SNS

Beveiliging mobiel bankieren

  • 10 augustus 2017
  • 26 Reacties
  • 15407 Keer bekeken

Je kunt SNS Mobiel Bankieren niet gebruiken omdat er een app actief is op je toestel die zorgt voor een veiligheidsconflict. Denk aan apps die de helderheid van je beeldscherm regelen.


Dit is een nogal vage omschrijving. ik weet niet wat ik nu moet uitschakelen om verder te kunnen. Wie kan helpen?

26 reacties

Hoi Leonie,

Leuk, je 1e topic op de community 🙂 Krijg je de foutmelding bij de SNS Mobiel Bankieren app of heb je de nieuwe SNS Mobiel Betalen app gedownload? Sommige applicaties geven meldingen die over een actieve applicatie heen verschijnt. Een voorbeeld is WhatsApp of Facebook Messenger. Als er een bericht over de SNS Mobiel Bankieren app verschijnt, dan kun je vanwege veiligheidsredenen niet inloggen. Schadelijke applicaties kunnen op deze manier namelijk de pincode uitlezen. Sluit je alle actieve applicaties en probeer je het nogmaals?
Dit wordt in technische termen ook wel een "overlay" genoemd. Een app plaatst dan als het ware een laagje over het scherm van de app heen. Hierdoor tik je dus als het ware je pincode niet in de SNS app in, maar in het laagje van de andere app. Dat "laagje" zal in normale gevallen dus je pincode wel doorzetten naar de onderliggende sns app, maar je pincode is dus wel bekend bij de app die het laagje eroverheen zet!
Daarom blokkeren we in dat geval het inloggen. We kunnen immers niet zien of de app die het laagje neerzet, een goede app is, of wellicht je pincode gaat misbruiken.

Een app die dit bijvoorbeeld ook doet is "twilight", die je schermkleur in de avond aanpast. Je kunt in twilight in elk geval instellen dat ie zichzelf uitzet, als je bepaalde apps (zoals de bankieren app) opstart.
Hallo! Ik heb exact hetzelfde probleem als Leonie. Maar bij mij is het sluiten van de actieve applicaties niet de oplossing. Ik heb geprobeerd mn meldingen voor de apps uit te schakelen, maar dat heeft ook geen nut. Zijn er nog meer oplossingen?
Hoi Lot,

Welkom op de community. Slim dat je zelf op zoek gaat naar oplossingen en mooi om te zien dat je zoektocht je naar onze community heeft geleid. Als je alle actieve apps sluit en de mobiele app opnieuw opstart, dan mag deze melding niet voorkomen. Verwijder je de app en installeer je 'm opnieuw? Als dit niet werkt, dan zoeken we verder naar een oplossing.
Hoi , is hier inmiddels een oplossing voor ? ik heb hetzelfde probleem dat ik niets kan met de app vanwege het veiligheidsconflict. Opnieuw opstarten helpt niet, alles afsluiten niet. Alle apps met de overlay machtiging de machtiging ontnemen helpt helaas ook niet.

alvast bedankt !!
Badge +2
Goedemorgen reuben,

Wat lastig dat de app niet functioneert, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kun je de app openen of krijg je dan direct een foutmelding? Als je mailt naar webcare@sns.nl met in het onderwerp de tekst 'Community - Reuben - Mobiele app' en in de mail je postcode, huisnummer, geboortedatum en pasnummer, dan laat ik de specialist ernaar kijken.
Hoi , ik kan de app wel openen en krijg pas de foutmelding als ik de pincode of de ID van de digicode moet invullen. Ik zal een mailtje sturen , dank je.
Badge +2
Dus op het moment dat je een overboeking wil doen, dan gaat het mis. Heb je een telefoon die is geroot? Top dat je een mailtje stuurt, ik stuur je direct een reactie met een aantal vragen om het probleem in kaart te brengen.
Is dit probleem inmiddels opgelost?
Is dit probleem inmiddels opgelost?

Hoi Blacktomcat, dat is een goede vraag. Er zijn meerdere oorzaken van dit soort problemen zoals conflicterende apps en een geroot toestel. De overgrote meerderheid van de gebruikers ervaart geen problemen met onze app. De klanten die tegen problemen aanlopen, vragen we om een mail sturen om de zaak te onderzoeken en op te lossen.
Mijn vraag is eigenlijk meer bedoeld voor degenen die de problemen ervaren. Ik zou het prettig vinden als die mensen ook terugkoppelen in fit forum of hun probleem is opgelost (en zo ja, hoe) of niet.
Mijn vraag is eigenlijk meer bedoeld voor degenen die de problemen ervaren. Ik zou het prettig vinden als die mensen ook terugkoppelen in fit forum of hun probleem is opgelost (en zo ja, hoe) of niet.

Dat ben ik met je eens, zo krijgen we mooie afgeronde topics.
Ook ik heb het probleem sinds een paar dagen (Mobiel bankieren app). Wat ik tot nu heb geprobeerd:

-Alle apps afgesloten
-telefoon herstart
-De lijst met apps die je krijgt als je in de foutmelding op instellingen drukt allemaal uitgeschakeld
-De cache gewist van de app
-De app opnieuw geinstalleerd (maar krijg de melding opnieuw als je een pincode moet ingeven)
-Ambient display en nachtmodus staat uitgeschakeld

Mijn toestel is een Oneplus 6T (met Android Pie en securitypatch van November) en eerst dacht ik dat het aan de fingerprint reader lag, omdat die in het scherm is ingebouwd, maar waarom heeft het dan wel gewerkt en nu niet meer? Oh en mijn toestel is niet geroot.
Hoi RandyN,

Welkom op de community. Het is niet handig dat je de mobiele app niet kunt gebruiken, maar ik vind het leuk om te lezen dat je zelf al mogelijke oplossingen hebt geprobeerd. Het probleem zit 'm in de 'gestures' van Oneplus. Dit is een bekend probleem en is door ons niet op te lossen. Omdat 'gestures' vrij nieuw zijn, hebben fabrikanten als Motorola en Oneplus hun eigen implementaties gemaakt. Waarschijnlijk veroorzaakt de implementatie van Oneplus de overlay-melding. Het zou opgelost moeten zijn met de update naar Android Pie, maar dat is bij jou niet het geval.

Als je mailt naar webcare@sns.nl met in het onderwerp de tekst 'Community - RandyN- Mobiele app' en in de mail je postcode, huisnummer, geboortedatum en pasnummer zet, dan schakel ik maandag een specialist in.
Hoi Dennis,

ik heb de gestures uitgeschakeld, de app kon weer ingesteld worden. Gestures weer aangezet en het werkt verbazingwekkend nog steeds. Hoop dat die het blijft doen, maar ben wel benieuwd wat de app dan eigenlijk triggert om niet verder te gaan (mijn logica zou zijn "het doet het of niet, en niet vandaag wel morgen niet).

In ieder geval dank ik je hartelijk voor je reactie, en mocht het probleem zich weer voordoen, dan zal ik naar webcare mailen.
Goedemorgen RandyN,

Wat fijn dat het aan- en uitzetten van de gestures werkt. Laat het gerust weten als je ergens tegenaan loopt.
Recent begonnen met Mobiel bankieren.
Uit mijn hoofd gerekend was dat ongeveer 2 maanden geleden.

Sinds de laatste 2 weken kan ik niet meer met mobiel bankieren betalen.
Als ik mijn Smartphone (Sony XZ2) aanbreng op het betaal apparaat, dan zie ik dat de overschrijving is verstuurd. Echter de betaling wordt niet geaccepteerd door de winkelier.
Dit is mij nu al 3 keer overkomen deze week.

Als gevolg hiervan heb ik mobiel bankieren maar weer uitgeschakeld.
Beetje lullig als je denk te kunnen betalen maar moet je uiteindelijk je boodschappen laten staan.
Conclusie: Niet betrouwbaar genoeg om op te vertrouwen. Moet dus altijd toch weer je pasje bij je hebben.

Groet, Arie Broekhuizen
Reputatie 5
Badge +4
Hoi @arieb,

Aha, ik begrijp het hoor. Gedoe en niet gemakkelijk kunnen betalen tijdens het doen van je inkopen is geen pretje. Er zijn veel mensen die zeer tevreden gebruik maken van de mobiele app, in jouw geval moeten we het probleem oplossen en ervoor zorgen dat je weer een blije mobiele betaler wordt. Heb je de oplossingen 'veilig mobiel bankieren' geprobeerd die we aanbieden op de site? Je leest ze hier. Als het onverhoopt niet lukt, dan help ik je graag verder. Door de jaarwisseling en vakanties kan het antwoord even op zich laten wachten, alvast dank voor je begrip.
Hey,

Ik ervaar hetzelfde als RandyN heeft beschreven, ik heb ook een OnePlus 6T maar bij mij werkt het opnieuw instellen van de gestures niet. De melding blijft komen. Wat mij wel opvalt is dat de melding bij mij niet veel meer voorstelt dan een irritatie, ik kan de app namelijk normaal gebruiken als ik op "Annuleren" klik. Is dit de bedoeling? Zou het kunnen dat de melding gewoon nooit is "uitgezet" door de app terwijl deze eigenlijk niet meer nodig was?

Groet, Tom
Reputatie 5
Badge +4
Hoi @Tomre,

Welkom op de community 🙂 Goed dat je je vraag stelt nu de antwoorden hier op de community in jouw geval niet werken. Mobiel bankieren moet gemakkelijk gaan en zeker niet tot irritatie leiden, ookal ga je er erg sportief mee om. Het lijkt me niet de bedoeling dat je steeds een melding krijgt. Daarom wil ik graag voor je navragen wat we voor jou kunnen betekenen. Als je mailt naar webcare@sns.nl met in het onderwerp de tekst 'Community - Tomre - Mobiele app' en in de mail je postcode, huisnummer, geboortedatum en pasnummer zet, dan kan ik een collega vragen om het te onderzoeken en je verder te helpen. Goed plan? Ik hoor het graag.
Werkt dat mailen nog steeds? Ik krijg namelijk geen reactie. Heb het een tijd geleden ook geprobeerd en toen konden ze ook niet helpen. Ik ben blij dat ik met mijn vingerafdruk kan inloggen, met code kan het niet meer. Dan krijg ik altijd die melding. Heeeeeel erg irritant.

Ik hoor graag wat ik kan doen.
Mvg manon
Reputatie 3
Badge
Goedemorgen @Stoetem, goed dat je dit vraagt. Het is niet de bedoeling dat dit voor irritatie zorgt. We behandelen via dit mailadres alleen specifieke klantvragen die via deze community binnenkomen. Als je dit mailadres gebruikt terwijl je geen vraag op de community hebt gesteld, dan wordt je vraag door 1 van mijn collega's beantwoord via: info@sns.nl. Wanneer heb je ons gemaild? Dan kijk ik het na.
Goedemorgen,

Ik heb op 25 juni gemaild in de avond.

Mvg

Manon
Reputatie 3
Badge
Bij ons is niets binnengekomen, zie ik. Sorry daarvoor. Als je je vraag naar info@sns.nl mailt, dan ontvang je binnen 2 werkdagen een reactie van mijn collega's.

ik heb dit probleem ook met mijn onelpus 6t, ik heb alles al geprobeerd wat Randyn gedaan heeft maar hij werkt nog steeds niet ook als ik mijn gebaren uitschakel doet de app het nog steeds niet. ik kan wel inloggen via mijn vingerafdruk maar ik zou het ook wel graag met mijn code kunnen 

hopelijk krijg ik hier een reactie op 

groeten Luc

Reageer