SNS

Eurowijs enthousiasme met Ton Timmerman in de klas

  • 15 oktober 2019
  • 0 Reacties
  • 17547 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4

Eurowijzer
Op 10 oktober gaven 30 collega's een gastles Eurowijs op de Beatrixschool in Nieuwegein. Ook SNS directeur Ton Timmerman (foto) gaf een gastles: met veel plezier kijkt hij terug op de feestelijke dag waarop de nieuwe mascotte van Eurowijs werd onthuld. In het logo zijn de naam en de blauwe kleur van de Volksbank verwerkt. Daarmee wordt het direct duidelijk dat Eurowijs een initiatief van de Volksbank is. Scholen en gastdocenten gebruiken het gratis lesmateriaal om kinderen te leren slim met geld omgaan. Elk jaar maken we samen zo'n 200.000 kinderen Eurowijs.
 

Eurowijs enthousiasme met Ton Timmerman van SNS
​​​​​Foto: Stefan Niestad

Eurowijsdag
De Beatrixschool in Nieuwegein stond donderdag de hele dag in het teken van Eurowijs. De leerlingen kregen gastlessen van echte bankdirecteuren en vuurden daarna allerlei vragen over geld op hen af. Speciaal voor Eurowijsdag bracht ook influencer Hanwe een bezoek aan de school. Met miljoenen views op YouTube en Instagram een groot idool voor schoolkinderen. Die vroegen de influencer het hemd van het lijf over hoe hij met geld omgaat. Het inkleuren van het megagrote nieuwe Eurowijs logo en deelname aan een geldspellencircuit maakten de dag compleet. De Eurowijsdag vindt een keer per jaar plaats.

Jong geleerd is oud gedaan.
Het Eurowijs lesmateriaal helpt leerlingen verstandig met geld omgaan. Kinderen in het basis, middelbaar en speciaal onderwijs leren over sparen en uitgeven, rekenen met de euro én veilig pinnen. Hoe gaan jouw kinderen met geld om? We kijken uit naar je reactie.


0 reacties

Geen reactie

Reageer