SNS

Beantwoord

Restbedrag automatisch sparen, ik kom er niet uit

  • 16 augustus 2020
  • 6 Reacties
  • 790 Keer bekeken

Badge

Ik doe heel erg mijn best om maandelijks het restbedrag wat ik op een bepaalde datum nog op mijn rekening heb staan, automatisch te sparen. Maar ik kom er niet uit. 

Dit is wat ik invul, maar vervolgens moet ik alsnog een bedrag invullen? 

Ik heb de helppagina meerdere keren bekeken, maar daar staat het anders beschreven:

 

 

Hoe krijg ik het bovenstaande voor elkaar?  Als ik op sparen, dan storten klik, kom ik automatisch op overboeken terecht. En dan krijg ik het scherm zoals hierboven. Ik word er tureluurs van, wat zie ik over het hoofd?

icon

Beste antwoord door Geesje SNS 17 augustus 2020, 16:06

Dank je voor je voorbeeld @Stefan, dit is inderdaad hoe het werkt. Je vult eerst het minimale bedrag in dat op je betaalrekening moet blijven staan en dan het maximale bedrag dat je per maand wil sparen. @aekiameh, is het inmiddels gelukt?

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 3
Badge +1

Het nieuwe overboekingsformulier vind ik persoonlijk een drama. Ik vind het veel omslachtiger dan het oude formulier, zeker ook voor dit soort periodieke overboekingen.

Het bedrag dat je  inderdaad nog moet invullen daar is het maximum bedrag dat je wilt overboeken in geval van restsparen. M.a.w. als je €1200 op je betaalrekening hebt staan en je vult hier €1000 in, dan blijft er dus €200 op je betaalrekening staan, terwijl je als minimaal bedrag €50 hebt opgegeven. Als je daarentegen €10.000 had ingevuld, dan wordt er €1150 overgemaakt zodat er €50 op je betaalrekening over blijft.

Reputatie 2
Badge

Dank je voor je voorbeeld @Stefan, dit is inderdaad hoe het werkt. Je vult eerst het minimale bedrag in dat op je betaalrekening moet blijven staan en dan het maximale bedrag dat je per maand wil sparen. @aekiameh, is het inmiddels gelukt?

Badge

Hoe kies ik dan voor restbedrag? Dat is wat ik wil, en ik zie die optie nergens? Het kan aan mij liggen hoor, maar ik vind het echt heel erg onduidelijk.

Reputatie 3
Badge

Hoi @aekiameh, dat geeft niets. Daar zijn we voor. Je kiest niet voor een restbedrag. Als je het zo instelt als @Stefan en @Geesje SNS  aangeven dan blijft er iedere maand/week/wat jij instelt een "rest"bedrag over wat overgeboekt wordt naar je spaarrekening. Op deze manier spaar je wat je overhoudt.

Badge

Oke, bedankt. Misschien handig dat de help pagina op de site dan wordt aangepast? Want daar staat, zoals mijn screenshot laat zien, echt iets anders.

Reputatie 5
Badge +4

Hi @aekiameh,

Dank je voor het doorgeven van je feedback over overboeken/automatisch (rest)sparen. Ik hoop dat het met de aanvullende uitleg nu gelukt is? Je opmerking over een aanpassing op de pagina geef ik door zodat we het in de toekomst beter en/of anders kunnen uitleggen.  Nogmaals dank en een fijne middag. 

Reageer