SNS

Rood staan op je betaalrekening

  • 6 januari 2011
  • 1 Reactie
  • 15759 Keer bekeken

Voor veel Nederlanders is het vrij gebruikelijk om soms rood te staan op de betaalrekening. Maar hoe maak je nou eigenlijk gebruik van de kredietlimiet (i.e. maximale roodstand) op je SNS Betaalrekening? Als productmanager Lenen zal ik hier meer duidelijkheid over proberen te geven en zal ik het verschil aangeven in het gebruik tussen roodstand op de betaalrekening en doorlopend krediet.

Roodstand op je SNS Betaalrekening is bedoeld als een 'smeermiddel' in je betalingsverkeer. Het zorgt er namelijk voor dat je tijdelijk betalingen kan blijven doen, ook al heb je aan het einde van de maand even te weinig geld. Als daarna je salaris wordt gestort, dan kom je normaal gesproken weer positief te staan. Je hebt daar dan maximaal 90 dagen de tijd voor. Lukt het niet om binnen deze tijd weer positief te staan, dan wordt de kredietlimiet automatisch ingetrokken. Dit doen we omdat aan deze kredieten, andere regels gelden dan kredieten die langer duren. Zo hoeven kredieten die maximaal 90 dagen duren niet aangemeld te worden bij BKR.

Heb je een langere periode achter elkaar extra geld nodig, dan is een doorlopend krediet beter. Bij een doorlopend krediet ben je namelijk niet gebonden aan 90 dagen. Bovendien geldt er in veel gevallen een lager rentepercentage. Je moet dan wel een vast bedrag per maand aan rente en aflossing betalen. Bij zowel roodstand op je betaalrekening als een doorlopend krediet geldt overigens dat indien je ze niet gebruikt, je ook geen rente betaalt.

Er zijn meer vormen van lenen naast rood staan op je rekening. Maar belangrijk voor elk krediet is om hem te gebruiken op de manier waarvoor deze bedoeld is!

1 reactie

Inderdaad, er zijn meer leningsvormen naast rood staan op een betaalrekening. Het kan dan ook geen kwaad om deze verschillende vormen van krediet, met hun voor- en nadelen te kennen en te weten welke vorm, in welke situatie het meest geschikt is. Informeer uzelf daarom, er zijn diverse onafhankelijke sites op dit vlak.

Reageer