SNS

Highlights in de maand september

  • 22 september 2018
  • 4 Reacties
  • 28316 Keer bekeken

Badge +2
De maand september zit er alweer op. Nog maar een paar maanden en dan doet het nieuwe jaar alweer zijn intreden. September is voor velen de maand waarin de vakanties voorbij zijn, iedereen gaat weer aan de slag. Het vakantiebudget is op en dus begint het sparen weer van voor af aan. Daarnaast werd op 23 september het startschot voor de herfst gegeven en daarmee lijkt de zomer nu toch echt ten einde. In dit topic lees je welke onderwerpen klanten in september bezighielden. Niet alleen op dit forum, maar ook via andere kanalen.

Mastercard wordt Visa
Ongeveer 2 maanden geleden kondigden we aan dat we afscheid nemen van de creditcards van Mastercard. Sinds 7 mei 2018 zijn alle nieuwe kaarten van ICS. Er zijn een hoop klanten die een creditcard van Mastercard hebben en zij hebben inmiddels allemaal bericht ontvangen over de omzetting. In dit topic hadden we het er een tijdje geleden over en de laatste tijd speelt het onderwerp weer op. Voornamelijk via de klantenservice krijgen we veel vragen binnen, omdat de oude creditcard voor 17 september moest worden opgezegd als je geen creditcard van ICS wilde. Ben je dit vergeten? Dan bel je vanaf maandag 24 september met ICS om de creditcard alsnog stop te zetten. Heb je andere vragen? Voel je dat vrij om een bericht te plaatsen in het bovenstaande topic.

Hoe maken we klanten financieel weerbaar?
We hebben het vaak over de 4 beloftes die SNS doet naar haar klanten toe. Onlangs plaatsten we op de community een mooi voorbeeld van het financieel weerbaar maken van onze klanten. In dit topic lees je wat we doen om klanten bewust te maken van het doorlopend krediet dat ze hebben. Een doorlopend krediet heeft vaak een lange looptijd en is soms vele jaren geleden afgesloten. Het is dus goed mogelijk dat iemand het krediet inmiddels niet meer kan dragen, omdat de persoonlijke situatie is gewijzigd. In het topic lees je wat we doen om hier een mouw aan te passen.

Geld overmaken in het weekend
Dit topic op de community bestaat al ruim een jaar, maar dat maakt de vraag niet minder actueel. Ieder weekend ontvangen we wel een aantal berichten via WhatApp waarin wordt gevraagd waarom een overboeking niet wordt verwerkt. Het leek me daarom goed om het topic en de verwerkingstijden weer een keer onder de aandacht te brengen. In het weekend vindt er namelijk geen betaalverkeer plaats. Als je geld overmaakt tussen SNS rekeningen, dan ontvang je het direct omdat dit interne overboekingen zijn. Maak je op vrijdagavond, zaterdag of zondag geld over van SNS naar een andere bank, dan wordt het maandag bijgeschreven. Ook op onze website lees je er meer over.

4 reacties

Eigenlijk toch ook wel vermeldenswaard;

Klantenraad.
Op 13 september vond de 34e Klantenraad plaats. Deze groep klanten vergaderd 4 keer per jaar met o.a. de directie over verschillende punten aangaande de bank. Lees HIER er meer over en lees daar ook de verslagen.

Klankbord.
Binnen de SNS community is er ook een "gesloten" groep "Klankbord". Hierin doen verschillende klanten mee, leden van de Klantenraad en daarnaast "uitgenodigde" communityleden, maar ook SNS medewerkers (directie). Hierin wordt over zeer uiteenlopende zaken gepraat met elkaar.
Op de valreep van deze maand, hebben verschillende leden van deze groep, voor de 4e keer al weer, de Bierproeverij van een medelid bezocht. Aangezien de SNS een landelijke bank is, moesten verschillende bezoekers daarvoor een aardig tripje maken naar het oosten van ons land. De aanwezigen melden dat het wederom een zeer geslaagde "proeverij" was.

Groet,
Ben 🆒
Badge +2
Bedankt voor deze mooie aanvulling, Ben 😃
..............Mastercard wordt Visa
Ongeveer 2 maanden geleden kondigden we aan dat we afscheid nemen van de creditcards van Mastercard. Sinds 7 mei 2018 zijn alle nieuwe kaarten van ICS. Er zijn een hoop klanten die een creditcard van Mastercard hebben en zij hebben inmiddels allemaal bericht ontvangen over de omzetting................


Deze informatie is helaas niet geheel juist, aangezien ICS ook Mastercard kaarten uitgeeft. Dit haal ik van de site van ICS:


De SNS bedoelt waarschijnlijk dat ze via ICS alleen nog maar kaarten van VISA uitgeeft en niet meer van Mastercard.
Badge +2
Bedankt voor de correctie, Blacktomcat. Dat is inderdaad wat ik bedoel 🙂

Reageer