SNS

Kinderen en geld: zo leer je ze sparen én uitgeven.

  • 10 december 2018
  • 0 Reacties
  • 21959 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4
Kinderen en geld
Als ouder heb je veel invloed op het geldgedrag van je kinderen. Zo blijkt uit Nibud-onderzoek. Heb je als kind niet van je ouders geleerd goed met geld om te gaan? Dan heb je 2 keer zo vaak betalingsachterstanden. En betalingsproblemen komen maar liefst 3 keer zo vaak voor. Een kind dat al vroeg goed leert met geld om te gaan, heeft later minder geldproblemen. Als ouder speel je een belangrijke rol: jij bent hét voorbeeld.

Samen rekenen
In groep 3 begint je kind meestal met rekenen op school. Dat is daarom hét moment om thuis te gaan oefenen met rekenen met geld. Wil jij je kind op een leuke manier leren sparen én uitgeven? Je kind kan zelfstandig spelletjes doen en rekenen, maar het is ook leuk om samen ervoor te gaan zitten. Bekijk bijvoorbeeld met je kind reclamefolders. Waar is het wasmiddel goedkoper? Op welk bedrag kom je per stuk uit als je 3 voor de prijs van 2 koopt, of als de 2e voor de halve prijs is? Ook leuk om in de kerstvakantie te doen: zoek op internet naar de wisselkoersen van verschillende buitenlandse valuta en reken uit wat je hebt in euro’s. Bedenk geldsommen die praktisch zijn en passen in de wereld van je kind. Wil je kind graag voor iets sparen, neem dat dan als uitgangspunt.Jong geleerd is oud gedaan
Wie vroeg leert om goed met geld om te gaan, komt later minder snel in de financiële problemen. Lekker samen rekenen dus. Om je een beetje op weg te helpen hebben we voor kinderen van 6-12 jaar een paar leuke ideeën voor je bedacht. Je leest ze hier, alvast plezier!

0 reacties

Geen reactie

Reageer