SNS

Pilot: SNS helpt klanten om hun huis duurzamer te maken

 • 25 november 2016
 • 4 Reacties
 • 6621 Keer bekeken

 • Oud Moderator
 • 903 reacties
We willen een duurzame bank worden, zoals je kunt lezen in de blog van Else. Dat betekent bijvoorbeeld dat we op verschillende manieren de uitstoot van CO2 willen verminderen. Daarom helpen we onze klanten om hun huis duurzamer te maken. In Utrecht, Assen, Maastricht en Kampen informeren onze adviseurs sinds 12 september klanten over energiebesparing. Onder andere door ze te wijzen op de voordelen van energiebesparende maatregelen. Als deze pilot slaagt, gaan we de service verder uitbreiden door het land.

Wist je dat je vaak wel tot 35% op je energierekening kunt besparen en nog comfortabeler kunt wonen ook?

Energie besparen in huis, hoe doe jij dat?

4 reacties

Reputatie 3
Badge +1
Jazeker 🆒
 • vorig jaar mijn dubbelglas (20 jaar oud) vervangen door HR++ dubbel glas
 • alle verlichting in huis is nu LED (m.u.v. 2 gloeilampen waarbij dat helaas niet kan). Een aantal LED lampen schakelen nu automatisch op basis van aanwezigheid (beweging) en lichtbehoefte (zonsondergang/-opkomst)
 • in de afgelopen jaren zijn achtereenvolgens de koelkast, diepvries en de wasdroger vervangen door A++ apparaten
 • waterpomp CV anders ingesteld (schakelt uit 10 minuten na warmtevraag)
 • thermostaatkranen op alle radiatoren die in een andere ruimte staan dan waar de centrale klokthermostaat zich bevindt (woonkamer)
 • ik houd al meer dan 20 jaar mijn energieverbruik bij in een eigen gemaakt excel sheet, waardoor ik direct zie wat het effect is van maatregelen die ik tref. Ik heb daardoor ook geen behoefte aan een 'slimme meter'.
 • diverse andere kleine maatregelen
Ik heb 6 zonnepanelen aangeschaft, had er graag meer genomen, maar dat ging financieel niet.
SNS zou voor dit soort woon / mileu verbeteringen op een eenvoudige en laagdrempelige wijze krediet moeten aanbieden. Analoog aan een bouwdepot waarbij het geld direct van SNS naar de betrokken leverancier gaat. Banken zijn op dit moment te krampachtig met krediet verstrekking.
Wow, Stefan. Jij bent zelf een ‘slimme meter’ 🆒
Verstandig dat je zoveel zelf bijhoudt, dan ben je niet afhankelijk van de techniek en systemen van anderen.

Vroeger was het mogelijk om via de overheid subsidie te krijgen voor een milieuvriendelijke aanpassing aan je huis. Op dit moment is er geen landelijke regeling meer, maar zijn er nog wel gemeentelijk initiatieven. Ik vond dit artikel van de consumentenbond met meer informatie: https://www.consumentenbond.nl/zonnepanelen/subsidies-op-zonnepanelen-en-zonneboilers
Reputatie 2
Een mooi initiatief van SNS. Als via de (fysiekeke) klantcontacten die er zijn een bijdrage kan worden geleverd aan vermindering van de uitstoot, dan is dat winst. Maar hoe gaan jullie dat dan inrichten?
Een gunstige lening voor energiebesparende investeringen zou (@rleusden) zou inderdaad een mooie stimulans kunnen zijn. En verder bestaan er natuurlijk nog tal van subsidies, zowel op provinciaal als gemeentelijk niveau. Als er in de winkels verwijzingen daarnaar komen, kan dat geïnteresseerden een stap verder helpen.

Reageer