SNS

Beantwoord

Waarom geeft de SNS Mobiel Bankieren app de melding: 'Geen verbinding'?

  • 5 april 2018
  • 52 Reacties
  • 27788 Keer bekeken

Hoi, ik probeer het nog maar eens opnieuw. De SNS Mobiel Bankieren-app laat bij voortduring de melding "Controleer of je internetverbinding goed is en probeer het opnieuw" zien, terwijl de internetverbinding prima is. Dit is al maanden het geval - ik heb het eerder al eens gemeld in een review bij de Play Store; de klantenservice gebeld; daar het hele protocol afgelopen (opnieuw installeren, alles wissen, aanmelden, afmelden, enzovoorts) maar het blijft misgaan. Ik ben niet de enige met de melding - er zijn meerdere meldingen hierover, zie de reviews in de play store.

Ik heb de laatste app-versie (3.22.1) (maar eerdere versies hadden het probleem ook al), een relatief recente Android-versie (7.0) en een relatief courant toestel (Samsung Galaxy S6), dus dat kan het probleem niet zijn. De melding trad trouwens ook al op bij mijn Samsung Galaxy S5.

Na nog wat rommelen heb ik nog extra informatie: mijn wifi-station is een zogenaamd "dual band" station, met zowel op de 2.4GHz als de 5GHz-band een kanaal. Wanneer ik de 5GHz-band uitschakel (dus alleen op de "ouderwetse" 2.4GHz werk), dan treedt het probleem niet op: dan kan ik de app probleemloos gebruiken. Schakel ik juist de 2.4GHz-band uit, en werk ik uitsluitend op de 5GHz-band, dan is de app zo goed als onwerkbaar. Soms krijg ik werkelijk om de 15 seconden een melding dat er geen internetverbinding zou zijn! Ik zit hier op anderhalve meter van m'n basisstation en de verbinding in m'n telefoon valt echt niet weg (ik kan bijvoorbeeld ook gewoon Whatsapp-bellen met iemand), dus er lijkt echt iets mis met de netwerkdetectie in de app van SNS.

Kan er nog eens naar het probleem gekeken worden?

N.B. bellen met de helpdesk heb ik er al uitvoerig gedaan, enkele maanden terug. Ik wil best bellen met een echte techneut, maar nog een keer het hele standaard-repertoire de-installeren, installeren, wissen, opnieuw aanmelden: daar pas ik voor. Dat stadium hebben we gehad.
icon

Beste antwoord door ErikW 5 april 2018, 13:51

Ik heb regelmatig het zelfde probleem met de wifi verbinding thuis. Zodra ik met mijn S7, Android7.0, overschakel naar het mobiele netwerk is er geen probleem.
Bekijk origineel

52 reacties

Ik heb regelmatig het zelfde probleem met de wifi verbinding thuis. Zodra ik met mijn S7, Android7.0, overschakel naar het mobiele netwerk is er geen probleem.
Reputatie 3
Badge +1
Deze problematiek herken ik ook. Evenals de vermoedelijke relatie met dual band WiFi thuis. Ik heb thuis een WiFi repeater (dual band) staan om overal in huis een goede dekking te hebben, maar het lijkt erop dat als mijn telefoon van frequentieband wisselt, of overschakelt van/naar de repeater, dat de SNS app dat ziet als een (kortstondige) onderbreking van de verbinding. De SNS app en de ASN app zijn de enige apps die daar last van hebben. De problematiek verdwijnt als ik de repeater uitzet, maar dan heb ik op sommige plekken geen goede WiFi dekking. En de 4G dekking in huis is bij mij ook al niet best...
Omdat ik niet kon uitsluiten dat het aan mijn repeater lag, heb ik hier op de community nog weinig over geschreven. Maar dat is hierbij veranderd (met dank aan Valentijn :D).

***update: zowel met mijn Samsung S7, als mijn oude HTC One M8 toestel.
Ik meen zoiets ook al eens gemeld te hebben, maar dan niet in verbinding met een evt. SNS app bij mij.
Als ik met de HTC van mijn vrouw, me verplaats in huis (met dus ook een repeater (dual)(of soms 2)) moet ik regelmatig de wifi verbinding even uit- en weer in-schakelen om een aantal apps (bijv. WhatsApp). Ik merk ook dat Bluetooth hier soms last van heeft om de verbinding in stand te houden, evt. opnieuw verbinden (niets met wifi te maken).
Test optie; even wifi op toestel uit en dan weer inschakelen.
Groet,
Ben 🆒
Jullie ervaringen herken ik ook. Ik moet regelmatig de WiFi in- en uitschakelen om verbinding te houden met bepaalde apps. Heb je ook verbindingsproblemen met andere apps, Valentijn?
Jullie ervaringen herken ik ook. Ik moet regelmatig de WiFi in- en uitschakelen om verbinding te houden met bepaalde apps. Heb je ook verbindingsproblemen met andere apps, Valentijn? Ik weet niet wat je bedoelt met "jullie ervaringen" - met andere apps heb ik in het geheel geen verbindingsproblemen en ik herken ook niet dat ik "regelmatig wifi moet uit- en inschakelen (ftfy)". Mijn wifi werkt puik. De enige app die steeds klaagt dat er geen verbinding zou zijn, is die van SNS-bank.

Ik kan ook zien wat er in de achtergrond (op het netwerk) gebeurt, maar het lijkt me niet zo zinvol om dat te overleggen hier. Laat ik volstaan met te zeggen, dat het erop lijkt, dat de *server* van de bank de verbinding verbreekt - waarna de app meent dat dit de internetverbinding van de klant betreft. De technische details (TCP retransmits en mogelijk de reactie daarop?) bespreek ik graag met een ter zake kundige. Die informatie hoort hier denkelijk niet thuis.

De wifi-verbinding is niet het probleem. Zojuist heb ik een filmpje gemaakt waarin ik binnen één minuut vijf keer opnieuw moet inloggen (!), namelijk elke vijftien seconden opnieuw, terwijl het wifi-signaal gewoon zichtbaar blijft. Daarmee is de app totaal onbruikbaar.
Goedemorgen Valentijn,

Zo te lezen heb je er meer verstand van dan ik. Stuur je je postcode, huisnummer en geboortedatum naar webcare@sns.nl o.v.v. 'Community - Waarom geeft de SNS Mobiel Bankieren app voortdurend de melding "geen verbinding"? Dan stuur ik dit door naar een specialist. Hopelijk werkt de mobiele app binnenkort weer goed.
Dank, Dennis, voor je suggestie; maar is het niet handiger wanneer ik mijn telefoonnummer doorgeef? (Mailen is trouwens het handigst, denk ik - het is nogal een technisch verhaal).
Het is geen probleem om per mail antwoord te krijgen. Je gegevens heb ik nodig zodat ik een incident kan aanmaken en de specialist het systeem kan raadplegen. Mail je deze alsnog naar webcare@sns.nl?
ErikW, Stefan: wat hebben jullie voor Wifi-station, kun je dat eventueel aangeven? Welk merk - en eventueel welk typenummer?
Gebruik een een Ziggo modem, EMTA - Compal - WIFI3.0H. Gebruik meestal de 5G verbinding. Toen het probleem zich voordeed ben ik naar de 2.4G verbinding gegaan, probleem bleef. Schakelde toen naar het mobiele netwerk, dat ging probleemloos.
Reputatie 3
Badge +1
Merk: AVM
  • FRITZ!Box Fon WLAN 7360 (FRITZ!OS: 06.83)
  • FRITZ!WLAN Repeater 1750E (FRITZ!OS: 06.93)
Eerstgenoemde is mijn WiFi basisstation (2.4GHz only, 802.11n+g), welke tevens functies vervult van router/LAN/NAS/DECT/VoIP/etc.
De repeater ondersteunt ook 5GHz (802.11n+ac) en is als "wireless bridge" (via 2.4GHz) geconfigureerd. Voorheen heb ik de LAN poort gebruikt om een "LAN bridge" te maken, maar dat gaf een minder stabiel resultaat m.b.t. het spontaan verbreken van de verbinding in de ASN en SNS app.
Het handmatig veranderen van het WiFi kanaal heeft geen effect.
(Ik realiseer me dat ik zelf het antwoord dan ook wel even kan geven 😉
Ik gebruik een AC1750 ("Archer C7") van TP-Link. Ik heb op maar één telefoon de SNS-app geïnstalleerd, namelijk een Samsung Galaxy S6. Misschien moet ik nog eens proberen of de SNS app op een andere telefoon het probleem ook heeft.
Reputatie 3
Badge +1
@Valentijn: Ik gebruik een Samsung Galaxy S7, maar ik had in het verleden dezelfde problemen met een S6. Ik ga dezelfde test doen met mijn oude HTC One M8 om te kijken of het probleem eventueel merkgebonden is.
Inderdaad een bug in de SNS app die ik van tijd tot tijd weer mag ervaren. Voor de goed orde, mijn verbindingen en netwerk zij prima op orde. De app van een ander bank kent dit probleem niet. Dus SNS je kent het probleem al jaren, doe er wat aan! Want ik ervaar het als mega irritant dat deze app op mijn prachtige Samsung S7 weer continu crasht 😞
Goedemiddag Jors,

Welkom op de community. Natuurlijk kan ik me voorstellen dat het irritant is dat de mobiele app niet goed werkt op je Samsung S7. Speelt dit probleem op zowel je WiFi-verbinding als je mobiele netwerk? Een specialist duikt hierin, daarvoor heb ik wel aanvullende informatie nodig. Stuur je je postcode, huisnummer, achternaam, geboortedatum, de versie van je besturingssysteem en het versienummer van je mobiele app naar webcare@sns.nl? Als je in het onderwerp 'Community - Waarom geeft de SNS Mobiel Bankieren app voortdurend de melding "geen verbinding" vermeldt, dan weet ik meteen waar het over gaat.
Wauw, best een boel veiligheidsvragen waar ik niet op antwoord.
Probleem speelt natuurlijk niet alleen bij mij. En is al jaren bekend bij SNS.
Al in 2015 werd dit probleem hier al genoemd onder het kopje Adroid en Avast.
Nog steeds niet opgelost dus en al helemaal niet door bovengenoemde suggestie.
Ik heb op een Galaxy S8 geen enkel probleem maar op de Galaxy S5 (al jaren) wel. WiFi in huis is Ubiquity Unifi Lite (2x).
Hoi onnovogel,

Welkom op de community. Wat vreemd dat het verschil tussen de werking van deze 2 toestellen zo groot is. Heb je al eens contact gehad met de klantenservice om mogelijke oplossingen voor de Galaxy S5 te bespreken? En werkt de mobiele app goed als je verbinding maakt met het mobiele netwerk?
Hoi Dennis,

Nee ik vraag soort dingen niet aan de klantenservice, ik lees het forum 😉

Ja op mobiel netwerk werkt het gewoon en als ik de s5 naar 2,4 Ghz stuur werkt het ook. Mijn oplossing is dus om dit probleem te ontwijken, mijn tijd is te kostbaar om mij hier mee bezig te houden maar ik las dit draadje en dacht dat jullie dit misschien ook interessante info zouden vinden.

Groetjes!

PS hoe gaat het met de spaarpotjes in de app?
Heel goed, zo blijf je van veel actuele onderwerpen op de hoogte. Het is altijd fijn als klanten melden dat iets minder goed werkt, ook al zoeken ze niet direct zelf een oplossing. In het verleden hebben we gemerkt dat iedere telefoon anders werkt en daarom heb ik geen algemene oplossing voor het probleem met je S5. Als je wil dat een expert dit onderzoekt, dan hebben we minimaal onderstaande gegevens nodig om je situatie te reproduceren.
Een specialist duikt hierin, daarvoor heb ik wel aanvullende informatie nodig. Stuur je je postcode, huisnummer, achternaam, geboortedatum, de versie van je besturingssysteem en het versienummer van je mobiele app naar webcare@sns.nl? Als je in het onderwerp 'Community - Waarom geeft de SNS Mobiel Bankieren app voortdurend de melding "geen verbinding" vermeldt, dan weet ik meteen waar het over gaat.
Hier houden we je op de hoogte over de storing met het inzicht en de spaarpotten in de mobiele app. Gebruik je deze functie vaak?
In ons huishouden worden de spaarpotten bijna dagelijks gebruikt. Vooral omdat de gezamenlijke spaarpotten niet helemaal goed gaan moeten we het vaak controleren.
Na de laatste update is dit probleem nog erger geworden, aangezien dit nu bij de overboekingen ook mis gaat bij het verifiëren van naam/nummer.

Kunnen jullie hier met spoed aandacht aan besteden?

Ter verduidelijking: de app geeft regelmatig de melding "geen verbinding", terwijl er een stabiele (glasvezel) verbinding is. Bij het uitzetten van de WiFi werkt het wel.
Badge +1

Ter verduidelijking: de app geeft regelmatig de melding "geen verbinding", terwijl er een stabiele (glasvezel) verbinding is. Bij het uitzetten van de WiFi werkt het wel.

Goedemiddag wwwwhatever,

Onze app is gevoelig voor een slechte verbinding: er verschijnt dan een pop-up en je wordt uitgelogd. Hierin zijn we 'onder de motorkap' aan het sleutelen, maar het duurt nog even voordat dit aangepast is in de app. Je geeft aan dat de app goed werkt als je WiFi uitschakelt. Onze productmanager geeft aan dat de slechte verbindingen ook kan liggen aan een slecht- of niet geconfigureerde router. Heb je dit al gecontroleerd?
Mijn router is perfect geconfigureerd en werkt super prima. Speedtest geeft 100mbps / 100mbps, pingen naar hosts geeft geen packet loss en de response tijden zijn prima. Ook dat is al meerdere malen aangegeven.

Naar mijn bescheiden (programmeer) mening hebben jullie een time-out op de response gezet die te kort is.

Het direct volledig uitloggen van de gebruiker is daarbij nog extra irritant, zeker als je midden in een overboeking zit.
Je zou kunnen proberen vooraf je verbinding met de router kort te verbreken (wifi uitschakelen op je toestel) en weer in te schakelen. Er zijn ervaringen dat dit soms ook problemen kan oplossen.
Groet,
Ben 🆒

Reageer