SNS

News

Spaarrentebeleid 2020: positieve rente bij SNS

 • 3 december 2019
 • 4 Reacties
 • 16378 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4

De rente op spaarrekeningen wordt de laatste jaren steeds lager en gaat inmiddels richting 0%.
Hoe zit dat bij SNS?

Positieve rente
Bij ons krijgen particuliere spaarders komend jaar rente over spaargeld tot € 25.000. Ook voor particuliere klanten met een spaarsaldo tot € 100.000 wordt de rente komend jaar niet negatief.

Waarom is sparen belangrijk?
Een financiële buffer is belangrijk en we moedigen je altijd aan om dit op te bouwen. Hiermee kun je namelijk direct onverwachte, grotere uitgaven betalen, wanneer die zich voordoen. Zoals het vervangen van een kapotte wasmachine of reparaties aan je auto. Gemiddeld genomen is € 25.000 een goed bufferbedrag. Het zorgt voor veiligheid, controle en zekerheid. Vanuit onze missie om Nederlanders financieel onbezorgd te maken, vinden wij het daarom belangrijk om sparen te blijven stimuleren.

De toekomst
De spaarrente houden we zo lang mogelijk positief. De toekomst is alleen moeilijk te voorspellen, omdat het afhangt van de ontwikkelingen van de marktrentesDaarom zullen wij ieder jaar de situatie opnieuw beoordelen. Vanmorgen was het interview met Maurice Oostendorp kort te zien op het RTL nieuws, op 3:24 minuut start het gesprek met de CEO van de Volksbank.

Vragen? We zijn er voor je
Bij ons krijg je persoonlijk antwoord op al je vragen over je spaargeld. Kom langs in een SNS Winkel of bel, app of mail ons.  


4 reacties

Reputatie 2

Doe eens iets verrassends. Iets concurrerends.  Verhoog voor de verandering de rente eens naar bv slechts 1 %. Ik vrees, dat de SNS personeel te kort komt om al die tig duizenden nieuwe spaarders  en rekeninghouders in te schrijven. Stel je toch eens voor dat de SNS bank de grootste zou worden. Of mag dit niet van de Nederlandse Centrale Bank. Of vinden de andere banken dit niet goed. De oplettende lezertjes begrijpen het al: Ik heb te zwaar getafeld en heb daardoor een nachtmerrie gehad.:grin::joy::thinking:

 

Reputatie 4
Badge +1

De enige manier waarop dit enigszins betaabaar zou zijn, is als die 1% tot zeg maar een maximum van EUR 100.000 ofzo zou gelden. En dan nog is de vraag of de kosten tegen de baten opwegen.


Daarnaast is de Volksbank (en dus SNS) voorlopig nog in handen van de staat en mag daarom niet al te concurrende tarieven aanbieden om oneerlijke concurrentie tegen te gaan.

Reputatie 5
Badge +4

Hi allemaal,

De rente op spaarrekeningen daalt al langere tijd bij banken in Nederland. We vinden het belangrijk om je zo goed mogelijk uit te leggen waarom de rente daalt. Dit heeft 2 oorzaken.

 1. Het aanbod van geld is groter dan de vraag
  De hoogte van de spaarrente wordt bepaald door de vraag en aanbod van geld. Als er veel vraag is naar leningen, hebben banken meer geld nodig en stijgt de spaarrente. Andersom kan ook gebeuren, dan daalt de spaarrente. Op dit moment is er veel meer aanbod van geld dan dat er vraag is naar leningen. En kunnen banken zelf goedkoop geld lenen op de kapitaalmarkt.
   
 2. Banken moeten zelf al negatieve rente betalen
  Banken, en dus ook de SNS, zijn verplicht hun overtollige digitale geld bij de Europese Centrale Bank te stallen. Vroeger kregen banken van de ECB hier rente over. Sinds 2014 moeten banken betalen voor het stallen van hun overbodig spaargeld bij de ECB. SNS leent een deel van het geld dat zij via spaarders ontvangt uit in de vorm van hypotheken. Maar we kunnen niet al het spaargeld uitlenen. Omdat we over het geld dat we niet uitlenen een negatieve rente bij de ECB moeten betalen, daalt de spaarrente ook verder.

Door deze twee oorzaken komen wij en andere banken er niet onderuit om de spaarrente te verlagen. Waarom is de spaarrente lager dan de hypotheekrente? En hoe kan SNS hypotheken verstrekken? Julien legt uit hoe een bank werkt: 
 

 

De enige manier waarop dit enigszins betaabaar zou zijn, is als die 1% tot zeg maar een maximum van EUR 100.000 ofzo zou gelden. En dan nog is de vraag of de kosten tegen de baten opwegen.

Goed gelezen?

Nu;

Tot €25.000 rente vergoeding (nou ja heeeeel klein beetje)

Tot €100.000 geen negatieve rente (dus ook geen positieve (heeeeel klein beetje ) rente)

Daarboven dus negatieve rente!!!

Tsja, kleine lettertjes en sluipende ontwikkelingen.

Groet,

Ben :sunglasses:

Reageer