SNS

Mobiele website en ontwikkeling app SNS Bank

  • 8 oktober 2010
  • 24 Reacties
  • 3054 Keer bekeken

Wanneer gaat de SNSBANK ook komen met mobiele applicaties zoals b.v. de RABObank en de ABN?En dan vooral ook voor de echte smartphones, niet (alleen) voor de Iphone.De RABO heeft dit al voor beide platformen, de ABN is helaas alleen nog maar in de Apple niche gesprongen.

24 reacties

Reputatie 3
Badge +1
Inderdaad! Voor smart phones met een klein browserscherm werkt "Mijn SNS" helemaal niet lekker. Daarnaast is de website voor PDA's verre van gebruikersvriendelijk en hopeloos verouderd.

Als er nu een goede, generieke website komt voor smart phones, dan is de eerste nood geledigd. De volgende stap zou dan een platform specifieke app zijn (iPhone, Android, etc.).

Stefan
Ik heb hier ook behoefte aan. Volgens mij is SNS een van de weinige banken in Nederland waarmee ik op mijn smartphone niet mijn saldo kan controleren.

Het liefst een iPhone / Android enz app.. maar een goed werkend mobiele website zou ook al erg welkom zijn.

Zijn er al plannen hiervoor?
Hoi Superschenk,

Welkom op SNS Community. Hier zijn zeker plannen voor. Martijn de Formulemanager Internet bij SNS Bank die hier onder andere over gaat, heeft een aantal blogs geschreven en vragen beantwoord van andere communityleden. Daar geeft hij onder andere in aan dat SNS Bank hard aan het werk is aan het ontwikkelen van een webversie en een appversie van Mijn SNS. Deze zitten er dus aan te komen.

Voor mee info, zie Martijn's Blog Mobiel Bankieren.

Groet Liz
Hoi Liz,

Ik heb de blog gelezen en ik ben bijzonder diep teleurgesteld om te lezen dat de SNSbank alleen aan een Iphone applicatie werkt....

Iphone is slechts 1 telefoon, gemaakt in een wurg-greep van/voor/door een computerfirma.

De toekomst van de moderne communicatie moet daar niet gezocht worden, maar bij andere initiatieven zoals b.v. Android (of evt. windows mobile) gebaseerde apparaten. Vrij van merk/model/operator.

Android komt echter overal als snelste groeier naar voren, dus het is teleurstellend om te zien dat men dit negeert... En daar ik NOOIT aan de Iphone zal gaan, ontbreekt mij de mogelijkheid.

Groetjes,

Rob
Hoi Rob,

Ik had ook op je reactie gereageerd bij het blogbericht van Martijn. Is de algemene mobiele webversie niet bruikbaar voor andere smartphones waaronder de androidtoestellen?

Groet Liz
Hoi Liz,

Ik hoop het van harte...maar daar kan ik pas over oordelen als deze tools werkend zijn he? :)

Mijn vraag blijft dan -> Waarom dan een Iphone app en geen app voor Android? Schrap dan de Iphone app ook gelijk. Zou niet willen dat ze dat argument gaan gebruiken om een Iphone te kopen ;)

Greetz, Rob
Reputatie 4
Badge +1
lol@Iphone hater

Ik ben een ook een groot voorstander van opensource maar je kan ook overdrijven 😉
Maak uit jullie reacties op dat het veelal ligt aan persoonlijke voorkeuren. Er wordt dus zowel aan de app als de webversie gewerkt dus ze komen er allebei aan.

Groet Liz
Reputatie 3
Badge +1
Tja, ik heb er helemaal geen bezwaar tegen als er alleen een iPhone app wordt gemaakt...
@Sanne:

Hater is inderdaad het juiste woord.
Open source is niet eens wat ik belangrijk vind.Closed source is ook prima. Maar compleet aan de ketting van Apple liggen is dat overdrijven wat je zegt 🙂
Fijn dat nu ook SNS met een app komt. Werkt veel fijner dan een webpagina. Helaas bezit ik een android en ben ik nog gebonden aan een webpagina. Hoe is de keuze voor Iphone tot stand gekomen? Het was al een jaar geleden bekend dat Android een groter marktaandeel dan de Iphone ging behalen. Momenteel zijn 25% van de verkochtte toestellen android en 15% iphone.
Hoi Sschunselaar,

Goede vraag. Ik zal het voor je navragen. Ik neem dan aan dat de webversie dan dus niet de standaard versie is voor Android-toestellen? Sorry, weet niet zoveel van Android-toestellen af.

Groet

Liz
Reputatie 3
Badge +1
Net uitgeprobeerd: m.snsbank.nl

De mobiele variant van mijn SNS, geoptimaliseerd voor smartphones.

De functionaliteit is uiteraard beperkter, maar mijn eerste indruk is positief!

Nu nog de (iPhone) app...

Stefan
Blij te horen Stefan.

iPhone app zit er dus ook aan te komen...

Liz
Een blackberry app zou ook fijn zijn. aangezien er ook (zeer) veel mensen zijn met een blackberry.
Er is een topic apart over NFC met een whitepaper speciaal voor Liz, maar dat kan ik even niet meer vinden. Daarom hier.. De volgende stap in NFC Europa is gezet :

Volledige persbericht : http://www.atosorigin.com/en-us/Newsroom/en-us/Press_Releases/2011/2011_02_10_01.htm

Atos Origin and CASSIS International join forces to deploy mobile NFC services in Europe

Complete solutions enable service providers to deploy secure contactless applications on mobile phones

Paris, 10 February 2011 - Atos Worldline, which brings together Atos Origin?s expertise in hi-tech transactional services, announces its partnership with CASSIS International, one of the key suppliers of NFC and TSM solutions. The aim of this agreement is to implement complete solutions enabling service providers ? banks, public transport operators, telecoms operators, distributors, etc. ? to deploy innovative and secure contactless applications (payments, transport season tickets, loyalty cards, authentication, etc.). This alliance of complementary expertise will aid the deployment of complex NFC services in Europe, offering flexible and scalable solutions from start to finish.

@Liz ; Misschien kan jij deze info wel bij het juiste topic plakken? Hoe ver is de SNS hier nou mee?
Ik denk dat het inderdaad hoog tijd wordt op met apps te gaan werken. Lange termijn zal wel html5 worden, maar voor nu, begint SNS achter te lopen. Als "pure online bank" kan je toch niet achterblijven. Als internet je speerpunt kun je deze toch niet laten liggen, lijkt me.
Namens Peter, formulemanager Mobiele Applicaties het volgende antwoord:

Beste Jdamman,

Nog heel even geduld, de iPhone-app is bijna klaar. In de loop van april kan je 'm uitproberen. Zodra we een datum hebben, laat ik het je weten.

We hebben gekozen voor het ontwikkelen van een iPhone-app omdat we weten dat 50% van onze mobiele gebruikers hiermee uit de voeten kan. Een iPhone-app is dus zeker geen niche.

In de loop van dit jaar willen we ook naar de mogelijkheden voor de ontwikkeling van een Android app kijken. We zien dat dit platform sterk in opkomst is. Maar het aantal klanten dat hier gebruik van maakt, blijft nu nog ver achter op de iPhone. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn voor het maken van een Android app, kom ik hier op terug.

Vriendelijke groet,

Peter
Toch vind ik het jammer dat er voorlopig alleen voor apple vooruitzichten zijn op een app. Zoals velen hier ook aangeven heeft vooral android een groeiend marktaandeel. De mobiele website van SNS is bij mij vaak instabiel. Ik moet vaak opnieuw inloggen om een transactie voor elkaar te krijgen. Mede om die reden heb ik er voor gekozen om naast de sns ook bij de Rabobank mijn betaalrekening te behouden. Ik ben veel onderweg en het onderweg en heb dan niet altijd de beschikking over een computer. Het makkelijk mobiel doen van betalingen is voor mij soms essentieel. Bij de applicatie van de Rabobank gaat dit zonder problemen, iets wat ik bij de mobiele website van de SNS niet zo ervaar. Ik vind het daarom echt jammer dat SNS deze kansen laat schieten en zich voor mijn gevoel teveel richt op een merk, apple. Apple beperkt zich tot een soort toestel terwijl android tientallen toestellen bediend en een veel sterker groeiend marktaandeel heeft. Ik vind het echt een gemiste kans.
Beste SNS Bank,Zoals inmiddels naar aanleiding van mijn Topic wel duidelijk geworden is, is dat mensen een APP toch liever zien dan een website.
Mede doordat een app misschien nog wat ingebouwde beveiliging kan hebben waardoor je niet continu met je calculatortje hoeft rond te lopen; en toch geld kunt over maken.

Inmiddels hebben alle grote banken (ING, ABN-Amro en Rabobank) een volwaardige app op de markt, niet alleen voor de Iphone, maar ook voor die vele grotere groep Android toestellen.

De SNS lijkt echter nog steeds niet van zijn standpunt af te willen stappen dat alleen de Iphone gebruikers moeten worden voorzien van een App.

Het verzoek hierbij -nogmaals- of de SNSbank denkt mee te gaan en de ontwikkeling voor Android ook gestart zijn; (Ja, ook de Tablets gaan naar Android op termijn) of dat de SNS bank dit platform nog steeds niet serieus genoeg neemt?
@Rknabben, er is inderdaad veel behoefte aan mobiele apps om je saldo te checken of om te kunnen bankieren. We hadden gehoopt dat we eind vorig jaar voor iPhone en Android een app hadden kunnen lanceren. Door een fout is dat ons helaas niet gelukt. Wel kan ik je nu vertellen dat we er heel hard mee bezig zijn en hopen in februari onze apps te lanceren.

Ik zal aan onze marketeer vragen of hij nog een duidelijkere reactie voor je kan achterlaten!
Nou, ik ben al heel verheugd om dit nieuws te horen moet ik eerlijk bekennen.

Het is inderdaad misschien voor de marketing goed om hier wat meer in te communiceren; ik weet zeker dat er vele SNS klanten met mij zijn, die ook graag deze apps tegenmoet zien, en een dergelijk nieuwtje zou de SNS bank dan toch weer in een beter daglicht stellen denk ik zo :)

Bedankt voor je snelle reactie!

Met vriendelijke groet,

Rob Knabben
@rknabben, hoi Rob: zoals Charlotte al meldde wordt er hard gewerkt aan apps voor iPhone, iPad, Android, Blackberry en Windows Phone 7. Met de apps kun je snel je saldo van je betaal- en spaarrekeningen checken en makkelijk geld overboeken tussen je eigen rekeningen en naar derden. De apps zijn eind februari gereed. Dan zijn er mobiel bankieren apps voor iedereen!

Echter dit is pas het begin. We zijn ook al hard aan slag met de mobiele pincode waarmee je makkelijk met 5 cijfers kunt inloggen en overboeken (naar bekende derden en binnen je zelf in te stellen daglimiet). We hebben nog vele andere mobiele plannen voor het komende jaar. Daarover later meer!
Reputatie 3
Badge +1
@rknabben, hoi Rob: zoals Charlotte al meldde wordt er hard gewerkt aan apps voor iPhone, iPad, Android, Blackberry en Windows Phone 7. Met de apps kun je snel je saldo van je betaal- en spaarrekeningen checken en makkelijk geld overboeken tussen je eigen rekeningen en naar derden. De apps zijn eind februari gereed. Dan zijn er mobiel bankieren apps voor iedereen! Echter dit is pas het begin. We zijn ook al hard aan slag met de mobiele pincode waarmee je makkelijk met 5 cijfers kunt inloggen en overboeken (naar bekende derden en binnen je zelf in te stellen daglimiet). We hebben nog vele andere mobiele plannen voor het komende jaar. Daarover later meer!


Super! Ben heel benieuwd. Laat maar komen

Reageer