SNS

Spaarbedrag maxisparen aanpassen bij inflatie

  • 24 juli 2017
  • 14 Reacties
  • 5701 Keer bekeken

'Het spaarbedrag bij maxi-sparen blijft altijd hetzelfde (50 tot 500€ per maand). Waarom wordt het maximum bedrag niet aangepast aan de inflatie?Zeker nu met de zeer lage rentestand is het de moeite waard om maandelijks meer te kunnen sparen omdat de rente bij maxisparen relatief hoog is.'

14 reacties

Goedemiddag jubag1,

Welkom op de community en leuk dat je direct meedenkt over hoe we onze producten nog beter kunnen maken. Bedoel je dat je het vaste spaarbedrag wil laten meegroeien met de inflatie? Meestal hebben klanten er behoefte aan om een vast bedrag per maand te sparen, zodat ze binnen een aantal maanden een bepaald doel halen. Het is dus belangrijk dat we het aanbieden als optie. Het aanpassen van het incassobedrag is alleen mogelijk als je daar toestemming voor geeft. Ik vermoed daarom dat het een ingewikkelde constructie wordt en de vraag klein is. Toch is het goed dat je het deelt op de community, zodat andere leden ook hun mening kunnen geven over dit idee.
Of bedoel je dat het maximale spaarbedrag al jaren € 500 is en niet meegroeit met inflatie? Dat klopt inderdaad en vraag ik bij onze productmanager op het gebied van sparen na of deze afweging is gemaakt.

Om wegwijs te worden op de community lees je het topic Welkom op de community door. In de Koffiekamer kom je meer te weten over andere leden en stel je jezelf voor. In dit topic Het SNS Team stelt zich voor maak je kennis met het moderatieteam.
Volgens mij bedoelt jubag1 dat het maximumbedrag (nu € 500.=) zou moeten meegroeien met de inflatie. Dus volgend jaar bv. € 510.= en het jaar daarna € 521.= etc.
Hoi jubag1,

Zojuist kreeg ik een terugkoppeling van de productmanagers. Ze geven aan dat je over het bedrag dat je spaart op SNS Maxisparen een rentevergoeding krijgt. Als er meer geld wordt gestort op SNS Maxisparen, dan moet de bank meer uitgeven om de rente te kunnen betalen. Die kosten kunnen ertoe leiden dat de rente op de SNS Maxisparen daalt. We proberen je juist een aantrekkelijke rente te geven op deze rekening, daarom blijft het bedrag dat je maximaal kunt inleggen op SNS Maxisparen € 500.
Zojuist kreeg ik een terugkoppeling van de productmanagers.... Als er meer geld wordt gestort op SNS Maxisparen, dan moet de bank meer uitgeven om de rente te kunnen betalen. Die kosten kunnen ertoe leiden dat de rente op de SNS Maxisparen daalt.
Zou je de productmanagers willen vragen wat ze hiermee bedoelen? Wat ik altijd geleerd heb is:
Het spaargeld op de bank is voor de bank een basis waarmee zij weer geld kunnen verdienen. Van elke euro spaargeld kan een bank 10 tot 20 euro leningen maken voor hypotheken etc. Die gaan juist weer omhoog en de 10 jaars rente is nu rond de 2%.
Als de SNS niet meer vermogen wil aantrekken via spaargeld, dan lijkt het erop dat ze niet in staat is voldoende leningen te verkopen.
Als het tegenwoordig anders gaat hoor ik dat graag.
Het gaat erom dat je bij SNS Maxisparen extra rente krijgt. Dit kunnen we doen doordat er maximale bedragen zijn die je kunt sparen. Als we de bedragen verhogen, bestaat de kans dat we de extra rente niet meer kunnen bieden.
Ook dit is weer een vraag waar m.i. de desbetreffende productmanager zelf moet antwoorden en niet via een moderator het antwoord doorgeven.
En, maar dit terzijde, volgens mij kan de bank goedkoper aan geld komen via de Europese Bank dan via spaarders. Daarom zie je bij de grotere banken de spaarrente richting nul gaan.
Dat 'gratis' geld lenen bij Europese Bank is maar ten dele waar, er moet ook nog iets op de 'bank' van de bank staan als 'onderpand' voor leningen.
@Irene, je herhaalt wat je al eerder schreef. Het verklaart niet waarom die extra rente gelimiteerd is want als er veel extra klanten bij de SNS ook gaan maxi sparen zou de rente ook onder druk komen te staan ?!
Een productmanager moet dit best wel kunnen uitleggen.
Hoi Blacktomcat en Erik,

Jullie vragen heb ik voorgelegd aan de productmanager. Als we een antwoord ontvangen, dan lees je dat hier.
Het argument van de extra rente op Maxisparen is niet zo heel sterk : toen SNS hiermee begon , was deze "premie" 0,2 % boven op de internetrekening spaarrente.
In de afgelopen 2 jaar is dit teruggebracht in twee stappen tot 0,05% en bedraagt de werkelijke rentevergoeding op dit moment 0,35 + 0,05 premie = 0,40 %.

De internet spaarrekeningen van o.a Moneyou (ABN AMRO ); Leaseplanbank en ASR geven op vrije spaarrekeningen alle drie 0,45%, dus al hoger en zonder maandelijkse verplichting van sparen. Het aantrekkelijke van Maxi-sparen is dus ingehaald door bedrijfsbeleid SNS en door de markt.

Alle SNS-argumenten komen neer op dit eigen bedrijfsbeleid ( immers, alle banken hebben te maken met goedkoop geld van de ECB en met dezelfde eisen van de overheid voor reserves, dus daar zit geen verschil ) dat mag , maar de consument mag ook om zich heen kijken.
Reputatie 2
Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, want ik snap van al die berekeningen helemaal niets. Fred50 zal daarin zeker meer onderlegd zijn dan ik.Maar ik krijg nog steeds 0.50% rente op maxisparen en geen 0.40%. Niet dat dit verschil veel uitmaakt, maar toch....
Henk, heb jij ook je betaalrekening bij de SNS?
Hoi Henk,

Erik geeft de voorzet al: als je SNS Betalen combineert met je maxispaarrekening, dan ontvang je 0,1% extra rente. Je rentepercentage wordt daarmee 0,5%.
Reputatie 2
Ja Erik ik heb inderdaad ook mijn betaalrekening bij de SNS bank. En ja, ik weet dat ik daardoor 0.1% extra rente krijg.
Ik werd met name getroffen door de opmerking dat het aantrekkelijke van Maxisparen is ingehaald door bedrijfsBELEID van de SNS. Ik proef hieruit dat het bedrijfsbeleid van de SNS niet ten gunste is van de klant maar van het bedrijf. Het zij zo, geeft niet een bedrijf moet ook floreren. Maar pretendeer dan niet een bank te zijn voor je klanten. De SNS is gewoon een bank die NORMAAL doet. Jammer genoeg. Wel heeft deze bank gelukkig een forum, waar je af en toe je hart kunt luchten met begripvolle, daarvoor goed opgeleide moderatoren. Hoewel dit allemaal geen zoden aan de dijk zet ben ik verder best tevreden over deze bank en blijf klant. Wie weet wordt het ooit een bank als mijn oude Rijkspostspaarbank... Overigens mijn eerste spaarbank was de Nutsspaarbank.
Badge +1
Volgens mij bedoelt jubag1 dat het maximumbedrag (nu € 500.=) zou moeten meegroeien met de inflatie. Dus volgend jaar bv. € 510.= en het jaar daarna € 521.= etc.
Goedemiddag,

Naast het kunnen bieden van extra rente door de vaste maximale inleg van € 500 is het zo dat we het bedrag van een automatische incasso niet eenzijdig mogen aanpassen. De klant moet hiervoor akkoord geven. Zo kan er een situatie ontstaan dat de ene klant de inleg wil aanpassen aan de inflatie en de andere klant niet. Dit is een ingrijpende aanpassing in ons systeem, zeker omdat er ook sprake kan zijn van deflatie.


Wel heeft deze bank gelukkig een forum, waar je af en toe je hart kunt luchten met begripvolle, daarvoor goed opgeleide moderatoren. Hoewel dit allemaal geen zoden aan de dijk zet ben ik verder best tevreden over deze bank en blijf klant.

Hoi Henk,

Fijn om te lezen dat je ondanks dat je je niet overal in kunt vinden een tevreden klant bent. En blijf alsjeblieft je stem laten horen op de community. Dit is erg waardevol voor ons.

Reageer