SNS

Inzicht in uitgaven in mobiele app

 • 9 november 2019
 • 6 Reacties
 • 9724 Keer bekeken

In de mobiele app zit onder 'tabblad’ ‘Inzicht’ een categorisering van uitgaven naar boodschappen, kleding, etc.

Wat ik daarin mis zijn de volgende zaken:

 • Spaartransacties. Graag zou ik zien hoeveel ik spaar en eventueel voor welk doel
 • In ‘bij en af’ zijn al mijn transacties te zien. Daar zou het fijn zijn dat je ook ziet in welke categorie deze is ingedeeld.
 • Betalingen naar andere rekeningen, bijvoorbeeld van persoonlijke rekening naar een gezamenlijke en/of rekening zie ik volgens mij niet terug. Hiervoor ook graag een duidelijke categorie toepassen.
 • Ook ontvangsten kunnen indelen in inzicht. Dit bijvoorbeeld in relatie tot sparen, wanneer je overboekt van spaarrekening via betaalrekening zouden deze tegen elkaar weg moeten vallen. Hetzelfde geldt voor wanneer je bijvoorbeeld met een groep uit eten gaat en je zelf betaald en deels via een betaalverzoek terugbetaald krijgt. Deze beide transacties wil ik dan graag onder ‘uit eten’ gesommeerd zien. 

Is dit herkenbaar?


6 reacties

Reputatie 1

Goedemiddag @gertjeh67,

Wat leuk dat je gebruik maakt van Inzicht in de mobiele app en dank voor je feedback. Graag reageer ik op je voorstellen/vragen. Allereerst is het goed om te weten dat er een verschil zit tussen het Huishoudboekje in Mijn SNS en Inzicht in de mobiele app. Het verschil tussen Inzicht en het Huishoudboekje is dat je in Inzicht geen inkomsten kunt indelen en geen budgetten kunt aanmaken. Dit is in het Huishoudboekje wel mogelijk. Je kunt de categorieën aanpassen in je mobiele app door de rekening te kiezen, te klikken op ‘Inzicht’, de categorie en transactie te selecteren en vervolgens via ‘Details’ en ‘Categorie’ deze een andere naam te geven. Wat je spaartransacties betreft: hiervoor kun je spaarpotten aanmaken in je mobiele app. Kies in je overzicht een spaarrekening, kies vervolgens voor 'Spaarpotten' en klik rechts bovenin het scherm op '+'. Kun je hiermee uit de voeten? En probeer je het Huishoudboekje ook eens in Mijn SNS? Ik ben benieuwd naar je bevindingen :slight_smile:

Het is inmiddels 8 maanden geleden dat dit onderwerp is  aangesneden, ik heb ook behoeft aan het toekennen van inkomsten in de app bij het kopje 'inzicht'.  Momenteel zijn alleen de uitgaven zichtbaar. Wanneer de inkomsten ook zichtbaar worden krijg je een volledig beeld van je transacties en niet het vertekende beeld dat je nu ziet.

Transacties kunnen dan vereffend worden, waardoor je het werkelijke spaarbedrag ziet. Voorgeschoten bedragen die je deels terug krijgt van anderen kunnen tegen elkaar weggestreept worden, zodat de werkelijke persoonlijke uitgave zichtbaar wordt. 

Ook hypotheekrenteaftrekteruggave kan dan worden ingedeeld in de categorie 'hypotheek' zodat je het werkelijke netto bedrag ziet wat je maandelijks kwijt bent en niet het bruto bedrag. 

Zo geldt dit ook voor kinderopvang en de gekregen toeslag en er zijn vast nog tal van voorbeelden te noemen. 

Het zou fijn zijn als deze functionaliteit ook in de app geïmplementeerd wordt. Lijkt me niet heel moeilijk om toe te voegen; naast de negatieve getallen (uitgaven) ook de positieve getallen (inkomsten) toevoegen. 

Daarnaast is het dan ook mooi om een jaarafschrift te kunnen downloaden, zodat je een gehele boekhouding hebt over een specifiek jaar. Zo krijg je een volledige beeld van je jaarlijkse inkomsten en uitgaven. 

Ik ben erg benieuwd of iets dergelijks in de maak is, of dat er eventueel meer animo voor is!?

Reputatie 3

Goedemorgen @Marten Kraaijvanger het is goed dat je het onderwerp opnieuw aansnijdt. Wat jij wil, bieden we niet aan. Maar misschien heb ik een alternatief voor je.

Wil je weten wat eraan komt op je betaalrekening? In een speciale versie van SNS Mobiel Bankieren voor Android kijk je nu in de toekomst met Mijn budget. Zo weet je of je nog genoeg budget hebt deze maand.

In Mijn budget zie je welke inkomsten en uitgaven eraan komen. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven tot je volgende inkomsten weer op je rekening staan. Dat berekenen we zo: je saldo – je verwachte vaste uitgaven + je verwachte extra inkomsten.

Met de informatie van je eerdere bij- en afschrijvingen kunnen we voorspellen welke vaste inkomsten en uitgaven eraan komen. Denk aan je huur of hypotheek, je energierekening, verzekeringen en abonnementen. Je ziet niet álle bij- en afschrijvingen die eraan komen. Zoals pinbetalingen, contant geld opnemen, betaalverzoeken en losse overboekingen.

Je meldt je zo aan als bètatester:

 1. Ga in de Google Play Store naar SNS Mobiel Bankieren.
 2. Tik op de details van de app.
 3. Scroll omlaag naar ‘Deelnemen aan het bètaprogramma’.
 4. Kies voor ‘Deelnemen > Lid worden’
 5. Je bent nu bètatester.
 6. Scroll omhoog en druk op ‘Updaten’.
 7. Je hebt nu de laatste bètaversie.

Afmelden voor de bètaversie kan altijd. Scroll omlaag naar ‘Je bent een bètatester en kies voor ‘Verlaten’.

Het jaaroverzicht is in de app niet zichtbaar, alleen in Mijn SNS. Het is niet bekend of dit ook in de app beschiktbaar wordt. Als je nog meer vragen hebt, dan lees ik dat graag.

 

Even reageren op deze bèta. Het werkt niet zoals gehoopt. Er stond een eenmalige storting in mijn overzicht, en de bèta wil die per se gebruiken als vast inkomen. Geen andere mogelijkheid te kiezen of aan te passen. Vervolgens kan ik mijn vaste inkomsten alleen maar als extra inkomsten aangeven. 

Redelijk nutteloos zo! Ik heb me afgemeld als tester, maar krijg geen downgrade mogelijkheid voor de app. Ik kan hem alleen maar verwijderen, met verlies van alle instellingen. 

Hartelijk dank voor het niet communiceren hiervan. 

@VonJot Jammer dat het niet brengt wat je gehoopt had. Zoals Sanne al aangaf is dit een speciale (test) versie van de app. Hopelijk was je snel klaar met het installeren van de reguliere app. Bedankt voor je feedback.

Nou, ik heb nog geen zin de app te vervangen. Ben ik alle instellingen weer kwijt... Bedankt, not funny. 

Reageer