SNS

Beter voor elkaar met Eurowijs

  • 4 februari 2020
  • 0 Reacties
  • 2960 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4

Waarom de Volksbank via Eurowijs alle kinderen wil bereiken

Blik op morgen
Ze hoeven echt niet allemaal topbeleggers of bankiers te worden. Maar kinderen die goed leren omgaan met geld, hebben daar hun leven lang profijt van. Reden om de samenwerking met scholen aan te gaan en onze kennis over geld in zinvol lesmateriaal te gieten. Want scholen bereiken onze jongere, toekomstige generatie het makkelijkst én bereiken automatisch kinderen uit alle lagen van de bevolking.
 

 

Waarom deze missie?
Als moederbedrijf heeft de Volksbank vier bankmerken: ASN Bank, SNS, RegioBank en BLG Wonen. Allemaal banken die verder kijken dan bankieren alleen en waar het niet alleen draait om geld maar vooral ook om mensen. Wat kan je als bank bijdragen aan de maatschappij? Beter voor elkaar: wij zijn er voor de mensen en niet andersom.

Gratis lesmateriaal van Eurowijs
En zo ontstond in 2013 Eurowijs. Financiële educatie voor alle kinderen, als bewijs van deze missie. Met gratis lesmateriaal voor basisscholen en gastlessen voor de klas. Aangevuld met de interactieve website EurowijsKids waar kinderen hun hart op kunnen halen over alles wat met geld te maken heeft en ze kunnen er een gratis spreekbeurtpakket aanvragen.

Met succes!
In 2013 bereikten we ruim 3.000 leerlingen, inmiddels is dit is aantal gestegen naar 200.000 leerlingen per jaar. Ook het aantal gastlessen dat Volksbank medewerkers verzorgen steeg van 125 in het eerste jaar naar ruim 900 de afgelopen twee jaar.

Wat maakt de lessen voor scholen zo aantrekkelijk?
Laten we eerlijk zijn. Leerkrachten hebben het druk met al die thema’s die de aandacht opeisen en allemaal super belangrijk zijn. Duurzaamheid, voeding, verkeer, en het dan ook nog over geld hebben? Tot ze erachter komen dat wij kant-en-klare formats leveren. Met 5 tot 10 minuten voorbereiding kan je er als leerkracht al mee aan de slag.

Voor elk niveau.
Kleuters kleuren, tellen en zingen, terwijl het bij groep 8 gaat over de mobiele telefoon en vreemde valuta. Ondersteund door filmpjes over pinnen, boeven, ruilen, sparen, uitgeven en de invloed van reclame. Het komt allemaal aan bod.

Geldproblemen voorkomen
We geloven dat Eurowijs op iedere basisschool een plek verdient. Alleen al omdat het in onze westerse maatschappij nou eenmaal veel om geld draait. Goed om leren gaan met dit fenomeen is een must. Zeker in dit digitale tijdperk waarin geld veelal onzichtbaar is. En omdat je kinderen wil laten opgroeien tot zelfbewuste mensen, zonder geldproblemen.


0 reacties

Geen reactie

Reageer