SNS

Blog

Sla jij je slag op Black Friday?

  • 19 november 2019
  • 12 Reacties
  • 25345 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4

Black Friday komt steeds dichterbij
In Amerika wordt Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met aanbiedingen. Ook in Nederland is het fenomeen al jaren zeer populair. Dus als je van plan bent om een (grote) uitgave te doen, dan is het misschien handig om te wachten tot vrijdag 29 november 2019. Op die dag kun je voordelig en financieel slim je slag slaan.
 

 

Sla jij je slag op Black Friday?


12 reacties

Beetje riskant, dit soort acties leent zich uitstekend voor ronkende reclames, waarbij de gepresenteerde kortingspercentages schreeuwerig worden toegepast op eerst verhoogdeprijzen, of op advies-prijzen. Dus doorgaans weinig interessant. Kijk dus uit met die korte-termijn slimheid! Ook voor bedrijven is dit een hoogtepunt tenslotte.

Overigens ben ik twee dagen later jarig, dus wie weet…

Een tip voor volgend jaar: Kerstaankopen zijn NA kerst vaak zeer voordelig. Je moet alleen een jaar wachten voor het gebruik.

Ik doe bijna nooit mee met acties. Als ik iets nodig heb koop ik het.

Net als @Koos halen we op black friday de kerststollen van vorig jaar uit de vriezer.

 

Dit soort “acties”in de handel moet je slim benutten. Zo kijk ik zeker even naar software, vaak extra goedkoop (of verlengen van licenties). Ik wilde kort geleden een nieuwe bloeddrukmeter kopen, uitgesteld tot … Nu krijg ik echter max. €40 van mijn (Duitse :grin: ) ziekenfonds, dus acties niet meer nodig. Alhoewel, ik moet bij een apotheek kopen, verschillende internetapotheken doen misschien ook wel mee. Dus nog even aankijken.

Wacht trouwens nog wel op leuke acties van de SNS, Apple pay vind ik niet echt, dus kom maar met wat anders svp … ( :wink: )

Groet,

Ben :sunglasses:

Reputatie 3
Badge

Mijn wensen zijn vaak nogal specifiek. Een aanbieding moet net bij die wensen aansluiten. Ik laat mij eigenlijk nooit verleiden tot een aankoop “omdat er een aanbieding is”.  Als de aanbieding aansluit op wat ik wil, en het aankoopmoment matched met mijn vervangingsmoment, dan ben ik er zeker niet vies van.  En kan het net de drempelverlager zijn voor een aankoop. Toch acht ik de aankoop op een Black Friday voor mij niet zo waarschijnlijk. Meestal is die dag alweer voorbij voordat ze zich bij mij heeft kunnen aankondigen. Geen Pavlov effect aan deze kant dus.

Zo speel ik met de gedachte om een laptop te vervangen, een duur Pro-ding, dus die vervanging is geen sinecure.  Het apparaat is uit 2011, en eigenlijk vind ik dat ze pas in 2021 eruit mag, even duurzaamheid denkend.  Onwillekeurig betrap ik mijzelf er wel op dat dat ik mijzelf oriënteer. 

Het is nu zwarte vrijdag. Ik heb de afgelopen week zo'n afschuwelijke overmaat aan schreeuwende advertenties gezien, dat ik vandaag thuis blijf.

Het idee van Black Friday is al enorm gedevalueerd nog voordat het goed en wel is ingeburgerd...

Reputatie 3
Badge

Je reinste overexposure.

Ik herken wat je zegt.  Kan de term niet meer horen.  Mijn teneur is wat dat betreft sinds mijn vorige reactie wel gaan schuiven. 

Ik weet ook niet of het punt van inburgeren bereikt gaat worden.  Onze samenleving gaat denk ik voor dat punt al afstootverschijnselen vertonen, waarna Black Friday contraproductief lijkt te hebben gewerkt.

 

Edit: en in initiatief van plaatselijke kringloopwinkels: Green Friday

Valt mij ook tegen, wordt hoog van de toren geblazen, maar  ….

Het lijkt er vaak op dat het een verkapte vorm van opruiming, verkoop terug gestuurde artikelen end. is.

Ik wil een nieuwe bloeddrukmeter (met bepaalde opties). 1e keuze was vorige zondag flink goedkoper, wilde dus wachten. Kwam er intussen achter dat daarvan een nieuwer type is. Is nu dus 1e keuze, maar slecht te krijgen en zeker niet goedkoper.

Ga volgende week waarschijnlijk maar kopen voor de (bijna) voordeligste aanbod.

Groet,

Ben :sunglasses:

Reputatie 3
Badge

Ga volgende week waarschijnlijk maar kopen voor de (bijna) voordeligste aanbod.

Groet,

Ben :sunglasses:

Ook goed (Hulde!) dat je jezelf ervan weerhoudt om uitgerekend vandaag je aankoop te doen. 

Hoe meer ruis in de verkoopstatistieken hoe rommeliger de big data wordt :zipper_mouth:

Toeval: ik zag zojuist op TV een Black Friday actieartikel dat we drie weken geleden hebben aangeschaft. Het was toen al een “aanbieding”.

De prijs was gelijk….

Reputatie 5
Badge +4

Goedemorgen allemaal,

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag @Koos, ik hoop dat je een heerlijke feestdag hebt gehad en wens je nog veel gezonde en gelukkige jaren :relaxed:

Dan Black Friday. Jeetje, we konden er niet omheen in Nederland hè. Nu kijk ik niet snel op van extra e-mail nieuwsbrieven, maar dit jaar ontplofte mijn Postvak-in. Van tevoren had ik me georiënteerd en mijn online aankopen bepaald: een nieuwe telefoon en een paar sneakers. Dat is goed gelukt, ik ben dik tevreden met mijn aanwinsten en niet gevoelig voor alle andere aanbiedingen die vandaag op Cyber Monday en daarna nog komen. Hoewel ik kan begrijpen dat mensen die pakjesavond vieren, deze week hun slag nog slaan. 

Welkom terug, Evelyn.

Goede vakantie gehad?

Reputatie 5
Badge +4

Hoi @Koos, dank je wat attent :relaxed:  ik heb 2 rustige weken gehad, dat was heel fijn.
En jouw verjaardag, ben je in het zonnetje gezet? 

Reageer