SNS

Vanaf 1 maart geen handtekening meer nodig op de nieuwe wereldpas

  • 25 januari 2017
  • 16 Reacties
  • 8742 Keer bekeken

  • Oud Moderator
  • 903 reacties
Jarenlang is de klant gewend om zijn/haar handtekening op de achterkant van de betaalpas te zetten. Dat is niet meer nodig voor de betaalpas die je na 1 maart ontvangt. Waarom? Je betaalt namelijk contactloos of met je pincode. De handtekening wordt niet meer gebruikt.

Voor de communicatie naar onze klanten toe hebben we onderstaande opties bedacht. We zijn benieuwd voor welke optie jij zou kiezen.
1. Op de plek waar “ plaats direct uw handtekening op de achterzijde” in de brief staat, gaan we niks vermelden.
2. We vermelden de volgende tekst in de brief:

Handtekening niet meer nodig
U hoeft geen handtekening meer te zetten op uw betaalpas. U betaalt namelijk contactloos of met uw pincode. De handtekening wordt niet meer gebruikt.

Vanaf 1 maart geen handtekening meer nodig op de betaalpas. Welke optie heeft jouw voorkeur?


16 reacties

Reputatie 4
Badge +1
Het is een verandering. Dus zullen sommige mensen zich afvragen huh?
Het in het begin even uitleggen voorkomt belletjes/appjes/mailtjes naar de klantenservice.

Op een gegeven moment weten mensen niet beter en kan je het weg laten maar daar zal wel een poosje over heen gaan.
Reputatie 2
Badge
Ik moet bekennen dat ik nu ook mijn handtekening niet gezet heb en met de vorige pas ook al niet. Dus voor mij verandert er eigenlijk niets. En ik denk dat als mensen wel nog uit gewoonte hun handtekening zetten dat het niet erg is. Gewoon weglaten en het sterft vanzelf uit.
Ik ben het met Sanne eens. Het is zo gewoon dat je je handtekening achter op de pas zet, dat niets vermelden in de brief én het ontbreken van een handtekeningstrook achter op de pas mensen aanzet tot contact op nemen (heb ik wel een goede pas gekregen). Nu is klantencontact fijn, maar ook duur voor de SNS. Dus in dit geval zou het vermeden moeten worden.

P.S.
Heeft de SNS het gebruik van (of de afwezigheid van) de handtekening ook vanuit een internationaal gezichtspunt bekeken? Het zou vervelend zijn als je pas in het buitenland problemen zou geven op de een of andere manier.
Badge +1

Heeft de SNS het gebruik van (of de afwezigheid van) de handtekening ook vanuit een internationaal gezichtspunt bekeken? Het zou vervelend zijn als je pas in het buitenland problemen zou geven op de een of andere manier.

Goedemiddag eRik19,

Fijn dat er mensen zijn die meedenken, in dit geval zelfs grensoverschrijdend 😉 Ook wij hebben er onderzoek naar gedaan: in het buitenland is een handtekening niet verplicht. Je kunt dus ook met de handtekeningsloze pas met een gerust hart op vakantie.
Ik zou bij een vermelding van de verandering (die ik zou kiezen) direct het gevoel hebben "Eindelijk worden ze verstandig". Het is mij namelijk nog nooit gelukt om mijn handtekening fatsoenlijk een beetje gelijkend op dat minuscule vakje te krijgen en vond het dus al onzinnig. Ik kan me niet herinneren dat er ooit naar is gekeken sinds de invoering van de pincode.
Om verwarring onder de mensen te voorkomen denk ik dat het beter is om dat de eerste tijd te vermelden. Zo weet de klant waar hij/zij aan toe is. Scheelt de klantenservice een hoop werk denk ik want de klanten zullen, als er niks staat, gaan bellen met de vraag waar ze hun handtekening moeten plaatsen.
Uiteindelijk zijn we er wel weer aan gewend en kan de plek gewoon leeg gelaten worden.
Ook ik ga nu voor optie twee, er zullen altijd mensen met vragen zijn... Zeker de eerste tijd. Dus vermelden 🙂
Inderdaad, zeker in het begin vermelden, totdat iedereen er (enigszins) aan gewend is.
Optie 2 gekozen, even voor de duidelijkheid...Het went vanzelf op den duur.
Hoi J. Kruizinga,

Welkom op de community. We zijn blij dat je je mening deelt en ik hoop dat je dit vaker doet.

Om wegwijs te worden lees je het topic Welkom op de community door. In de Koffiekamer kom je meer te weten over andere leden en stel je jezelf voor.
Dank voor jullie input :)

Naar aanleiding van jullie feedback hebben onze marketeers besloten om in eerste instantie de tekst te plaatsen (optie 2). Later dit jaar halen we de tekst weg.
Badge
Je zou ook een algemenere tekst kunnen gebruiken "Uw pas is direct klaar voor gebruik".
Hebben jullie ook nagedacht wat er op de voormalige plek van de handtekeningstrook komt? Daar zou je ook iets kunnen zetten van 'geen handtekening vereist', of misschien een mooie dichtregel waaruit impliciet blijkt dat daar geen handtekening hoeft.
Hoi ReinoutS,

Het is een goed idee, maar we hebben niet meer de ruimte om het te regelen.
De handtekeningstrook op de SNS Wereldpas blijft leeg, er komt niets te staan.
Alleen bij de eurocheques gebruikten we die handtekening toch? Daar werd wel op gelet, en toen was het al moeilijk om een duidelijke handtekening te plaatsen op dat stripje, pffff. Hoe lang geleden zijn die afgeschaft?
Zolang een veld op de betaalpas beschikbaar blijft om je handtekening te plaatsen zullen veel mensen uit "veiligheid" dit wel blijven doen. Daarom mijn voorstel om ook het veld van de betaalpas zelf te verwijderen. Inderdaad slim om in de begeleidingsbrief dan wel te zeggen dat handtekening niet meer nodig is.
Hoi Ward,

Welkom op de community. Goed dat je meedenkt over dit onderwerp. In de toekomst kan het een oplossing zijn om het handtekeningenveld weg te laten, maar voorlopig blijft het veld leeg.

Wil je een keer zelf een topic aanmaken? In het topic Welkom op de community lees je hoe dat moet. In de Koffiekamer kom je meer te weten over andere leden en stel je jezelf voor.

Reageer