SNS

Poll: Spullen delen of zelf kopen?

  • 12 januari 2017
  • 13 Reacties
  • 8857 Keer bekeken

  • SNS Medewerker
  • 2 reacties
Hulpteam Hypotheken helpt klanten bij het voorkomen van betalingsproblemen. Wanneer een klant er alles aan heeft gedaan om het betalingsprobleem te voorkomen maar het laatste stukje net niet lukt, dan proberen wij te helpen. De komende tijd plaatsen wij (Karin, Leen, Arnout en Olav als vaste leden van Hulpteam Hypotheken) regelmatig een poll. Help ons een handje door op deze poll te reageren. We willen met jullie hulp ervoor zorgen dat de klant ons sneller vindt, wij nog beter begrijpen wat iemand meemaakt en onze dienstverlening optimaliseren! Wij zijn benieuwd naar jouw mening.

Aan de hand van de blog van Karin stellen we de komende weken een aantal vragen.

Koop jij weleens spullen met anderen om er samen gebruik van te maken?


13 reacties

Nee, niet samen kopen. Maar wel samen lenen en dan daar een kleine vergoeding voor geven. In het verleden had ik geen eigen auto maar wel een aantal mensen in de buurt die hun auto wilde uitlenen (alle risico bij lenen natuurlijk wel voor mij).

Bovenstaande dekt wel de vraag maar komt niet in de poll antwoorden voor.

Als ik kijk naar gereedschap, en hoe vaak ik sommige dure dingen gebruik, dan is het veel beter als je als buurt samen een aantal dingen koopt (of iedereen schaft wat aan en dan met elkaar delen). Te denken valt aan: Ladders, pneumatische boor, bladblazer, kettingzaag, elektrische heggeschaar etc.
Ik heb het nog nooit gedaan (voor zover ik me het herinner). Was er wel een aantal keren dichtbij. Zo heb ik jaren terug een ladder gekocht (aanbieding). Enkele buren gaven aan het wel samen te willen kopen (achteraf). Had gekund dus.
Ik sta er in principe wel voor open. Hangt af wat en met wie. Ook de afstand tot het gekochte kan een probleem zijn.
Zo heb ik in een grijs verleden eens nagedacht over het gezamenlijk kopen van een camper. Zaten voor mij teveel nadelen aan, dus geen camper.
Ik (wij) zijn zelf nogal zorgzaam met onze spullen, ik zou mede kopers daar zeker ook op selecteren.
Groet,
Ben 🆒
Nee, niet met vooropgezette bedoeling. Omdat we buitenaf wonen is dat ook erg onhandig.
Maar we zijn wel heel erg van het hergebruik, en dat naar twee kanten: zelf dingen overnemen en ter beschikking stellen. Dat kan via Marktplaats maar ook kringloopwinkels. Zelf participeren we in een ruilkring volgens het LETS-principe, dus zonder euro's.
werk internet op lichting in de hand.
ik kan er van mee praten , we hadden de dezelfde bank SNS moest aangifte doen bij de politie gedaan politie heeft er niets mee gedaan, netjes een paar keer mijn sns bank gebeld omdat wij
bij de zelfde bank waren Helaas. jij zit met de bakken peren dank je sns bank dat je behulp saam was!!!????
Hoi Snsklant53,

Wat een nare situatie. Als je via internet of marktplaats wordt opgelicht, dan doe je aangifte bij de politie. De politie onderzoekt de situatie en als dat nodig is, dan neemt de politie contact met ons op. SNS, de politie en het Openbaar Ministerie werken samen tegen internetoplichting. Wat is de reden dat de politie je zaak niet verder heeft onderzocht?
Dit was de Reactie na een Half jaar na de Aangifte.
SNS deed er ook verder niks mee inmidels een jaar geleden


Geachte heer / mevrouw,U hebt ongeveer een half jaar geleden aangifte gedaan van internetoplichting.

Helaas kon nog geen strafrechtelijk onderzoek gestart worden.

Dat komt omdat de aangifte niet voldoet aan de voorwaarden die zijn afgesproken met het

Openbaar Ministerie om een onderzoek te starten of omdat er onvoldoende capaciteit is

binnen de eenheid waar het strafbare feit is gepleegd.Gezien het grote aantal meldingen van internetoplichting heeft het Openbaar Ministerie

besloten zich te richten op het bundelen van zaken die overeenkomsten vertonen.

Bijvoorbeeld aangiftes tegen dezelfde personen / web shops of waarbij eenzelfde bankrekening is betrokken.

Het kan dus zijn dat uw aangifte hier op een later tijdstip toch nog voor in aanmerking komt.Vooralsnog is besloten om niet tot vervolging over te gaan.

Als er desondanks toch een strafrechtelijk onderzoek gestart wordt naar aanleiding van uw aangifte,

dan krijgt u hiervan automatisch bericht. Ook ontvangt u dan via de post uw eerdere aangifte,

met het verzoek deze aan te vullen, te ondertekenen en terug te sturen.Hoort u niets meer van ons, dan is uw zaak hiermee afgehandeld.

Beklag over niet vervolgenOver het niet vervolgen van een strafbaar feit kunt u beklag doen bij het Gerechtshof te Amsterdam.

Dit doet u door een brief te schrijven en aan het Gerechtshof te zenden.

Het adres van het gerechtshof is: Postbus 1312, 1000 BH Amsterdam.

Vermeld bij de brief dat het gaat om een klacht op grond van artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering.
Hoi Snsklant53,

Wat zonde dat de politie het niet verder heeft opgepakt. SNS mag alleen actie ondernemen in samenwerking met de politie. Als de politie besluit dat er onvoldoende bewijs is, dan kunnen we je niet helpen
Wouter u bent niet Objectief jammer, zij schrijven onvoldoende capaciteit !!!!!!!!!
Het is al jaren bekent dat de aan giften in de onderste la verdwijnen bij de politie
Er genoeg Media aandacht plaats gevonden dat het in de onderste la beland.
OP LICHTING LOONT jammer dat een Rechtschapen burger Altijd De Dupe van is.
Dus Wouter niet de bal bij mij leggen Wat mij Betreurd
Hoi snsklant53,

Ik snap dat dit een lastige situatie is. Als je via internet opgelicht bent, dan loopt het onderzoek via de politie. Als de politie het onderzoek sluit, dan kan SNS niets voor je betekenen. Als je het niet eens bent met deze gang van zaken, dan kun je het beste een klacht indienen bij de politie, die zijn verantwoordelijk voor de afhandeling.
Wouter ik neem het jouw niet kwalijk , maar dat is hoe het gaat.
Groet
@snsklant53, de reactie van de politie/openbaar ministerie is juist. Zij hebben veel te weinig capaciteit om achter elke oplichting aan te gaan. Dat ze niets doen, is ook niet waar. Zelf ben ik in maart 2012 via marktplaats opgelicht. aangifte gedaan en ja hoor, het werd op een gegeven moment aangepakt. De dader(s) zijn inmiddels al een paar maal veroordeeld, maar ze gaan steeds in hoger beroep. De laatste stand van zaken is dat ze het oordeel bij het Hoge Gerechtshof hebben neergelegd. aangezien ons hoogste rechtsorgaan veel meer te doen heeft, kan het nog wel één to twee jaar duren voor zij hun oordeel hebben geveld. Kortom, een weg van zeer lange adem. Trouwens, ik werd van elke stap keurig op de hoogte gehouden!
het is voor jou te hopen dat er tegen die persoon/website/'winkel' meerdere aangiftes komen, dan kunnen ze die bundelen en is de kans groter dat ie wordt aangepakt. In elk geval vervelend voor jou. Hopelijk was het verlies te dragen.
Badge
Ik heb in mijn studententijd met mijn huisgenoten veel dingen samen gekocht
Per aankoop bekijken. Vóóraf goed nadenken over voordelen en nadelen (bijv. onderhoud)
Als voorbeeld de aanschaf van een ladder. Die zijn er in alle maten en prijzen.
Samen met meerdere buren zo'n stuk gereedschap kopen heeft vele voordelen:
samen koop je een betere. veiligere ladder, het gereedschap staat niet bij iedereen in de weg, de mede-eigenaren willen nog wel eens helpen bij een (gevaarlijk) karwei etc.. etc.

Reageer