SNS

Wat vind jij van de nieuwe brief over het activeren van de wereldpas?

  • 15 februari 2017
  • 5 Reacties
  • 8736 Keer bekeken

  • Oud Moderator
  • 903 reacties
We krijgen regelmatig vragen van klanten binnen over het activeren van de nieuwe bankpas. De brieven die bij het versturen van je pas worden toegevoegd willen we daarom vereenvoudigen. In de bijlagen vind je een voorbeeld van het oude ontwerp (bijlage 1) en de opzet van het nieuwe ontwerp (bijlage 2 en 3).

Wat vind jij van de nieuwe brief? En welke suggesties heb je nog?

5 reacties

Ik vind de nieuwe opzet duidelijk genoeg zo.
De oude was erg verwarrend.
Toen ik mijn pas probeerde te activeren kreeg ik een foutmelding, toen maar gewoon proberen te pinnen wat gewoon lukte.

Mooi overzichtelijk dat de stappen duidelijk omschreven zijn en de extra info apart op de achterkant staat.
De inhoud komt op mij hetzelfde over. De lay-out van de nieuwe opzet is beter en kan daardoor voor een aantal mensen begrijpelijker overkomen.
Het zinnetje: "Is de betaalpas 1 x met pincode gebruikt, dan kan uw kind er ook contactloos mee betalen." klopt wel, maar zou ook kunnen luiden: "Uw kind kan pas contactloos betalen nadat er minstens één keer met de pincode is betaald."

Vraag: Als je de pas eerst een keer gebruikt om geld uit een automaat te pinnen, kun je dan daarna contactloos betalen? Of met er eerst een betaling met pincode hebben plaats gevonden voordat je contactloos kunt betalen?
In het eerste geval kan de zin dan luiden dat je contactloos kunt betalen nadat de pincode tenminste één keer is gebruikt. Of iets dergelijks.
Badge +1

Vraag: Als je de pas eerst een keer gebruikt om geld uit een automaat te pinnen, kun je dan daarna contactloos betalen? Of met er eerst een betaling met pincode hebben plaats gevonden voordat je contactloos kunt betalen?

Als je de pas voor de eerste keer gebruikt, dan pin je een keer met je pincode bij een geld- of betaalautomaat om 'm te activeren. Daarna kun je contactloos betalen.
Dan kan die zin dus nog verbeterd worden. Nu wordt de indruk gewekt dat je er eerst een pinbetaling mee moet doen. Een geldopname is voor mij geen pinbetaling. Zo is er altijd wel iets te verbeteren, nietwaar? 😛
Ik vind de brief (nr. 3) erg verwarrend.
Onder het kopje Zet contactloos betalen aan/uit staat de uitleg hoe je contactloos moet betalen. Het kopje dekt de lading dus niet. Ik zou daar een apart kopje boven zetten en als eerste behandelen. Daarna komt de vraag hoe je het aan of uit zet. Bovendien staat er niet duidelijk dat de optie standaard aan staat (hetgeen ik een verwerpelijk principe vind), en dat kan weer verwarring geven bij het aan/uitzetten.
Voor het gebruik buiten Europa staat het wel.

Reageer