SNS

Missie, strategie en toekomst de Volksbank

  • 12 november 2019
  • 5 Reacties
  • 17885 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4

Voortgangsrapportage
De NLFI heeft in opdracht van de minister van financiën een voortgangsrapportage over de Volksbank gepubliceerd. Hierin wordt geconcludeerd dat de Volksbank nog niet gereed is voor privatisering, en dat de minister in 2020 de kamer opnieuw informeert over de stand van zaken bij de Volksbank. Het doet ons goed dat NLFI en de minister de missie en strategie van de Volksbank onderschrijven. Verder reageren wij (de Volksbank) niet in het openbaar op de brief.

14 november Algemeen Overleg
Naar aanleiding van de brief debatteert Minister Hoekstra tijdens het Algemeen Overleg van 14 november met de Tweede Kamer over de toekomst van de Volksbank. Tijdens dit overleg gaat het om het uitwisselen van gedachten, er worden géén besluiten genomen.
 

 


5 reacties

Reputatie 4
Badge +1

Relevant nieuws:

De Volksbank voorlopig nog niet geprivatiseerd

Onder meer vanwege de lage rente wil minister Wopke Hoekstra voorlopig wachten met de privatisering van de Volksbank, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/11/12/de-volksbank-voorlopig-nog-niet-geprivatiseerd-a3979997

 

 

Reputatie 2

Prima! Hoe langer de minister het besluit om te privatiseren niet neemt, hoe groter de kans dat hij het nooit neemt. Van uitstel komt afstel en dat is wat ik wil. De Volksbank moet een nutsbank worden. Daar worden we allemaal beter van. Gelukkig vindt Maurice Oostendorp, de CEO van de Volksbank, dit ook.

Reputatie 2

Helemaal eens met Jan Stel. Het zou leuk zijn om te weten hoe de andere klanten van de Volksbank daarover denken. 

@ghm45, Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik voorstander ben van een nutsbank. Was altijd tevreden klant van de Postbank totdat ING zich ermee ging bemoeien...

Reputatie 2

@Koos . Inderdaad. Toen de Postbank ING werd was het gedaan met de klantvriendelijkheid. Ik had een hypotheek bij de Postbank waar op eenvoudige wijze de rente tussentijds kon worden aangepast. DIRECT contact met een adviseur. Bij de ING bleek dat veel lastiger (o.a. verkeerde voorstellen, gecorrespondeer over en weer). Ik ben toen naar de DSB overgestapt. Persoonlijker, lagere hypotheekrente, veel hogere rente op spaar-en betaalrekening. En NEE, er werd NIET getracht mij een dubieus product aan te smeren door de hypotheekadviseur die AAN HUIS verscheen. Overigens verkochten de "goede” banken OOK kwalijke producten. Ik zie/ervaar de SNS bank toch wel een beetje als de DSB bank. (sorry). 

Reageer