SNS

Een welkome bijdrage voor je kostbaarste bezit

  • 9 oktober 2018
  • 0 Reacties
  • 19107 Keer bekeken

Badge +2
Je kinderen zijn natuurlijk je kostbaarste bezit. Maar laten we eerlijk zijn: ook een aardige kostenpost. Een bijdrage in de kosten kan dan best goed van pas komen.

Je krijgt er zoveel voor terug…
Gelukkig draagt de overheid een steentje bij; met de kinderbijslag, kinderopvangtoeslag, het kindgebonden budget en de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Of je die extraatjes ook krijgt en hoe hoog het bedrag is, hangt van verschillende voorwaarden af.

Dit zijn de belangrijkste bijdragen in het kort:
1. Kinderbijslag
Woon of werk je in Nederland? Dan krijg je per kind dat onder de 18 jaar is kinderbijslag. De hoogte van het bedrag hangt af van de leeftijd van je kind.

2. Kinderopvangtoeslag
De kinderopvang kan flink in de papieren lopen. Maar als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je kinderopvangtoeslag krijgen. Hoeveel je krijgt, hangt onder meer af van je inkomen.

3. Kindgebonden budget
Misschien heb je recht op kindgebonden budget. Dat is een toeslag van de Belastingdienst die je kunt krijgen als jij en je partner minder dan een bepaald bedrag per jaar verdienen.

4. Inkomensafhankelijke combinatiekorting
Als je kind onder de 12 jaar is, heb je misschien ook nog recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Daardoor hoef je minder inkomstenbelasting en minder premie voor je zorgverzekering te betalen.

Op de kleintjes letten
Heb je kinderen? Dan kan het dus de moeite waard zijn om te kijken voor welke extra’s je in aanmerking komt. Let wel goed op of je aan alle voorwaarden voldoet, want die verschillen behoorlijk per regeling.

Meer weten over de voorwaarden en de bedragen? Kijk dan op: https://www.snsbank.nl/particulier/service/gezinsuitbreiding/kinderopvangtoeslag.html
Heb je ervaring met de verschillende regelingen of tips? Laat je bericht achter in de comments.

0 reacties

Geen reactie

Reageer