SNS

SNS schrapt honderden banen

  • 16 december 2016
  • 31 Reacties
  • 27793 Keer bekeken

Reputatie 3
Badge +1
Vrijdag 16 december 2016 13:42
UTRECHT (ANP) - SNS schrapt de komende vier jaar 800 tot 900 voltijdsbanen. Dat bevestigde het moederbedrijf van onder meer SNS Bank en ASN Bank vrijdag.
De reorganisatie moet voor 100 miljoen euro aan besparingen opleveren bij het bankbedrijf, dat nog in handen is van de overheid.


Hoe valt dit nieuws bij jullie moderators?

PS: Op nu.nl lees ik dat de Volksbank (nieuwe naam per 1 januari) honderden banen schrapt, verdeeld over SNS bank, ASN bank, Regiobank, - en niet te vergeten - BLG wonen en Zwitserleven bank.

31 reacties

SNS probeert zich met mijn streekgenoot te profileren als een super bank. Rente nu net zo laag als bij andere banken. Een stompzinnige aankoopverzekering, een hypotheek advies die duurder uitvalt dan de huidige etc. En nu 25% van het personeel ontslaan. Stop nog meer geld in die Jolink. Voor mij zijn jullie alle geloofwaardigheid sinds "normaal" al kwijt en dit bewijst het.
Badge
Waarom dit soort nieuws zo vaak rond de Kerstdagen bekend wordt gemaakt is mij een raadsel.
Nu je baan op de tocht staat smaakt de kalkoen toch een stuk minder lekker.
't Zal mij benieuwen met hoeveel minder directeuren de club straks verder gaat.

PS
Nog bedankt voor de kaart die vanmorgen door de brievenbus gleed.
Voor jullie ook de beste wensen!
geen mooi nieuws zo rond de kerst ,en nog bedankt voor de kerstkaart die ik van jullie heb ontvangen
Reputatie 2
25 % van de medewerkers weg. Dat is wel heel erg veel. Het is nog onduidelijk hoe dit "resultaat" behaald moet worden en op welke termijn, maar het is hoe dan ook geen goed nieuws voor iedereen die bij SNS en andere onderdelen van Vollksbank werkt. Ik wens jullie sterkte de komende tijd.
Succes in ieder geval..! Hopelijk komt het goed for tha ppl!

De directeuren zullen hoogstwaarschijnlijk "lekker" blijven hangen. Die "verzinnen" dit juist.
Poeh, da`s niet niks. En inderdaad juist in deze tijd!
25% bij SNS zou een behoorlijke "slachting" zijn. Ik neem aan dat het inderdaad bij alle merken samen zal zijn (niet minder vervelend natuurlijk).
Het zal betekenen dat de hele "normaal" operatie een behoorlijke knauw krijgt.
Is er al iets bekend over welke afdelingen/functies zullen vervallen?
Over 4jr betekend dat er waarschijnlijk ook behoorlijke "natuurlijke verloop" zal plaatsvinden.
Ik wens alle medewerkers (indien nu nog niet) snel veel duidelijkheid over haar of zijn job.
Groet,
Ben 🆒
Als we naar de situatie kijken van de werkgelegenheid in het bank- en verzekeringswezen dan kon je deze stap al ver van tevoren zien aankomen. Een goede begeleiding bij deze reorganisatie-ronde is dan ook van cruciaal belang , zeker voor de motivatie van het blijvende personeel. Onzekerheid over de nieuwe situatie is dan nog wel het meest pijnlijk. Ik hoop dat veel bankmedewerkers lid zijn van één van de vakbonden , en dat ook in het hogere management gesneden gaat worden. Ik wens iedereen veel sterkte in de komende tijd .
Groet , Axasjaak
Goedemorgen, volgens mij mogen mods hier (in dit topic) er geen uitspraken over doen omdat er nog niet zoveel bekend over is. Lijkt mij ook niet zo handig misschien.

De details zijn (naar wat ik heb gelezen) nog niet heel erg bekend.

Ik hoop dat er wel een heel goed plan komt voor alle mensen om hen te begeleiden naar ander werk en zoniet dan zou ik daar echt wel voor "knokken". Omdat dat erg belangrijk is.

Je wilt echt niet het hele jaar noodgedwongen thuiszitten. Daar wordt niemand blij van.
Reputatie 2
Badge
Bankieren met de menselijke maat anno 2016
Hoe is het met het personeel afgelopen Tibor?
Hoi Sjaakie93,

Er is geen ontwikkeling te melden over dit bericht. Het gaat over een meerjarenplan van de Volksbank.
Zwitserleven is niet meer en ik vermoed dat BLG het volgende slachtoffer zal worden. Ook met ASN, Regio en SNS zal er op termijn iets gaan gebeuren. 3 merken onder één dak is niet heel lang houdbaar meer.
Blacktomcat ,
De tendens van reorganisatie-rondes op personeelsgebied doet zich feitelijk bij alle banken voor. Bedoel je dat het voeren van verschillende merken het economisch functioneren nadelig beïnvloedt , zodat ontslagen eerder gaan vallen ?
meerdere merken betekent meerdere overheads, meerdere managers, meer kosten. het gaat op een gegeven moment erom of je meer winst wilt maken in harde euro's of dat je procentueel meer winst wilt maken.
Vergelijk het met bv. eieren. Een ei van een kip welke op een kluitje in een kooitje zit kost bv. 5 cent en wordt verkocht voor 10 cent. Nu kan de winkel ook een biologisch-vrij-uitloop-ei inkopen voor 8 cent. Gaan ze die nu verkopen voor 13 cent (net zoveel winstmarge als het andere ei) of voor 26 cent (omdat dan het winstpercentage hetzelfde is)? "De' financiële markt cq. aandeelhouder eist m.i. veel te veel percentuele winsten in plaats van absolute winsten. En daarom lukt het ook niet om plofkippen en ander op een ongewenste manier geproduceerd voedsel uit de schappen te krijgen.
Nederland leeft al grotendeels van de lucht! (dienstverlening en dat is nog steeds duurder ook)
Zondagsgroet,
Ben 🆒
Jij hebt gemakkelijk praten vanuit 'de Pruus'. Zonder jullie maakindustrie (lees: automobielsector) is het bij jullie ook niets. 😛
De financiële markt cq. aandeelhouder eist m.i. veel te veel percentuele winsten in plaats van absolute winsten. En daarom lukt het ook niet om plofkippen en ander op een ongewenste manier geproduceerd voedsel uit de schappen te krijgen.
Bovendien maken percentages het verloop over meerdere jaren onoverzichtelijk. Je kunt dan een jaar na een topjaar een verlies melden (immers minder procenten dan in dat topjaar) terwijl het in absolute bedragen mogelijk om een subtopjaar gaat (t.o.v. twee jaar daarvoor). Dat zie je bij absolute cijfers veel duidelijker.
Reputatie 3
Badge +1
Zo lang merknamen (labels) onder hetzelfde moederbedrijf onderscheidende toegevoegde waarde hebben voor klanten, heeft het economisch nut voor het moederbedrijf om dat label te behouden. Kijk maar eens naar Unilever en alle merknamen die daar onder hangen.
Om deze reden verwacht ik dat ASN t.o.v. SNS voorlopig wel een apart label zal blijven. Er is wel sprake van 'kanibalisme' tussen de merken, maar ze bedienen elk ook specifieke marktsegmenten met klanten die uit principe niet willen overstappen naar het andere label binnen hetzelfde moederbedrijf.
Voor Regiobank geldt dat eigenlijk ook. Dit label richt zich op de klanten die graag een echt bankkantoor willen hebben, i.p.v. een (marginaal) hogere creditrente.
Of zoiets voor BLG ook zo is, weet ik niet. Daarvoor ken ik dat label niet goed genoeg.
Van Zwitserleven weten we inmiddels dat het na de afsplitsing van de verzekeringstak, er geen onderscheidend profiel meer was om de extra kosten voor het label als spaarbank te handhaven.
....Van Zwitserleven weten we inmiddels dat het na de afsplitsing van de verzekeringstak, er geen onderscheidend profiel meer was om de extra kosten voor het label als spaarbank te handhaven.
En iedereen kent 'Het Zwitserlevengevoel'. het is/was toch een sterke slogan.
Reputatie 3
Badge +1
....Van Zwitserleven weten we inmiddels dat het na de afsplitsing van de verzekeringstak, er geen onderscheidend profiel meer was om de extra kosten voor het label als spaarbank te handhaven.
En iedereen kent 'Het Zwitserlevengevoel'. het is/was toch een sterke slogan.

Jazeker, maar dat wordt kennelijk meer geassocieerd met pensioenen dan met sparen. Daarnaast kan ik me zo voorstellen dat de nieuwe eigenaar van de merknaam 'Zwitserleven' graag betaald wil worden voor het gebruik van die naam, waardoor het voor de Volksbank niet meer rendabel is met de lage marges op sparen...
Jij hebt gemakkelijk praten vanuit 'de Pruus'. Zonder jullie maakindustrie (lees: automobielsector) is het bij jullie ook niets. :P
Ze hebben hier daarvan ook inmiddels een duur lesje geleerd, "sjoemel software".
Groet,
Ben 🆒
Inderdaad een heel vreemd lesje. De sjoemelsoftware wordt aangepakt. Maar dat verandert de motorkarakteristiek toch niet? Ik snap daar geen biet van. Typisch geval van ontdekte greenwashing.
De software regelde nu juist precies wel de motorkarakteristiek tijdens een stilstaande test. daardoor stootte die minder uit van de gassen die de overheid schadelijk vindt. Dat er andere gassen voor in de plaats kwamen, interesseerde niemand. Een complex verhaal waar de overheid die de regels heeft opgesteld, mede debet aan is. Aan de andere kant ook wel weer slim om zulke software te bedenken en ontwikkelen (en het lef hebben die ook daadwerkelijk in te zetten!).
het mes snijdt altijd aan twee kanten (alleen de ene kant wat meer dan de andere kant) 🙂
Het kwam omdat de "test" omstandigheden waren vast gelegd. De auto industrie ( niet alleen de Duitse) zorgden met hun boordcomputers er voor dat in die "test" omstandigheden "optimale" (gewenste) resultaten werden gemeten.
Hoe het "buiten" was interesseerde niemand (ze wisten het allemaal).
Tot de Amerikanen geld (dollars) roken, ging het "gewoon verder.
Groet,
Ben 🆒
De software regelde nu juist precies wel de motorkarakteristiek tijdens een stilstaande test. daardoor stootte die minder uit van de gassen die de overheid schadelijk vindt. Dat er andere gassen voor in de plaats kwamen, interesseerde niemand.
Dat bedoel ik juist. De motorkarakteristiek van een "gewoon" rijdende auto veranderde niet. Dat is namelijk wat de koper doet. Die rijdt niet onder testcondities..

Reageer