SNS

News

Geldautomaten 's nachts tijdelijk buiten werking

  • 17 december 2019
  • 7 Reacties
  • 17936 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4

Plofkraken
De geldautomaten van Nederlandse banken en Geldmaat worden ’s nachts voorlopig uitgezet om zo plofkraken tegen te gaan. Tussen 23 en 7 uur staan automaten uit, waardoor het voor criminelen lastiger wordt om ze te kraken.

Onderzoek
Banken, Geldmaat, toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) en de politie doen verder versneld onderzoek naar een nieuwe maatregel om bankbiljetten bij een plofkraak onbruikbaar te maken, zodat er voor criminelen niets meer valt te halen.

Wat doet SNS?
We snappen dat het lastig kan zijn dat de onze automaten ’s nachts niet werken. Het is dan ook een tijdelijke oplossing en hopen op je begrip. We zetten ons in voor je veiligheid, hier lees je hoe we het aanpakken. Heb je vragen? Stel ze gerust.


7 reacties

Staan niet alle SNS-automaten inpandig (HEMA), en daarmee toch al niet bereikbaar in de nachtelijke uren? Ik heb nog nooit buiten een SNS-automaat gezien.

Reputatie 5
Badge +4

Hi @Koos10,

De geldautomaten van SNS tref je onder andere in de HEMA aan, maar in sommige plaatsen kun je ook buiten terecht. Om mensen goed te informeren, staat op onze site een landelijk overzicht van alle SNS Winkels en onze geldautomaten.

 

 

De actualiteit in Apeldoorn heeft een en ander alweer achterhaald.

Reputatie 5
Badge +4

De actualiteit in Apeldoorn heeft een en ander alweer achterhaald.

Hoi @Koos,  plofkraken zijn in een woord: afschuwelijk. Met deze tijdelijke/defensieve maatregel trachten we het tegen te gaan. In de tussentijd kijken we hoe we bankbiljetten bij 'n plofkraak onbruikbaar kunnen maken. Zo valt er voor criminelen helemaal niets meer te halen. 

Ik verkeerde in de veronderstelling dat dat allang van kracht was.

Of wordt er op dit gebied niet samengewerkt met andere banken? Het wiel hoeft toch niet opnieuw te worden uitgevonden?

Reputatie 5
Badge +4

Beste @Koos,

Je kunt erop vertrouwen dat we doorlopend samenwerken om criminaliteit tegen te gaan. Hoe we dat doen lees je op Betaalvereniging Nederland.

Jammer dat we hier niet op de hoogte zijn gehouden.

Kennelijk is dit onderzoek mislukt, vond je het niet de moeite waard er melding van te maken en moeten we het nu uit de media vernemen dat de automaten definitief gesloten blijven?

Ook het aansluiten bij Geldmaat komt nu uit de lucht vallen, heb ik het idee.

Jammer dat de community hiervoor volledig wordt gepasseerd.

Reageer