pakkend) lijkt mij wat al teveel. Ik heb nogal wat "wensen" en "klachten" gelezen en moet daaruit echt concluderen dat het HH-boekje nog ver weg is van een echt "kasboek" (ook hier moet ik zeggen slecht op de hoogte te zijn).
HH-boekje klinkt wat "simpel".
Volgens mij dekt MijnSNS inzicht het best de lading (ik kan ook niet zo snel wat beters bedenken).
Het wordt dan dus (als ik het toch ga gebruiken ( :)) ;
-
Ben´s MijnSNS inzicht.
-
Groet,
Ben 🆒
PS Misschien moet ik toch Eriks suggestie volgen;
.
Josselin´s MijnSNS inzicht.
,
Dankjewel Ben! Fijn dat je meedenkt, ondanks dat je het huishoudboekje nog niet gebruikt 🙂
Ik stem ook voor: Blacktomcats kasboek De 's die Erik en Stefan eraan toevoegen is dat niet uit het Engels? In ons eigen taaltje plak je er toch alleen een 's' achter zonder die apostrof?
Persoonlijk ben ik voor een andere naam. Wanneer je google vraagt krijg je onderstaande. De SNS is heel gewoon maar toch wel onderscheidend. Dan past deze naam niet. Rabo en ING gebruiken deze naam ook.
gratis huishoudboekje
huishoudboekje app
huishoudboekje excel
huishoudboekje ing
simpel huishoudboekje
afas huishoudboekje
huishoudboekje kopen
excel huishoudboekje xls
Wanneer we het persoonlijk maken lijkt het mij wenselijk dat je naast de naam ook met een jaartal kunt werken. Heeft Bennie niet een mooie dialect naam hiervoor?
Groet Anje
Huusholdbuukske
Huusholdbuukske
Dan wordt het dus;
.
Blacktomcat`s Huusholdbuukske.
.
Groet,
Ben 🆒
Reputatie 3
Badge +1
... De 's die Erik en Stefan eraan toevoegen is dat niet uit het Engels? In ons eigen taaltje plak je er toch alleen een 's' achter zonder die apostrof?
Nope ;)
de 's is een verkorting van het bezittelijk voornaamwoord zijn (m) of haar (v). Dus voluit is het Stefan zijn kasboek. De 's geeft in dit geval geen meervoud aan van een zelfstandig naamwoord. (Stefans zou kunnen duiden op meerdere personen met dezelfde voornaam).
Overigens als mijn naam zou eindigen op een s of z (bijvoorbeeld Sjors), dan wordt het Sjors' kasboek.

#taalpurist 😳
Stefan hoe verhouden de taalpuristen zich tot onzetaal?
Dankjewel voor dit educatieve lesje grammatica en spelling, Stefan 😉.
Reputatie 3
Badge +1
Stefan hoe verhouden de taalpuristen zich tot onzetaal?
Goed punt. Ik volg inderdaad de voorkeur van onzetaal. Dit is ook zoals ik het geleerd heb en ik vind in dit geval de 'officiële' spelling (met een vaste s tenzij...) eerder verwarrend dan verhelderend door de vele uitzonderingssituaties.

#tochgeentaalpurist :?
Dus als we maar (goed) begrijpen wat een ander bedoelt, dan is het goed?
Duidelijke communicatie (kommunikatie :P) is Blacktomcats wens.
Korte reactie:
SNS financieel logboek

Dekt de lading, minder oubollig?
Korte reactie:
SNS financieel logboek

Dekt de lading, minder oubollig?

Nee, hier ben ik niet zo blij mee. Een "Logboek" klinkt als een iets van een schip..das mijn mening hoor, misschien kijken anderen hier anders tegenaan..

Ik vind zelf de persoonlijke benadering ook wel heel gaaf eigenlijk. Sjaakie's kasboek, maarja misschien is dat ook weer een beetje kinderachtig..en wat als je nu voor de app bijv. je eigen naam wilt hebben ipv de forumnaam is dat ook mogelijk?

Tsja, wat dat betreft vind ik "Financieel inzicht" wat "volwassener" en zakelijker klinken.
Logboek... "schip"? Tja ik snap het maar dat woord is meegegaan met de tijd. Vlogggen, bloggen, loggen, het wordt veelvuldig gebruikt, en uiteindelijk leg je ook je inkomsten en uitgaven vast onder rubrieken, dus logboek, dat bedoelde ik.

Financieel inzicht vind ik echt te algemeen en zeker niet beter. "Overzicht" zou dan het juiste woord zijn trouwens.

Kasboek vind ik weer minder, ik denk dan aan een winkel die de kas opmaakt, of een boekhouder actie. Ik vind logboek juist persoonlijker. Of er nu SNS voor staat of eventueel je eigen naam, dat boeit mij helemaal niet. Wel leuke discussie trouwens.:8

Reageer