SNS

Vakantie? Zo leren je kinderen over een heitje voor een karweitje

  • 6 augustus 2019
  • 0 Reacties
  • 20853 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4
Klussen met je neus ertussen
De vakantie is een mooi moment om op een ontspannen manier kinderen te leren omgaan met geld. Dit kan bijvoorbeeld door je kind klusjes laten doen. Maar hoeveel betaal je? En aan welke klusjes kun je denken? Wat een goed bedrag is, is voor iedereen anders. Dat hangt af van leeftijd, maar ook bijvoorbeeld van de hoeveelheid zakgeld, en natuurlijk ook van hoeveel je zelf te besteden hebt.


Sorry, hoeveel?
Het is soms moeilijk in te schatten hoeveel je je kind voor een klusje moet geven. Je wilt niet te veel geven, maar het moet ook wel de moeite zijn. Dit is belangrijk voor de financiële opvoeding, op die manier leert je kind de waarde van geld kennen. Goede afspraken zorgen ervoor dat je geen gemopper krijgt over half werk. Je kind weet wat hem of haar te doen staat en wanneer hij of zij beloond gaat worden. Dat is voor allebei een praktisch en fijn idee.

Kijk maar
Sommige klusjes horen bij de dagelijkse opvoeding. Misschien heb je bijvoorbeeld afgesproken dat je kind altijd de tafel dekt of afruimt en dat hij of zij speelgoed opruimt na het spelen. In dit filmpje van Eurowijs vertellen kinderen hoe zij een extraatje verdienen.

Een heitje voor een karweitje
Geld verdienen spekt niet alleen de portemonnee. Probeer van elk geldmoment een leerzaam moment te maken. Kinderen die jong leren goed met geld om te gaan, hebben daar hun hele leven plezier van. Weet jij nog een nuttig heitje voor een karweitje en hoe leer jij je kinderen (tijdens de zomervakantie) omgaan met geld? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

0 reacties

Geen reactie

Reageer