SNS

De EU... en nu?

  • 20 januari 2015
  • 24 Reacties
  • 867 Keer bekeken

We gaan eerst eens kijken wat de oorzaak is van die rente daling.De  oorzaak is de (n)euro!Die munt wordt to be or not to be kunstmatig in het leven gehouden.
We zijn toe aan een nationale munt.De Florijn bijvoorbeeld.Wil je de economie gezond houden,dan moet de eindbeslissing zijn bij de ondernemer en niet bij een of andere minister van een of ander politiek clubje.(olicharchen).Daar begint het wel op te lijken.Als je euro goed bekjikt  en je vuld het ontbrekende stukje in?Euro=0

24 reacties

Flauwe kul om de Euro de schuld in de schoenen te schuiven. Het is de politiek die ervoor gezorgd heeft dat nagenoeg alle landen te lang en teveel boven hun stand hebben geleefd. En de ECB staat echt los van de politiek. uiteraard proberen de politici de dames/heren van de ECB te beïnvloeden, maar de opdracht van de ECB is te zorgen voor een stabiele munt met een inflatie van ca. 2 %. probber toch eens verder te kijken dan vandaag. De enige uitweg/toekomst voor Europa is een verenigde staten van europa met één munteenheid en een centrale aansturing, waarbij je lokaal moet laten wat lokaal kan en centraal moet doen wat centraal behoort te gebeuren. Dus ieder land kan best zijn eigen identiteit behouden; maar naar buiten toe is een verenigd europa echt de enige solide toekomst. Anders laten we (= alle landen van europa) ons telkens weer uitspelen door de Russen, Chinezen of Amerikanen. Alleen door een groot economisch tegenblok te vormen, heb je wat te zeggen en heb je invloed. Het kan mij niet snel genoeg gaan.
Benny Joling kan beter muziek gaan maken dan te roepen "bij de SNS  geven ze je een beste rente" 
Ook 2 dagen gratis rood staan? Wie betaald dat? :Juist  : De client van SNS.
In het leven is niks gratis!!!!!!
Erny
@ Long Tal Erny  Uiteindelijk betalen we natuurlijk alles. Maar vergelijk nu eens de tarieven, de rentes en de mogelijkheden (bv. 3 dagen rood staan zonder dat je rente betaalt) met de andere banken in Nederland. Dan komt de SNS er toch niet echt verkeerd af. Zo bezien ben je bij de andere banken nog duurder uit (en betaal je daar dus nog meer voor minder). de keuze is aan jezelf. Je hoeft niet bij de SNS te bankieren. Bevalt het niet, ga gewoon weg. En dat Joling beter muziek maakt dan dat ie iets aan reclame roept is een open deur. Høken an angoan, dat is wat we willen, nietwaar 😃
Black tomcat?Wat:Miauw!Effe lekker mauwen is ook wel eens leuk!
Nou,als ik kijk naar waardeloze investeringen van airports,die helemaal in verval zijn geraakt(Spanje) en autobanen met bordjes er bij dit werd gefinancierd met behulp van EEC.Lege autobanen waar geen kop te vinden is en een herder zijn kudde schapen lang laat weiden en alles in vervalJij bent Eurofiel;Ik niet.Dictatuur Brussel kan voor mij de pot op,dan wordt de economie ook weer gezonder zonder dit monster naar communistisch voorbeeld,want daar lijkt het op.Ambtenaren,ambtenaren,dictatuur en burocratie.Brussel beslist en hun lakeien(reetlikkers).Natuurlijk als 200.000+/- op je acount heb staan als jaar inkomen?Meer ondernemers en minder burocratie(ambtenaren) en,carriere jagers,want dit land zit er vol mee en maakt een gezonde economie kapot.Als de economie aantrekt,kan de rente ook wer wat omhoog.
Wel gestemd voor Europa?
Fischerman 2

Ongenuanceerd mopperen?
Rente omhoog?
Neem een Fischermans- frend
Ik ben net zo blij met 2,90 % variabel
Erny
Ik denk niet dat Fishermen gestemd heeft bij de Europese verkiezingen. En ik gok dat hij in Nederland PVV gaat stemmen.

Brussel: wij maken deel uit van Brussel. Maar ik weet het, het is altijd gemakkelijk als je een (gezamenlijke) vijand kunt benoemen. Dan kom je met een hoop retoriek een heel eind. In de dertiger jaren van de vorige eeuw waren het de Joden en nu is het Brussel. De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op, maar het gaat om het beeld. Zoek iets of iemand en je kunt je eigen agressie/onvermogen etc. ongebreideld spuien en de boel opjutten zonder zelf met argumenten of oplossingen te komen. En als ze ergens mee komen, is het zeer korte termijn denken en de werkelijkheid om hen heen (= de rest van de wereld) uit het oog verliezen. Laten we terug naar vroeger, want toen was het goed. Laten we nog verder terug gaan, toen we in holen leefden. Ja, toen we hadden we geen geldschulden of hypoptheken. Dat klopt. Maar toen waren we ook niet met 7 miljard mensen op deze aarde.
Ik houd er nu mee op voordat ik nog zwartgalliger wordt over visies die geen enkele visie in zich hebben.🆒
Nee,Tom Cat:Op een racist zal ik zeker niet stemmen.Deze man is niet genuanseerd en zegt eerst en dan gaat ie na denken.Dergelijke demagoogen vind ik griezelig.Denk maar aan meneer A H
Nou  ik zal weer opnieuw even reageren (ik werd onderbroken ddor een telfoon.)Moeten we dan oneindig miljarden blijven pompen in een land als Grikeland,dat bijna geen noemenswaardige industrie heeft met uitzondring van wat agrarische expoert producten?De enige twee peilers waar de Griekse economie nog op draait zijn:Maritieme sector en tourisme!Ditatuur Brussel.Straks wordt er misschien beslag gelegd op onze bakrekenigen alleen om die verdomde Euro in stand te houden.Het ontbrekende stukje in het vignet van de euro.Euro=0Hoe eerder we van dat rotding af zijn hoe beter!

ps:Wie wordt de toekomstige dictator van Brussel?

Ukip is zo gek nog niet!
Sorry je Nederlands is ook niet al te best
einde discussie.
Erny
Een interessant artikel staat in het AD van 21 Januari 2015:Pagina 21Lees dat maar eens !
Voordat hier de telefoon gaat: JA, griekenland hoort erbij en moeten we m.i. blijven steunen. Echter, ze zullen wel hervormingen moeten doorvoeren. Als een ambtenaar met 45 met pensioen kon gaan met behoud van salaris en inflatie-aanpassingen, dan kun je op je vingers nagaan dat dat een keer spaak moet lopen. Dat moeten ze dus o.a. anpakken. En als toerisme, agricultuur en scheepsbouw hun enige bronnen van inkomsten zijn, dan moeten ze daar naar leven! Lang leve de Euro 😃 en snel opstomen naar een verenigde staten van Europa 😃.
Is er iets mis met toerisme en agrarische export als inkomstenbron? Ik denk het niet. Nederland doet het met eveneens agrarische export en wat Unileverproducten, en ... jawel: financiele dienstverlening....
(ik heb persoonlijk wel iets tegen massatoerisme vanwege de milieubelasting, maar dat was hier niet on topic)
Reputatie 2
Badge
Voordat hier de telefoon gaat: JA, griekenland hoort erbij en moeten we m.i. blijven steunen. Echter, ze zullen wel hervormingen moeten doorvoeren. Als een ambtenaar met 45 met pensioen kon gaan met behoud van salaris en inflatie-aanpassingen, dan kun je op je vingers nagaan dat dat een keer spaak moet lopen. Dat moeten ze dus o.a. anpakken. En als toerisme, agricultuur en scheepsbouw hun enige bronnen van inkomsten zijn, dan moeten ze daar naar leven! Lang leve de Euro 😃 en snel opstomen naar een verenigde staten van Europa 😃.


Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt. Maar de pensioenen zijn met een kwart naar beneden gegaan. Veel ouderen kunnen alleen nog rondkomen omdat de kinderen ze wat toestoppen. Kinderen, die zelf vaak honderen euro's hebben ingeleverd. En dat in Kreta, en eiland waar het nog redelijk gaat. Mensen hebben daar vaak twee of drie banen om het nog enigszins vol te houden.

In Athene hebben mensen maanden en maanden geen salaris gekregen terwijl ze wel werkten. Er zijn scholen die regelmatig een kind overhielden omdat hun ouders ze niet meer kwamen ophalen. enz enz

Er is tijden lang veel te veel geleend aan de Griekenland. Dit omdat men er van uit ging dat de EU Griekenland toch niet failliet zou laten gaan. Maar het zijn niet de gewone Grieken die daar van geprofiteerd hebben. Dat zijn de rijke mensen en bedrijven die die leningen hebben afgesloten en de banken die teveel risicovolle leningen hebben verstrekt en nu gewoon hun geld terug krijgen. Want al "ons" geld dat naar Griekenland gaat gaat rechtsstreeks naar de banken. Ik zeg het al vaker, we hadden die banken gewoon failliet moeten laten gaan. Ik snap niet waarom wij opdraaien voor hun risico's.

En ik heb even op wikipedia gekeken maar de gemiddelde leeftijd is 64 jaar
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pensioenleeftijd.

Als de Euro er niet was geweest  waren zowiezo niet zover in de problemen gekomen. Maar als dat wel het geval was hadden ze hun munt kunnen devalueren. Waren ze veel interesanter geweest voor toeristen en hadden ze zo uit te problemen kunnen komen. Maar dat kan dus niet.
Niet dat ik perse tegen de euro ben. Maar vooral voor de zuidelijke europese langen ligt het verhaal veel genuanceerder. Vergeet ook niet dat Griekenland het middelpunt is van veel speculatie. Veel grote hedgefondsen zullen veeeeeel geld verdienen als Griekenland toch failliet gaat. En die zijn af en toe best bereid dat een handje te helpen.
En dus?  De Grieken aan hun lot overlaten of nog verder helpen?
Reputatie 2
Badge
En dus?  De Grieken aan hun lot overlaten of nog verder helpen?


Er is geen of/of het is en/en
We hebben behoefte aan een genuanceerder aanpak. Maar wel een die de veroorzakers aanpakt.
Wat dat betreft heeft IJsland het niet slecht gedaan. Het is geloof ik het enige land tot nu toe die bankiers in de cel hebben gezet.
Hoi leden,

Jullie gingen een beetje off-topic. Dat kan gebeuren 😮.

Ik heb een nieuw topic in de Koffiekamer voor jullie aangemaakt. 'De EU...en nu?' lijkt me wel een toepasselijke titel. Ga hier gerust verder met jullie discussie. Ik hou me er buiten. 😛
Reputatie 2
Badge
Hoi leden,

Jullie gingen een beetje off-topic. Dat kan gebeuren 😮.

Ik heb een nieuw topic in de Koffiekamer voor jullie aangemaakt. 'De EU...en nu?' lijkt me wel een toepasselijke titel. Ga hier gerust verder met jullie discussie. Ik hou me er buiten. :p


Ik dacht dat ik het met mijn opmerking over banken toch weer redelijk on topic had gekregen.:o
En dus? De Grieken aan hun lot overlaten of nog verder helpen?


Er is geen of/of het is en/en
We hebben behoefte aan een genuanceerder aanpak. Maar wel een die de veroorzakers aanpakt.
Wat dat betreft heeft IJsland het niet slecht gedaan. Het is geloof ik het enige land tot nu toe die bankiers in de cel hebben gezet.

Hoe kun je Ijsland nou vergelijken met Griekeland..Ik mag niet oordelen,maar ik ken de Ijslanders en zijn te vergelijken met de Denen kwa mentaliteit.Heb ook met Grieken te maken gehad(ik kom uit de maritieme sectot)Maar deze zijn over het algemeen corrupt  en onbetrouwbaar!
Reputatie 2
Badge
En dus? De Grieken aan hun lot overlaten of nog verder helpen?


Er is geen of/of het is en/en
We hebben behoefte aan een genuanceerder aanpak. Maar wel een die de veroorzakers aanpakt.
Wat dat betreft heeft IJsland het niet slecht gedaan. Het is geloof ik het enige land tot nu toe die bankiers in de cel hebben gezet.

Hoe kun je Ijsland nou vergelijken met Griekeland..Ik mag niet oordelen,maar ik ken de Ijslanders en zijn te vergelijken met de Denen kwa mentaliteit.Heb ook met Grieken te maken gehad(ik kom uit de maritieme sectot)Maar deze zijn over het algemeen corrupt  en onbetrouwbaar!


En toch zijn het de IJslandse bankiers die de bak zijn ingedraaid.
En je opmerkingen over Griekenland zegt meer over jou dan over de Grieken.
En toch zijn het de IJslandse bankiers die de bak zijn ingedraaid.
En je opmerkingen over Griekenland zegt meer over jou dan over de Grieken.


Zouden de IJslanders dan een betere (in de optiek van veel burgers) wetgeving hebben, waardoor bankiers daar blijkbaar gemakkelijker de bak in kunnen gaan? Kunnen wij in Nederland (en de EU) mogelijk nog wat van leren.
Reputatie 2
Badge
En toch zijn het de IJslandse bankiers die de bak zijn ingedraaid.
En je opmerkingen over Griekenland zegt meer over jou dan over de Grieken.


Zouden de IJslanders dan een betere (in de optiek van veel burgers) wetgeving hebben, waardoor bankiers daar blijkbaar gemakkelijker de bak in kunnen gaan? Kunnen wij in Nederland (en de EU) mogelijk nog wat van leren.


Nee, de wetten waren niet beter. Anders had het niet zo uit de hand kunnen lopen. Maar de politieke wil was er wel.
In adere landen is het niet eens geprobeerd maar is er alleen financieel geschikt.
Deze is echt heel leuk
https://www.youtube.com/watch?v=dxhyUAWPmGw

In Nederland en de rest van Europa is/was het niet veel beter.
En dus? De Grieken aan hun lot overlaten of nog verder helpen?


Er is geen of/of het is en/en
We hebben behoefte aan een genuanceerder aanpak. Maar wel een die de veroorzakers aanpakt.
Wat dat betreft heeft IJsland het niet slecht gedaan. Het is geloof ik het enige land tot nu toe die bankiers in de cel hebben gezet.


Ik begrijp je reactie niet.Je schrijft:Dat je kotst van al die mensen die zeggen dat ze vrienden zijn.Mijn vraag is dan:Wie zijn je vrienden.Een spreekwoord zegt:Laat mij zien wie jou vrienden zijn,dan zal ik zeggen wie jij bent!

Reageer