SNS

SNS geeft hogere spaarrente, premie- en rentekorting aan klanten met betaalrekening

  • 14 maart 2017
  • 76 Reacties
  • 20458 Keer bekeken

  • Oud community manager
  • 67 reacties
SNS geeft klanten, vanaf 1 april 2017, extra voordeel als zij hun betaalrekening combineren met een spaarrekening, inboedelverzekering of SNS Hypotheek. Het combinatievoordeel bestaat uit 0,1% meer spaarrente, 20% premiekorting bij een inboedelverzekering en 0,25% rentekorting op een hypotheek met vaste rente. SNS wil klanten extra belonen als zij naast hun betaalrekening ook een van bovengenoemde producten bij de bank afsluiten. In de toekomst gaat SNS combinatievoordeel uitbreiden met meer producten.

Klanten krijgen combinatievoordeel automatisch als zij hun betaalrekening regelmatig gebruiken, elke maand hun inkomen storten en minimaal tien bij- of afschrijvingen hebben. Een klant die behalve een betaalrekening ook een inboedelverzekering heeft bij SNS krijgt 20% korting op de premie. Ook spaarders profiteren. In combinatie met een betaalrekening geldt 0,1% hogere rente op een spaarrekening. Al langer gold dat SNS 0,25% rentekorting geeft op een SNS Hypotheek met vaste rente, als de hypotheek vanaf een betaalrekening van SNS wordt betaald. Alle klanten die recht hebben op combinatievoordeel krijgen hier bericht over en hoeven daar zelf niks voor te doen.

‘In de bankenwereld is het vaak verplicht om een betaalrekening te openen als je een verzekering afsluit. Dat is bij SNS nooit zo geweest en dat zal niet veranderen. We waarderen het als klanten naast hun betaalrekening ook andere geldzaken bij ons onderbrengen. Wij willen klanten daar ook iets voor teruggeven. Om combinatievoordeel voor de grootst mogelijke groep relevant te maken, hebben we drie meest voorkomende combinaties gekozen. In de toekomst breiden we SNS Combinatievoordeel uit met nog meer producten. We denken daarbij graag slim mee in de portemonnee van Nederlanders’, zegt Patrick Kuijsters, Directeur Marketing en Online bij SNS.

Lees hier alle spelregels:https://www.snsbank.nl/particulier/betalen/sns-combinatievoordeel/spelregels.html

76 reacties

Reputatie 2
Ik neem aan, dat de datum: 1 april louter op toeval berust?
Badge +1
Ik neem aan, dat de datum: 1 april louter op toeval berust?
Hallo Henkmeerdink,

Ook al lijkt het te mooi om waard te zijn, het is geen grap en 1 april is inderdaad toeval 😉
Goedemiddag, dit is fijn om te horen..even een vraagje..(misschien raar) maar geldt dit ook voor bestaande klanten? Ik heb namelijk een betaalrekening en een hypotheek bij de SNS bank dus kom ik hier nu in aanmerking voor?
Wanneer kunnen we bericht verwachten?

... bestaande klanten?

Sjaakie, Doet de SNS haar best om zo informatief mogelijk te zijn, ga je aan je zelf twijfelen, maar gelukkig heeft de SNS een zelf-checker gebouwd, waarmee je op intuïtieve wijze de complexe materie kunt doorgronden.
Klopt thx Erik..de reden dat ik dit vroeg was omdat ik al 0.10 procent korting krijg..komt die 0.25% er dan bovenop ofzo?
Reputatie 2
Badge
Klopt thx Erik..de reden dat ik dit vroeg was omdat ik al 0.10 procent korting krijg..komt die 0.25% er dan bovenop ofzo?

Helaas. Gevalletje dooie mus:
Het kan zijn dat je wel een betaalrekening van de SNS hebt, maar toch een andere korting krijgt: 0,1%. Je houdt deze korting tijdens de hele rentevaste periode. Op het moment dat je je rente verlengt, krijg je de korting die dan geldt. De korting krijg je alleen op een vaste rente. Heb je dus een variabele rente, Plafondrente, Rentedemper, Stabielrente of Ideaalrente, dan krijg je geen korting.
Klopt thx Erik..de reden dat ik dit vroeg was omdat ik al 0.10 procent korting krijg..komt die 0.25% er dan bovenop ofzo?

Helaas. Gevalletje dooie mus:
Het kan zijn dat je wel een betaalrekening van de SNS hebt, maar toch een andere korting krijgt: 0,1%. Je houdt deze korting tijdens de hele rentevaste periode. Op het moment dat je je rente verlengt, krijg je de korting die dan geldt. De korting krijg je alleen op een vaste rente. Heb je dus een variabele rente, Plafondrente, Rentedemper, Stabielrente of Ideaalrente, dan krijg je geen korting.

Bedankt Eva..het klonk ook te mooi om waar te zijn..
Ik heb hier net over na lopen denken en ik vind dit eigenlijk te bizar voor woorden. Meerdere malen is er op dit forum geoppperd om bestaande klanten juist "te belonen". Nu doet de SNS eigenlijk het tegenovergestelde. Ik voel mij erg in de vingers gesneden.

Het is toch heel raar dat je, als bestaande klant niet van die "korting" kan profiteren? Wat is hier dan het nut nog van?
Hoi Sjaakie,

Begrijpelijk dat je dit gevoel hebt. Tot je rentevaste periode afloopt gelden deze voorwaarden, omdat je hier eerder voor getekend hebt en mee akkoord bent gegaan. Daarna passen we de korting aan. Voor vaste klanten gelden de kortingen die je krijgt.
Reputatie 2
Badge
Dan begrijp ik deze aankondiging niet zo goed. De mensen die de laatste jaren hun hypotheek hebben afgesloten kregen namelijk al 0,25 procent als ze ook een betaalrekening bij de SNS hadden. Het is alleen zo dat de voorwaarden zijn aangescherpt. Het is dus voor een aantal mensen een achteruitgang en geen verbetering.
Het klopt dat ik voor die 0,1 procent getekend heb maar dat was omdat dat op dat moment de enige keus was.
Het zelfde zou je kunnen zeggen voor de inboedelverzekering, die ik al een paar jaar hebt en die ik voor een bepaalde premie ben aangegaan. Maar daar kan er wel tussentijds meer korting gegeven worden.
Het is trouwens de tweede keer dat er grootst wordt aangekondigd dat ik meer korting kan krijgen maar pas bij doorklikken er achter kom dat het niet voor mij geld en ik word hier niet vrolijk van. Niet omdat het mij veel geld scheelt, want ik heb nog een vrij kleine hypotheek, maar gewoon voor het idee.
Eva, het is toch verkiezingstijd, je ziet tal van reclame uitingen die daar op inspelen.

Daarnaast geldt dat vanwege al het sociale geweld dat elke dag over ons wordt uitgestort, een onderneming zich moet beperken tot gesimplificeerde waarheden die een positieve beeldvorming bevorderen van zich zelf en een onderhuidse negatieve oproepen t.a.v. de concurrentie.
Vergelijk dit maar eens met alle wasmiddelen soap (sop) wat over ons via de TV bereikt.

Ik heb zelf ook de indruk dat de SNS met haar reclame uitingen klanten niet serieus neemt (als volwassen redelijk denkende mensen). Nu deze actie en ze durven nog steeds reclame te maken met hun rentechecker. Er lijkt een onoverbrugbare kloof te zijn.
Het is juist dat niet iedereen evenveel profiteert van de voordelen van SNS Combinatievoordeel. Het hangt ervan af welke producten je hebt. Bepaalde hypotheken kennen inderdaad al een korting van 0,1%. Wouter heeft hier uitgelegd hoe dat zit. De voorwaarden zeggen verder dat je de korting alleen krijgt op een vaste rente. Heb je dus een variabele rente, Plafondrente, Rentedemper, Stabielrente of Ideaalrente, dan krijg je geen korting. Hier lees je er alles over.

Veel klanten gaan profiteren van de 20% korting op de SNS Inboedelverzekering en de extra rente die ze krijgen op hun spaarrekening. Dat is een blijk van waardering richting onze klanten omdat ze niet alleen een betaalrekening bij ons hebben maar ook 1 of meer producten die meedoen met SNS Combinatievoordeel. Dit is pas het begin, er volgen meer producten waar we voordelen aan koppelen. De eerste reacties van klanten en de pers zijn positief. De komende 2 weken worden alle klanten geïnformeerd. Om voor de korting in aanmerking te komen, hoeven klanten niets te doen. We zorgen dat iedereen het voordeel krijgt waar hij of zij recht op heeft.
Reputatie 2
Badge
Als ik het goed begrijp profiteert niemand van die extra korting op je hypotheekrente. Of je hebt, zoals ik getekend voor 0,1 procent en dan veranderd er niets. Of je hebt voor die tijd of na die tijd getekend voor 0,25 procent en dan veranderd er nog niets, behalve dat er nu expliciet eisen gesteld worden aan wat er bedoeld wordt met het gebruik van je betaalrekening terwijl dat eerst niet zo is. Als ik iets niet goed begrepen heb dan hoor ik dat graag.
Hoi Eva,

Er zijn klanten met een SNS hypotheek en een (oude) betaalrekening die ze niet als hoofdrekening gebruiken. Deze klanten ontvangen op dit moment geen korting. Voor hen kan dit een aansporing zijn om de rekening actief te gebruiken en de korting te krijgen. Naast de gedeeltelijk bestaande hypotheekkorting zijn de korting op de inboedelverzekering en de extra spaarrente nieuw. Dit zijn de 3 meest voorkomende combinaties, zodat we het combinatievoordeel voor de grootst mogelijke groep relevant maken.
Reputatie 3
Badge +1
Ik ben er in ieder geval blij mee, vooral vanwege het signaal dat SNS hiermee afgeeft aan haar klanten. Ik heb naast mijn betaalrekening een paar spaarrekeningen, een inboedelverzekering en een hypotheek bij SNS lopen. De spaarrekeningen zijn momenteel praktisch leeg, maar met die 0,1% extra wordt de MaxiSparen rekening weer interessant (vergeleken met mijn ASR spaarrekening). De lange rentevaste periode van mijn hypotheek zorgt ervoor dat ik geen voordeel ga hebben op dat vlak, maar de inboedelverzekering levert mij per 1 april meteen een besparing van ruim €2 per maand op. Daarmee verdien ik de kosten van de SNS betaalrekening voor een groot deel terug.
Badge
Bij internetsparen levert dat (voor mij) nauwelijks iets op, die 0,1%. Geldt een en ander ook voor mijn 2 lijfrentespaarrekeningen? Dat zou dan wat meer (kleine) zoden aan de dijk zetten. Tenzij SNS (en dat verwacht ik) binnenkort de spaarrente "gewoon" weer verlaagt (met 0,1% of zelfs meer)...:-(
Mijn Hypotheek gaat in op 5 April krijg ik de 0.25% korting ook ondanks ik een hypotheekaanbod heb.
Reputatie 3
Badge +1
...Alle klanten die recht hebben op combinatievoordeel krijgen hier bericht over en hoeven daar zelf niks voor te doen.
Wanneer krijg ik bericht van SNS bank over mijn combinatievoordeel :?
1 april is aanstaande...:S
Bij internetsparen levert dat (voor mij) nauwelijks iets op, die 0,1%. Geldt een en ander ook voor mijn 2 lijfrentespaarrekeningen? Dat zou dan wat meer (kleine) zoden aan de dijk zetten. Tenzij SNS (en dat verwacht ik) binnenkort de spaarrente "gewoon" weer verlaagt (met 0,1% of zelfs meer)...:-(

Goedemorgen Charles1,

Deze extra rente geldt niet voor lijfrentesparen. Zie het als een mooi extra op SNS Internet Sparen, je hoeft er namelijk niets voor te doen. De toekomst van de spaarrente kan ik niet voorspellen, maar je houdt in ieder geval deze extra vanaf 1 april.

Mijn Hypotheek gaat in op 5 April krijg ik de 0.25% korting ook ondanks ik een hypotheekaanbod heb.

Hoi Henky,

Als je een actieve betaalrekening hebt, dan heb je recht op de rentekorting. Je kunt het beste contact opnemen met je adviseur over deze korting en de voorwaarden, zo weet je zeker dat het je voordeel oplevert. Heb je de contactgegevens van je hypotheekadviseur?
Badge
Is dat een 1 april grap??
Geen verandering gezien mogelijk wel 0,1 % bij het sparen gezien.
Reputatie 3
Badge +1
Ik heb gezien dat per 1 april de rente op mijn internetsparen en maxisparen met 0,1% is verhoogd. Ook zie ik aan de incasso attentie dat mijn maandpremie van mijn verzekeringspakket (waar de inboedelverzekering onderdeel van is) met 1,29 euro is gedaald. Dat is minder dan ik oorspronkelijk had verwacht, maar waarschijnlijk komt het doordat ik al pakketkorting krijg. De 20% combinatiekorting komt daar niet bovenop, maar mijn bestaande korting op de inboedelverzekering wordt verhoogd naar 20% 🙂
Goedemorgen,

In de app staat bij mij nog steeds 0.4% bij mijn betaalrekening. Klopt dit wel?

Ik heb wel een mooie brief gekregen van de SNS.
Is alleen voor de spaarrekeningen.

En ik quote

"Met combinatievoordeel krijg je een hogere spaarrente* dan onze gewone rente. Heb je meer dan 1 van de spaarrekeningen die meedoen? Dan krijg je die hogere rente gewoon op al die rekeningen."
Badge +1
Is dat een 1 april grap??
Geen verandering gezien mogelijk wel 0,1 % bij het sparen gezien.

Goedemiddag Cpeijk,

Zoals je ziet, heb ik je topic verplaatst naar een topic waar eerder over dit onderwerp is gesproken. Ik kan je geruststellen: het is geen 1 april-grap. Naast het rentevoordeel op je spaarrekening is het ook mogelijk dat je extra voordeel krijgt als je een betaalrekening combineert met inboedelverzekering of SNS Hypotheek. Heb je deze?

Ook zie ik aan de incasso attentie dat mijn maandpremie van mijn verzekeringspakket (waar de inboedelverzekering onderdeel van is) met 1,29 euro is gedaald. Dat is minder dan ik oorspronkelijk had verwacht, maar waarschijnlijk komt het doordat ik al pakketkorting krijg.
Hi Stefan,

Onze marketeer vermoedt dat je al een andere korting op je inboedelverzekering hebt. Klopt dit? We vullen de korting dan aan tot 20%. De pakketkorting blijft zoals het is.

Goedemorgen,
In de app staat bij mij nog steeds 0.4% bij mijn betaalrekening. Klopt dit wel?

Hallo Sjaakie93,

Het combinatievoordeel geldt voor de rente op je spaarrekening. Zie je daar wel een aanpassing?

Is alleen voor de spaarrekeningen.

Goedemiddag OM602,

Dank voor je hulp 🙂 De renteverhoging geldt inderdaad alleen voor spaarrekeningen. Profiteer jij ook mee?

Reageer