SNS

Handmatig betaalgegevens invoeren na bankoverstap verleden tijd bij SNS

  • 3 mei 2017
  • 3 Reacties
  • 11748 Keer bekeken

Na het volledig online overstappen van bank is het nu mogelijk om je betaalgegevens van een andere grootbank te importeren in de internetbankieromgeving van SNS. Hierdoor is handmatige invoer van IBAN-nummers of gegevens van rekeninghouders in het adresboek niet meer nodig. Daarmee is SNS de eerste bank die dit mogelijk maakt. Met deze nieuwe functie maakt SNS het overstappen van bank nog makkelijker.

“Bijna de helft van de Nederlanders vindt overstappen van bank een hoop gedoe en ziet op tegen de papieren rompslomp die het met zich meebrengt. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard onder 1100 Nederlanders. Terwijl bankieren, en daarmee ook overstappen, volgens ons heel normaal en eenvoudig zou moeten zijn. SNS wil het overstappen van bank eenvoudiger maken door handige functies, zoals het gemakkelijk importeren van betaalgegevens, toe te voegen aan de Overstapservice,” aldus Patrick Kuijsters Directeur Marketing & Online bij SNS.
Adresboek importeren

Klanten van SNS kunnen de betaalgegevens die ze vaak gebruiken bij hun andere bank uploaden in de internetbankieromgeving van SNS (Mijn SNS). Alleen betaalgegevens van Rabobank, ABN AMRO of ING zijn te importeren naar SNS. Dit gebeurt digitaal en vereist dus geen handmatige invoer van afzonderlijke IBAN-nummers of gegevens van rekeninghouders. Het “overzetten” van het adresboek is er voor nieuwe en bestaande klanten van SNS die een betaalrekening hebben of openen en ook bij een andere bank bankieren. Door het downloaden van de transactiegegevens bij hun andere bank kunnen klanten in Mijn SNS de gegevens vervolgens importeren. Klanten kiezen zelf welke veelgebruikte rekeningnummers ze in hun adresboek bij SNS willen toevoegen.
Overstapservice

Vanaf november 2016 is het bij SNS al mogelijk om volledig digitaal gebruik te maken van de Overstapservice. De bank gaf hiermee, als eerste in Nederland, gevolg aan de oproep van de minister van Financiën om het overstappen van bank zo makkelijk mogelijk te maken. De interbancaire Overstapservice zorgt ervoor dat 13 maanden lang overschrijvingen en incasso’s worden doorgestuurd naar de nieuwe betaalrekening. Het digitaal overzetten van betaalgegevens is het tweede initiatief van SNS om de Overstapservice eenvoudiger te maken.

3 reacties

Ik ben benieuwd wat de reacties van nieuwkomers zullen zijn. Ik heb zo'n klein donkerbruin vermoeden dat het hier en daar minder soepeltjes zal gaan als voorgesteld wordt. Sorry voor de negatieve ondertoon, maar ik ben nu eenmaal het type van 'eerst zien en dan pas geloven'. 😛
Hoi Blacktomcat,

We stellen alles in het werk om de overstap zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Het is tenslotte heel normaal om eenvoudig te kunnen wisselen van bank. Je gelooft het vast als je over een tijd ziet dat het werkt 🙂
Daarom ben ik ook zo benieuwd naar de ervaringen van nieuwkomers. :8

Reageer